Figyelem! Most 2+1 Akció, kattints a részletekért >>>

7 milliárd élő, probiotikus törzs

A  Ferzym® kapszula, egy speciális bélflóra építő kivonat, stabil és ellenálló bélbaktérium készítmény, ami az ún. DUAL COATED (KETTŐS KABÁT”) szabadalommal védett. Ez egy olyan technológia, ami a probiotikumokat, kettős prebiotikus bevonattal látja el. Az első prebiotikus léjer a tápcsatorna egyenlőtlen pH-értékei miatt olvad le, de megvédi a baktériumtörzseket és biztosítja a bélflóráig történő biztos eljutást.

A második prebiotikus bevonat a bélflórában, mint egy „szőnyeg” elterül, és táplálékként szolgál a hasznos bélbaktériumok számára, hogy azok kolonizálódni, „sokasodni, szaporodni” tudjanak. Összességében tehát ez a technológia nem csak a biztonságos felszívódást tudja garantálni, hanem a jótékony probiotikus törzsek túlélőképességét is. Ettől egyedülálló ez a fejlesztés!

Egyél Baktériumokat!

Bélflóránk egyensúlya különböző külső tényezők hatására (pl. helytelen táplálkozás, stressz, környezeti ártalmak, gyomor-és bélrendszeri fertőzések ill. egyes gyógyszerek, pl. antibiotikum szedésekor) károsodhat, ilyen esetekben a bélflóra egyensúlyának (mikrobális egyensúly) helyreállítására ajánlott a Ferzym® plus kapszula szedése.

Tudtad?

 • 1,5 kg mikroorganizmus a belekben! Hihetetlen, hogy immunrendszerünk 70%-a, parányi, szabad szemmel nem látható mikroorganizmusok kezében van. Ezek az egészségünket, emésztésünket, közérzetünket és szépségünket befolyásoló mikroorganizmusok a bélflórát alkotják. 
  400-500 mikroba fajról beszélünk, súlyuk 1,5 kg-ot tesz ki! Egy baktériumkúra segít fenntartani egészséged és megszépíteni a kültakaródat.
 • A bélflóra, egyedi, mint egy ujjlenyomat. 
  A bélflóra minden ember sajátja, csakúgy, mint az ujjlenyomat,  ezért személyre szóló telepítésében  nélkülözhetetlen a probiotikumok mellett  a prebiotikumok jelenléte, akik nélkül nem tudnak kolonizálódni az egyén-specifikus fajok. A bélflóra egyensúlyához az acidophillus és bifidusz fajok (hasznos bélbaktériumok, probiotikumok) 85%-os többségére van szükség.
 • Az immunrendszer bástyája.
  A hasznos bélbaktériumok az immunrendszer 70%-át adják, hiszen az immunrendszert ellenanyag-termelésre késztetik, antibakteriális vegyületeket, gyulladáscsökkentő anyagokat, vitaminokat termelnek (az összes B-vitamint és K-vitamint), és segítik a nyomelemek felszívódását (kalcium, vas, magnézium) is.
 • A probiotikumok tehát az egészségünket, emésztésünket, közérzetünket és szépségünket befolyásoló mikroorganizmusok. A probiotikumok, prebiotikumokkal táplálkoznak. Ezért mindig olyan bélflóra építőt válassz, ami a probiotikumok mellett tartalmaz prebiotikus rostokat is, mert ez olyan manna a probiotikus törzsek számára, amitől ők sokasodni (kolonizálódni) képesek.

Érdemes szem előtt tartani

A probiotikumok nagyon érzékenyek az eltérő pH-értékekre, ezért olyan technológiával készült terméket válassz, ami garantálja a hasznos bélbaktériumok eljutását a bélflóráig és ott segíti túlélő képességüket.

Tudtad?

 • Az emésztés nagyon sok energiát igényel a testtől. Amikor stressz hatások érnek minket (idegesség, feszültség, szomorúság, szorongás, önértékelési zavar, düh.... ) az emésztés lelassul, mert a szervezet minden energiáját a stressz hatás kiegyensúlyozására fordítja. Ha az emésztés lelassul, akkor a táplálék áthaladási sebessége is lassul. Az étel rothad vagy erjed, ez pedig a hasznos bélbaktériumok (probiotikumok) számára kedvezőtlen feltételeket teremt (nem megfelelő pH-értéket) és így csökken a mennyiségük.
 • Probiotikum + Prebiotikum = Szinbiotikum

Nettó tömeg: 10,65 g (30 kapszula)

Összetevők: rövid láncú fruktooligoszacharid (FOS; élelmi rost), zselatin, kukoricakeményítő, élőflóra keverék (Bacillus coagulans BC513, maltodextrin; Lactobacillus acidophilus LA3*; Bifidobacterium animalis ssp. lactis BLC1, kukoricakeményítő, nátrium-alginát;), nikotinamid, méhpempő por, mikronizált sárgarépa (Daucus carota L.) gyökér por, csomósodást gátlók (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), kalcium-D-pantotenát, piridoxin-hidroklorid, riboflavin, tiamin-hidroklorid, pteroilmonoglutaminsav, cianokobolamin, színezék (titán-dioxid). *Nyomokban szóját tartalmazhat.

Nem tartalmaz mesterséges tartósítószert és aromát.

Adagolási javaslat: Naponta 1-3 kapszula. Gyermekeknek 2 éves kortól adható; a kapszula tartalma belekeverhető nem túl forró ételbe vagy italba.

Minimumkúra-maximumkúra: A kúraidő minimum 60 nap, maximum 120 nap.

Adagok száma a termékben: 30

Hatóanyag

CFU2/ 1 kapszulában

CFU2/ 2 kapszulában

CFU2/ 3 kapszulában

Rövid láncú fruktooligoszacharid (FOS)

80 mg

160 mg

240 mg

Méhpempő por

5 mg

10 mg

15 mg

Mikronizált sárgarépa gyökér por

5 mg

10 mg

15 mg

Élőflóra mennyisége

 7x109**

1,4x1010**

2,1x1010**

Lactobacillus acidophillus LA3

1x109**

2x109**

3x109**

Bifidobacterium animalis ssp. lactis BLC1

1x109**

2x109**

3x109**

Bacillus coagulans BC513

5x109**

 1x1010**

 1,5x1010**

B1-vitamin (tiamin)

0,4 mg (NRV%3:36,4%)

0,7 mg (NRV%3:63,6%)

1,1 mg (NRV%3:100%)

B2-vitamin (riboflavin)

0,5 mg (NRV%3:35,7%)

0,9 mg (NRV%3:64,3%)

1,4 mg (NRV%3:100%)

B3-vitamin (niacin)

5,3 mg (NRV%3:33,1%)

10,7 mg (NRV%3:66,9%)

16 mg (NRV%3:100%)

B5-vitamin (pantoténsav)

2 mg

 (NRV%3:33,3%)

4 mg

(NRV%3:66,7%)

6 mg (NRV%3:100%)

B6-vitamin

0,5 mg (NRV%3:35,7%)

0,9 mg (NRV%3:71,4%)

1,4 mg (NRV%3:100%)

B9-vitamin (folsav)

66,7 mcg (NRV%3:33,4%)

133 mcg (NRV%3:66,5%)

200 mcg (NRV%3:100%)

B12-vitamin

0,8 mcg

 (NRV%3:32%)

1,7 mcg (NRV%3:68%)

2,5 mg (NRV%3:100%)

2CFU: telepképző egység a gyártás pillanatában

**Garantált hatóanyagmennyiség a minőségmegőrzési idő végéig (hűtés nélkül)

3NRV%: napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. Az étrend- kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék kisgyermek elől elzárva tartandó. Méhészeti termékekre allergiás személyek, valamint vesebetegek számára a termék alkalmazása nem javasolt. Antibiotikus kezelés alatt és után is egyaránt alkalmazható, de érdemes az antiobiotikum bevétele után 2 órával alkalmazni.

 • A termék 2 éves kortól alkalmazható.
 • A termék alkalmazható vérhígító mellett.
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén.
 • A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában.

Tárolás: Száraz helyen, legfeljebb 25 °C-on, 70%-os relatív páratartalom alatt, sugárzó hőtől, fénytől és nedvességtől elzárva tárolandó.

OGYÉI ny.sz: 15263/2014

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.