Fermentált laktáz enzim

Laktáz enzimet keresel? A fermentált laktáz enzim a legérzékenyebb laktózintolerancia esetén is 100%-ban bontja a laktózt! Ez a laktáz enzim savkompatibilis, vagyis savas közegben sem veszít az aktivitásából ezért hatóanyag veszteség nélkül jut el a vékonybélbe, ahol a laktózt teljes egészében képes megemészteni.

Fermentált laktáz enzim, ami 100%-ban bontja a laktózt

7 érv a fermentált laktáz enzim mellett

 1. Kiemelkedően magas aktivitású, védjegyzett beta-galaktozidáz formájú laktáz enzim, az Aspergillus oryzae gomba speciális törzséből fermentálva

 2. Ellenáll a gyomorsavnak így hatóanyag vesztés nélkül jut el a vékonybélbe, ahol a laktózt 100%-ban megemészti

 3. Még a legérzékenyebb laktózintoleráns személyeknek is ajánlott, ahol 100%-os átalakítás szükséges!

 4. 1 rágótabletta tökéletesen lebont 10g tejcukorot, ami 2 dl tehéntejnek felel meg

 5. A fermentált laktáz enzim segíti a reflux, az IBS és SIBO tüneteinek enyhítését is, melyek tünetei közé tartozik többek között a makacs, feszítő puffadás

 6. Vegán és gluténmentes laktáz enzim rágótabletta, ami 3 éves kortól fogyasztható 

 7. Független, akkreditált laborban is bevizsgált étrend kiegészítő!

7 érv a fermentált laktáz enzim mellett

Fermentált laktáz enzim az emésztőrendszer restaurálásához

Laktáz enzimmel akkor is érdemes dúsítani az étrendet, amikor erős puffadások gyötörnek vagy olyan emésztőrendszeri panasszal küzdünk, mint a reflux, IBS vagy SIBO.  

A fenti esetekben az emésztőrendszer restauráláshoz a laktáz enzimet gyakran kombinálják:

Savkompatibilis laktáz enzim

A savkompatibilis laktáz enzim könnyedén eljut a vékonybélbe, ahol a laktóz emésztése történik, szemben a piacon található laktázokkal, melyek semleges pH aktív enzimek.

Ez különösen fontos a nagyon érzékeny laktózintoleráns fogyasztóknál, ahol 100%-os átalakítás szükséges!

Fermentált laktáz enzim az emésztőrendszer restaurálásához

Mi az a laktóz? Mi az a laktózérzékenység?

A laktóz egy, a tejtermékekben természetesen jelen levő tejcukor. A laktózt a laktáz enzim emésztési glükózzá és galaktozzá bontja, melyek felszívódnak a véráramba és energiát adnak.

A laktózintoleránsok hiányt szenvednek ebből az enzimből, ennek eredményeképp nem képesek a laktózt teljes mértékben megemészteni. Ha az emésztés nem kezdődik el a vékonybélben, akkor a laktóz eljut a vastagbélbe, ahol a vastagbél flórája lebontja. A keletkező melléktermékek a laktóz intolerancia tüneteit okozzák, köztük hasmenést, hasi görcsöket, gázosodást és hányingert és émelygést.

Sajnos, amikor a laktózintoleránsok abbahagyják a tejtermékek fogyasztását, akkor kalciumbevitelük alacsonyabb lesz, ami nem csak csontjaik, de általános egészségükre nézve is kockázatos.

A fermentált laktáz enzim lehetőség a tejtermékek élvezetének szabadságára és az emésztőrendszer restaurálására.

Nettó tömeg: 15 g (60 db)

Összetevők: tömegnövelő szerek (szorbit, mikrokristályos cellulóz), mikrogranulált Tolerase® L laktáz enzim készítmény [maltodextrin, laktáz enzim (béta-galaktozidáz- Aspergillus oryzae forrásból)], nátrium-klorid (só)], csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói). *5 rágótablettára vonatkoztatva

Adagolási javaslat: Napi 1-5 rágótabletta, lehetőleg közvetlenül étkezés előtt elrágva vagy bő vízzel lenyelve. A laktáz enzimet minden laktóztartalmú étkezéshez javasolt fogyasztani. A laktáz szupplementáció adagjának megváltoztatására lehet szükség, a laktóztartalmú élelmiszerek fogyasztásától és az egyéni érzékenységtől függően.

Adagok száma a termékben: 12-60

Hatóanyag a napi adagban

 1 rágótablettában

5 rágótablettában

Fermentált, savkompatibilis laktáz enzim

4500 FCCU** (18,4 mg)

22500 FCCU** (92 mg)

**FCCU: (Food Chemical Codex Unit), Food Chemical Codex szerinti laktáz enzim egység
Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g.
Tolerase® L is a trademark of DSM. www.qualityforlife.com

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! Fontos megjegyezni, hogy a laktáz enzim igencsak hőérzékeny, 55-60 °C felett jelentősen csökkenhet az aktivitása, ezért fontos, hogy szobahőmérsékleten tároljuk (hűtést nem igényel), és véletlenül se oldjuk fel a készítményt forró teában vagy kávéban, hanem étkezést megelőzően közvetlenül alkalmazzuk.

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 • A termék vérhígítók melletti alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával.
 • A termék 3 éves kortól alkalmazható
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
 • A termék terhesség, és szoptatás időszakában történő alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával
 • A laktózintolerancia mértéke változhat, ezért javasolt szakembertől tanácsot kérni a laktáz enzim táplálkozásban betöltött szerepéről

OGYÉI ny.sz: 27906/2021

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.