Gold-Lutein®

Világszabadalommal védett szemvitamin

Célzott összetevők az éles látás megőrzéséért, és a fáradt, irritált szemek megnyugtatására. Mikor érdemes belevágni ebbe a szemvitamin kúrába? Akkor, ha mesterséges fénynél dolgozol, sok időt töltesz Tv, monitor és okoseszközök előtt, és ettől nap végére homályosan látsz, fáradtak és érzékenyek a szemeid (könnyezik, kipirosodik), vagy, ha szürkületi vaksággal küzdesz.

+ 1 OK amikor számíthatsz
a
Gold-Lutein® szemvitaminra:

 1. Homályos látás és/vagy nehéz olvasás közelről
 2. Tárgyak távolabbra tolása, hogy fókuszba kerüljenek
 3. Száraz szemek, szemirritációk
 4. Fáradt szemek, sok monitor előtti munka
 5. Szürkehályog és makuladegeneráció megelőzés
 6. Farkasvakság (szürkületi vakság) esetén

+1: Védelem a szemlencsének az oxidatív stresszel szemben, pl. napból származó UV-sugárzás

6 + 1 OK amikor számíthatsz a Gold-Lutein® szemvitaminra:

Nézd meg ezt a szemvitamint közelebbről!

Ha magad elé veszel egy Gold-Lutein® kapszulát, látsz egy olajos részt, amiben 250mg DHA Omega3 zsírsav és A+E vitamin található.  Nézd meg, még jobban, hiszen ebben az olajos részben apró kis golyócskák is úszkálnak, melyek 22mg természetes luteint, zeaxanthint és világszabadalommal védett szerves cinket rejtenek magukban. Sőt, ennél a szemvitaminnál még a kapszula is szabadalommal védett, ún. Flow Caps® Liquid technológiával készült, ami:

 • megakadályozza, hogy az aktív hatóanyagok oxidálódjanak (idő előtt megromoljanak)
 • segíti, hogy a hatóanyagok gyorsan felszívódjanak és
 • garantálja, hogy az összetevők biztosan eljutnak a célterületre, ahol kifejtik hatásukat

A Flow Caps® kapszuláknak van egy másik előnyük is: kicsik és áramvonalasak. Ezért igen könnyű lenyelni őket!

Nézd meg ezt a szemvitamint közelebbről!

Látásjavító vitaminok

*LUTEIN ÉS ZEAXANTHIN

Karotinoid vegyületek, melyek természetes módon megtalálhatók a növényekben. A szervezetben átalakulnak A-vitaminná. A lutein a zeaxanthinnal együtt legnagyobb mennyiségben a szemlencsében és a retina középső részén, a makulában található meg. A makula felelős a centrális látásért és az éleslátásért. Sajnos az éleslátás központjának is gyakran nevezett sárgafolt az életkor előrehaladtával degenerálódik, a lutein és a zeaxantin hozzájárul az életkorhoz kapcsolódó látásproblémák, pl.:  a szürkehályog és a makuladegeneráció megelőzéséhez.

*DHA
A DHA EGY Omega3 zsírsav, az agyszövet és a központi idegrendszer legfontosabb összetevője. Nagy koncentrációban van jelen a retina membránjában, így járul hozzá a megfelelő látáshoz és a szem helyes működéséhez. A kedvező hatás 250mg DHA (dokozahexaénsav) napi bevitelével érhető el, amely napi 1 kapszulának felel meg. A Gold-Lutein® természetes, halolaj koncentrátumból standardizált DHA-t tartalmaz.

*CINK
A kapszula hipoallergén, világszabadalommal védett ALBION® cink aminosav kelátot (cink-biszglicinát) (US szabadalom száma: 7,838,042) tartalmaz, ami sejtszinten hasznosul. Mivel a cinkhiány egyik jele a rossz éjszakai látás, nyilvánvaló, hogy a cink fontos szerepet játszik a szem egészségének fenntartásában. Antioxidáns tulajdonsága segít védekezni a szemet idősebb korban veszélyeztető makula degeneráció ellen, amit az oxidatív károsodás okoz. Cinkre a májnak is szüksége van az A-vitamin kiválasztásához, ami szintén jelentősen befolyásolja a látást. A cink annak a szállítási mechanizmusnak is része, ami a vért a szem környékére juttatja.

*A-VITAMIN
Az A-vitamin zsíroldékony vitamin, a látásban betöltött szerepét szinte mindenki kivétel nélkül ismeri. Az A-vitamin, a szemben található látóbíbor (rodopszin) működéséhez nélkülözhetetlen, hiányában a szem alkalmazkodó képessége a sötétséghez, fényváltozásokhoz romlik. Tudományos kutatások igazolták, hogy az A-vitamin hiánynak következtében a kötőhártya, a szaruhártya kiszáradása, homályossá válása jelentkezik, majd vakság áll be. Kínában már 3500 évvel ezelőtt alkalmaztak A-vitamin tartalmazó élelmiszereket (pl. máj) a szürkületi vakság vagy más nevén a farkasvakság ellen.

*E-VITAMIN
Az E-vitamin nagyszerű antioxidáns, ami hozzájárul a szemlencse oxidatív stresszel szembeni védelméhez, amit például a napból származó UV-sugárzás is okozhat. Az E-vitamin prevenciós tápanyag szembetegségek esetén, mint a hályog és makuladegeneráció. Megőrzi az erek egészségét, és hozzájárul az éleslátás fenntartásához. Fontos megjegyezni, hogy a Gold-Lutein® szinergista hatóanyagkomplexként működik. Az A-vitamin kölcsönhatásban van az E-vitaminnal, az utóbbi védi a retinolt az oxidációtól, a cinket tartalmazó enzimek pedig az A-vitamin anyagcseréjében vesznek részt.

LUTEIN ÉS ZEAXANTHIN, DHA , CINK, A-VITAMIN, E-VITAMIN

Tudtad? A vitaminhiány megnövelheti bizonyos szembetegségek, például szürkehályog , glaukóma és az életkorral összefüggő makuladegeneráció (AMD) kockázatát. A kutatások azt sugallják, hogy egyes vitamin- és ásványianyag-kiegészítők hozzájárulhatnak ezen állapotok megakadályozásához vagy lelassításához.

Összetevők: DHA-ban (dokozaheaxaénsav) gazdag 60% koncentrált halolaj; pellet összetevők [tömegnövelő szer- mikrokristályos cellulóz; 4% lutein és zeaxanthin nagyvirágú bársonyvirág (Tagetes erecta L.) virág kivonatából 120:1, 1,5% cink-biszglicinát, stabilizátorok hidroxipropil-metil-cellulóz, polietilénglikol], 0,4% DL-alfa-tokoferil-acetát- E-vitamin, 0,02% retinil-palmitát- A-vitamin, kapszula- zselatin.

Adagolási javaslat: Naponta 1 kapszula, étkezés közben, megfelelő mennyiségű vízzel elfogyasztva

Hogyan szedjük ki a kapszulát megfelelően a bliszter-csomagolásból?

Gold-Lutein® - Világszabadalommal védett szemvitamin

Hatóanyag

1 kapszulában

NRV%*

Halolaj

-          amelyből dokozahexaénsav (DHA)

518 mg

250 mg

-

 

Nagyvirágú bársonyvirág (Tagetes erecta L.) virág kivonat 120:1

-          amelyből lutein

-          amelyből zeaxanthin

36,3 mg

 

22 mg

2 mg

-

Cink (Albion® aminosav kelát formából)

2,5 mg

25%

A-vitamin (RE)

120 μg

15%

E-vitamin (α-TE)

1,8 mg

15%

NRV%*: napi beviteli referenciaérték %-a felnőttek esetében

Figyelmeztetés: Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék kisgyermek elől elzárva tartandó.

 • A termék 12 éves kortól alkalmazható
 • A termék alkalmazható vérhígító mellett
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
 • A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában

Minimumkúra - Maximumkúra: 60 napos minimumkúra, 120 napos maximumkúra a probléma fokának függvényében.
Kiszerelés: 25,5 g (30 kapszula)
OGYÉI ny.sz: 23018/2019

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.