Fermentált laktáz enzim Natur Tanya® - a legérzékenyebb laktózintolerancia esetén is 100%-ban bontja a laktózt!
Fermentált laktáz enzim
Laktáz enzimet keresel? A fermentált laktáz enzim a legérzékenyebb laktózintolerancia esetén is 100%-ban bontja a laktózt! Ez a laktáz enzim savkompatibilis, vagyis savas közegben sem veszít az aktivitásából ezért hatóanyag veszteség nélkül jut el a vékonybélbe, ahol a laktózt teljes egészében képes megemészteni.
7 érv a fermentált laktáz enzim mellett
- Kiemelkedően magas aktivitású, védjegyzett beta-galaktozidáz formájú laktáz enzim, az Aspergillus oryzae gomba speciális törzséből fermentálva
- Ellenáll a gyomorsavnak így hatóanyag vesztés nélkül jut el a vékonybélbe, ahol a laktózt 100%-ban megemészti
- Még a legérzékenyebb laktózintoleráns személyeknek is ajánlott, ahol 100%-os átalakítás szükséges!
- 1 rágótabletta tökéletesen lebont 10g tejcukorot, ami 2 dl tehéntejnek felel meg
- A fermentált laktáz enzim segíti a reflux, az IBS és SIBO tüneteinek enyhítését is, melyek tünetei közé tartozik többek között a makacs, feszítő puffadás
- Vegán és gluténmentes laktáz enzim rágótabletta, ami 3 éves kortól fogyasztható
- Független, akkreditált laborban is bevizsgált étrend kiegészítő!
Fermentált laktáz enzim az emésztőrendszer restaurálásához
Laktáz enzimmel akkor is érdemes dúsítani az étrendet, amikor erős puffadások gyötörnek vagy olyan emésztőrendszeri panasszal küzdünk, mint a reflux, IBS vagy SIBO.
A fenti esetekben az emésztőrendszer restauráláshoz a laktáz enzimet gyakran kombinálják:
- egy speciális galaktomannán típusú rosttal (egy Low-FODMAP certifikált prebiotikus rost)
- és más enzimekkel, mint a gyulladáscsökkentő és emésztést elősegítő bromelain és papain
Savkompatibilis laktáz enzim
A savkompatibilis laktáz enzim könnyedén eljut a vékonybélbe, ahol a laktóz emésztése történik, szemben a piacon található laktázokkal, melyek semleges pH aktív enzimek.
Ez különösen fontos a nagyon érzékeny laktózintoleráns fogyasztóknál, ahol 100%-os átalakítás szükséges!
Mi az a laktóz? Mi az a laktózérzékenység?
A laktóz egy, a tejtermékekben természetesen jelen levő tejcukor. A laktózt a laktáz enzim emésztési glükózzá és galaktozzá bontja, melyek felszívódnak a véráramba és energiát adnak.
A laktózintoleránsok hiányt szenvednek ebből az enzimből, ennek eredményeképp nem képesek a laktózt teljes mértékben megemészteni. Ha az emésztés nem kezdődik el a vékonybélben, akkor a laktóz eljut a vastagbélbe, ahol a vastagbél flórája lebontja. A keletkező melléktermékek a laktóz intolerancia tüneteit okozzák, köztük hasmenést, hasi görcsöket, gázosodást és hányingert és émelygést.
Sajnos, amikor a laktózintoleránsok abbahagyják a tejtermékek fogyasztását, akkor kalciumbevitelük alacsonyabb lesz, ami nem csak csontjaik, de általános egészségükre nézve is kockázatos.
A fermentált laktáz enzim lehetőség a tejtermékek élvezetének szabadságára és az emésztőrendszer restaurálására.
Nettó tömeg: 15 g (60 db)
Összetevők: tömegnövelő szerek (szorbit, mikrokristályos cellulóz), mikrogranulált Tolerase® L laktáz enzim készítmény [maltodextrin, laktáz enzim (béta-galaktozidáz- Aspergillus oryzae forrásból)], nátrium-klorid (só)], csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói). *5 rágótablettára vonatkoztatva
Adagolási javaslat: Napi 1-5 rágótabletta, lehetőleg közvetlenül étkezés előtt elrágva vagy bő vízzel lenyelve. A laktáz enzimet minden laktóztartalmú étkezéshez javasolt fogyasztani. A laktáz szupplementáció adagjának megváltoztatására lehet szükség, a laktóztartalmú élelmiszerek fogyasztásától és az egyéni érzékenységtől függően.
Adagok száma a termékben: 12-60
Hatóanyag a napi adagban |
1 rágótablettában |
5 rágótablettában |
Fermentált, savkompatibilis laktáz enzim |
4500 FCCU** (18,4 mg) |
22500 FCCU** (92 mg) |
**FCCU: (Food Chemical Codex Unit), Food Chemical Codex szerinti laktáz enzim egység
Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g.
Tolerase® L is a trademark of DSM. www.qualityforlife.com
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! Fontos megjegyezni, hogy a laktáz enzim igencsak hőérzékeny, 55-60 °C felett jelentősen csökkenhet az aktivitása, ezért fontos, hogy szobahőmérsékleten tároljuk (hűtést nem igényel), és véletlenül se oldjuk fel a készítményt forró teában vagy kávéban, hanem étkezést megelőzően közvetlenül alkalmazzuk.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
- A termék vérhígítók melletti alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával.
- A termék 3 éves kortól alkalmazható
- A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
- A termék terhesség, és szoptatás időszakában történő alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával
- A laktózintolerancia mértéke változhat, ezért javasolt szakembertől tanácsot kérni a laktáz enzim táplálkozásban betöltött szerepéről
OGYÉI ny.sz: 27906/2021
100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!
Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.
Szerintem sokunk átérzi a kérdés fontosságát!
A Natur Tanya® Laktáz enzim teljesen semleges ízű.
Fogyaszd egészséggel.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
A laktáz enzim a táplálkozással bevitt tejcukrot bontja le egyszerűbb, és abban a formában már emészthető cukrokká! Ha ez nem tud megtörténni, akkor a laktózérzékeny személyeknél a laktóz bontatlan/emészthetetlen formában kerül át a vastagbélbe és itt kellemetlen tüneteket okoz.
Éppen emiatt a folyamat miatt fontos, hogy étkezéssel vagy közvetlenül az étkezés előtt vegyük be, tehát a lektózbevitellel viszonylag egyidőben, hiszen így képes a bekerült tejcukrot lebontani a vékonybélben.
Sajnos olyan laktáz enzim nem létezik, ami a már kialakult tüneteket (pl. hasmenés) szünteti meg, hiszen gondolj csak bele már nem fog tudni találkozni a bevitt laktózzal.
Így ha véletlenül nincs nálad a laktáz enzim tablettád, azt javaslom, inkább mondj le a laktóz tartalmú dolgok élvezetéről annál az étkezésnél.
Szeretettel:
Somogyi Rita
Nem-nem! A laktáz enzim a laktóz, azaz a tejcukor lebontásában segít. FONTOS, hogy a tejallergia és a tejcukor érzékenység-laktóz intolerancia nem ugyanaz a betegség.
Tejallergia akkor áll fenn, mikor a szervezet az elfogyasztott tejben lévő tejfehérjét (kazeint) allergénként kezeli.
Tehát tejallergia esetén a tej, tejfehérje, tejalapú összetevőt kerülése, a tejmentes diéta a megoldás.
Laktáz enzim pedig laktózintolerancia esetén nyújthat segítséget.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Kedves annuska!
Igen szedheted! SŐT!
Ez a formátumú Tolerase fermentált laktáz enzim kiegészíti és elősegíti az IBS tünetek kontrollálását, ha laktóz tartalmú táplálékot veszel magadhoz!
De az emésztőrendszer restauráláshoz a laktáz enzimet gyakran kombinálják egy speciális galaktomannán típusú rosttal (egy Low-FODMAP certifikált prebiotikus rost) és más enzimekkel, mint a gyulladáscsökkentő és emésztést elősegítő bromelain és papain, különösen erős puffadások, reflux, IBS és SIBO esetén.
Üdvözlettel: Somogyi Rita
Általánosan a Natur Tanya® Fermentált Laktáz enzim rágótabletta ajánlott napi adagja 1-5 tabletta.
Ezt persze törvényileg előírva fel kell tüntetni. Azonban laktáz enzimet "túladagolni" nem lehet. Az a mennyiség ami nem használódik el a laktóz bontásában, az minden mellékhatás nélkül kiürül a bélrendszerből.
Egyébként ha "maximum" napi 5 tablettára számolom a lebontó képességet, ez napi 50 gramm laktóz lebontására elegendő.
Nem nagyon tudok elképzelni olyan táplálkozási sémát, amiben valaki naponta 50 gramm laktózt visz be a táplálkozással. Az rengeteg tejtermék lenne. Ha csak a tehéntejet veszem, akkor 50 gramm laktózt 1 liter tej tartalmaz.
De mint írtad is Te a sajtokkal vagy "hedonista". Nos egészen általánosan a friss sajtok (10-70% zsírtartalommal) 100 grammja tartalmaz: 2.0 és 3.8 gramm laktózt.
De például a következő sajtokban 100g-onként kevesebb, mint 0,6 g laktóz van:
Cheddar, Ricotta
A következő sajtokban 100g-onként kevesebb, mint 0,1 g laktóz van:
Parmezán, Apenzeller, Brie, Camember, Eidami, Ementáli, Gorgonzola, Gouda, Gruyere, Roquefort, Provolone, Romadur, Tilsiter
A feta sajt pl. 100 grammonként 0,5 gramm laktózt tartalmaz.
És nagyon jó szívvel ajánlom minden laktózérzékeny társamnak, hogy ha az internetes keresőkbe beírjuk, hogy tejtermékek laktóztartalma, akkor nagyon részletes laktóz tartalom táblázatokat találhatunk, ez szerintem nagy segítség! Javaslom egy-egy ilyen táblázat beszerzését és tanulmányozását.
Idővel aztán már táblázatra sem lesz szükség, hiszen megtanulja az ember, hogy mi mennyi laktózt tartalmaz, és annak megfelelően tudja a laktáz enzimet adagolni, ha végképp "elkerülhetetlen" tejfogyasztási helyzetbe kerül.
Szeretettel:
Somogyi Rita
Alapvetően kicsi tablettákról van szó, tehát könnyen le is nyelhető akár, de egyébként ez egy rágótabletta formátum, nyugodtan rágd szét, akár közvetlenül az étkezés előtt.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
A Natur Tanya® Fermentált Laktáz enzim az Aspergillus oryzae gomba speciális törzséből fermentált Tolerase®L formátumú (béta-galaktozidáz) enzimet tartalmaz.
Még a legérzékenyebb laktózintoleráns fogyasztóknál is 100%-os laktóz lebontásra képes! Az első tesztelők között voltam, mikor megérkezett, semmiféle kellemetlen tünetem nem volt, pedig lattéval teszteltem, ami ráadásul ugye elég savas is.
Persze részletesen is írunk erről fentebb a leírásban is.
De én azt javaslom nyugodtan próbáld ki, közvetlenül a laktóztartalmú dolgok fogyasztása előtt vegyél be egyet. Akár szét is rághatod, de le is nyelhető egyben is.
Megköszönöm ha visszajelzel.
Szeretettel:
Somogyi Rita
Kedves Pásztor Hajnalka!
A mértékegység tulajdonképpen egységes. Eltérő mennyiségeket azért láthatsz különböző laktáz enzim készítmények esetén, mert különböző előállítási technológiák vannak, különböző alapanyagokból, így a hatásmechanizmusuk is különböző.
A Natur Tanya® Fermentált Laktáz enzim esetében, sok kitapasztalni való nem lesz, ugyanis ez egy olyan formula, amit közvetlenül étkezés előtt bevehetsz! Ez a laktáz enzim hőstabil és nem veszít aktivitásából a gyomor savas közegében sem, könnyen és 100%-ban eljut a vékonybélbe, hogy ott bontani tudja a laktózt.
Egészen konkrétan, a tablettánként 4500 FCCU mennyiség, 10g laktóz bontásához elég, ez kb. 2dl tej laktóz mennyiségéhez elég.
Fogyaszd egészséggel!
Üdvözlettel: Somogyi Rita