Főmenü Termékeink
Gyik

Mit jelent az, hogy egy növény adaptogén?

Adaptogén gyógynövények, intelligens gyógynövények (minden 300-ból 1)
Adaptáció, azaz tökéletes alkalmazkodás, vagyis a szervezet szélsőséges fizikai és szellemi terheléséhez való alkalmazkodást elősegítő természetes anyagok. Módosítják a test reakcióit a különféle stresszhatásokkal szemben, növelik a stresszel szembeni ellenállást.

Harmonizálják egyes belső elválasztású mirigyeink valamint az immunrendszerünk működését. Amennyiben arra van szükség lelassítják a túlműködő, miközben felgyorsítják az alul működő szerveinket. Folyamatosan fogyaszthatók, ugyanis az optimálisan működő szervek működését nem módosítják.

A tudománynak a mai napig nem sikerült ilyen precizitású készítményt előállítani. 300 gyógynövényből mindössze  1 rendelkezik ilyen jótékony hatással. Az adaptogén növények akkor és úgy hatnak, ahogyan az adott pillanatban szükségünk van rájuk.

A kulcsszó az adaptáció, azaz a tökéletes alkalmazkodás. Az adaptogén, intelligens gyógynövény csak akkor hat, ha szükség van rá. Egy adaptogén vérnyomás csökkentő növény, csökkenti a vérnyomását azoknál, akiknek magas, viszont hatástalan azoknál, akiknek normális.

Adaptogén növényeket tartalmazó kivonatunk: Stress® Control kapszula.

További adaptogének: Pecsétviaszgomba, Fokhagyma, Ginseng, Ginkgo, Görögszéna, Rózsagyökér, Astragalus, L-teanine, Aloe vera, Ázsiai gázló, Kasvirág, Maca, Goji, Jujuba, Homoktövis, Csicseriborsó, Lapacho…