Greenmark Bio csicseriborsó 500 g
Származási ország: Törökország
Alacsony zsír- és magas rosttartalmú, kalóriamennyiségéhez képest hosszú ideig tartó jóllakottságot eredményez. Magas proteintartalmának köszönhetően vegetáriánus étrendbe is beilleszthető. Alacsony a glikémiás indexe, így sokáig telítettség érzést ad. A növény tartalmaz karotint, valamint E-vitamint is.
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C, E
Felhasználás: A humusz fő alapanyaga - egy közel-keleti krém, amit első sorban mártogatósként, vagy szendvicsekben szoktak fogyasztani. Elkészítési módja nagyon sokféle lehet, a legegyszerűbb változathoz csupán főtt csicseriborsó, olíva olaj, fokhagyma, só, bors és kevés citromlé kell. Ezeket ízlés szerinti arányban egyneműre kell turmixolni és már fogyasztható is. Dúsítható pl. párolt, vagy sült zöldségekkel, ezerféle fűszerrel vagy joghurttal. Mártogathatunk bele szeletelt zöldségeket, vagy tortillát. Levesek, főzelékek készíthetők belőle. 8-10 óra áztatást igényel.
Tápanyagtartalom (100g-ban) | |
Kalória (kJ / kcal) | 1418 kJ/ 336 kcal |
Fehérje (g / 100g) | 21,4 g |
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) | 45,2 g/ 2,6 g |
Zsír/Telített zsír (g / 100g) | 5,4 g/ 0 g |
Rost (g / 100g) | 10,7 g |
Só (g/100g) | 0,1 mg |
Felhasználási javaslat:
Előző este be kell áztatni, majd másnap 2-szeres mennyiségű vízben, növényi vegeta hozzáadásával puhára főzzük. A humusz fő alapanyaga, de akár levesek, főzelékek is készíthetők belőle
Kiszerelés: 500 g
Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.