Főmenü Termékeink
Termékek

Fermentált laktáz enzim Natur Tanya® - a legérzékenyebb laktózintolerancia esetén is 100%-ban bontja a laktózt!

Cikkszám: 5999565081812
Bővebben a termékről

Fermentált laktáz enzim

Laktáz enzimet keresel? A fermentált laktáz enzim a legérzékenyebb laktózintolerancia esetén is 100%-ban bontja a laktózt! Ez a laktáz enzim savkompatibilis, vagyis savas közegben sem veszít az aktivitásából ezért hatóanyag veszteség nélkül jut el a vékonybélbe, ahol a laktózt teljes egészében képes megemészteni.

Fermentált laktáz enzim, ami 100%-ban bontja a laktózt

7 érv a fermentált laktáz enzim mellett

  1. Kiemelkedően magas aktivitású, védjegyzett beta-galaktozidáz formájú laktáz enzim, az Aspergillus oryzae gomba speciális törzséből fermentálva

  2. Ellenáll a gyomorsavnak így hatóanyag vesztés nélkül jut el a vékonybélbe, ahol a laktózt 100%-ban megemészti

  3. Még a legérzékenyebb laktózintoleráns személyeknek is ajánlott, ahol 100%-os átalakítás szükséges!

  4. 1 rágótabletta tökéletesen lebont 10g tejcukorot, ami 2 dl tehéntejnek felel meg

  5. A fermentált laktáz enzim segíti a reflux, az IBS és SIBO tüneteinek enyhítését is, melyek tünetei közé tartozik többek között a makacs, feszítő puffadás

  6. Vegán és gluténmentes laktáz enzim rágótabletta, ami 3 éves kortól fogyasztható 

  7. Független, akkreditált laborban is bevizsgált étrend kiegészítő!

7 érv a fermentált laktáz enzim mellett

Fermentált laktáz enzim az emésztőrendszer restaurálásához

Laktáz enzimmel akkor is érdemes dúsítani az étrendet, amikor erős puffadások gyötörnek vagy olyan emésztőrendszeri panasszal küzdünk, mint a reflux, IBS vagy SIBO.  

A fenti esetekben az emésztőrendszer restauráláshoz a laktáz enzimet gyakran kombinálják:

Savkompatibilis laktáz enzim

A savkompatibilis laktáz enzim könnyedén eljut a vékonybélbe, ahol a laktóz emésztése történik, szemben a piacon található laktázokkal, melyek semleges pH aktív enzimek.

Ez különösen fontos a nagyon érzékeny laktózintoleráns fogyasztóknál, ahol 100%-os átalakítás szükséges!

Fermentált laktáz enzim az emésztőrendszer restaurálásához

Mi az a laktóz? Mi az a laktózérzékenység?

A laktóz egy, a tejtermékekben természetesen jelen levő tejcukor. A laktózt a laktáz enzim emésztési glükózzá és galaktozzá bontja, melyek felszívódnak a véráramba és energiát adnak.

A laktózintoleránsok hiányt szenvednek ebből az enzimből, ennek eredményeképp nem képesek a laktózt teljes mértékben megemészteni. Ha az emésztés nem kezdődik el a vékonybélben, akkor a laktóz eljut a vastagbélbe, ahol a vastagbél flórája lebontja. A keletkező melléktermékek a laktóz intolerancia tüneteit okozzák, köztük hasmenést, hasi görcsöket, gázosodást és hányingert és émelygést.

Sajnos, amikor a laktózintoleránsok abbahagyják a tejtermékek fogyasztását, akkor kalciumbevitelük alacsonyabb lesz, ami nem csak csontjaik, de általános egészségükre nézve is kockázatos.

A fermentált laktáz enzim lehetőség a tejtermékek élvezetének szabadságára és az emésztőrendszer restaurálására.

Nettó tömeg: 15 g (60 db)

Összetevők: tömegnövelő szerek (szorbit, mikrokristályos cellulóz), mikrogranulált Tolerase® L laktáz enzim készítmény [maltodextrin, laktáz enzim (béta-galaktozidáz- Aspergillus oryzae forrásból)], nátrium-klorid (só)], csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói). *5 rágótablettára vonatkoztatva

Adagolási javaslat: Napi 1-5 rágótabletta, lehetőleg közvetlenül étkezés előtt elrágva vagy bő vízzel lenyelve. A laktáz enzimet minden laktóztartalmú étkezéshez javasolt fogyasztani. A laktáz szupplementáció adagjának megváltoztatására lehet szükség, a laktóztartalmú élelmiszerek fogyasztásától és az egyéni érzékenységtől függően.

Adagok száma a termékben: 12-60

Hatóanyag a napi adagban

 1 rágótablettában

5 rágótablettában

Fermentált, savkompatibilis laktáz enzim

4500 FCCU** (18,4 mg)

22500 FCCU** (92 mg)

**FCCU: (Food Chemical Codex Unit), Food Chemical Codex szerinti laktáz enzim egység
Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g.
Tolerase® L is a trademark of DSM. www.qualityforlife.com

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! Fontos megjegyezni, hogy a laktáz enzim igencsak hőérzékeny, 55-60 °C felett jelentősen csökkenhet az aktivitása, ezért fontos, hogy szobahőmérsékleten tároljuk (hűtést nem igényel), és véletlenül se oldjuk fel a készítményt forró teában vagy kávéban, hanem étkezést megelőzően közvetlenül alkalmazzuk.

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

  • A termék vérhígítók melletti alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával.
  • A termék 3 éves kortól alkalmazható
  • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
  • A termék terhesség, és szoptatás időszakában történő alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával
  • A laktózintolerancia mértéke változhat, ezért javasolt szakembertől tanácsot kérni a laktáz enzim táplálkozásban betöltött szerepéről

OGYÉI ny.sz: 27906/2021

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.


Dr. Chen Szövetfátyol arcmaszk kollagen kivonattal -10%!!! Akció
Dr. Chen Valeriana Álom kapszula 60 db-10%!!! Akció

Dr. Chen Valeriana Álom kapszula 60 db-10%!!!

2 183 Ft
1 965 Ft
Írj véleményt a termékekről! Te hány csillagot adnál neki?
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek
Bejelentkezés Regisztráció
Fancsi
0/5
Nagy segítség nekem is. persze próbáltam az eleve laktózmentes cuccokat. De nekem pl. azok valahogy édesek nem szeretem az ízüket, inkább laktáz enzimet szedek.
pataki kata
5/5
szerencsére semmiolyen íze nincs. engem egyébként lehet zavarna is étkezés előtt ha lenne valamilyen aroma benne. ez így tök jó szerintem
Somogyi Rita
5/5
Kedves Dr. Falusi Ilona!

Szerintem sokunk átérzi a kérdés fontosságát!
A Natur Tanya® Laktáz enzim teljesen semleges ízű.

Fogyaszd egészséggel.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Dr. Falusi Ilona
0/5
Kedves Rita és hozzászólók, aki már próbálta! Tudom, hogy a hatás mellett mellékes a kérdés, de számomra mégis fontos. Meg tudjátok nem írni, hogy milyen íze van? Elég érzékeny vagyok nagyon az ízekre.
Somogyi Rita
5/5
Kedves Patai Carmen!

A laktáz enzim a táplálkozással bevitt tejcukrot bontja le egyszerűbb, és abban a formában már emészthető cukrokká! Ha ez nem tud megtörténni, akkor a laktózérzékeny személyeknél a laktóz bontatlan/emészthetetlen formában kerül át a vastagbélbe és itt kellemetlen tüneteket okoz.

Éppen emiatt a folyamat miatt fontos, hogy étkezéssel vagy közvetlenül az étkezés előtt vegyük be, tehát a lektózbevitellel viszonylag egyidőben, hiszen így képes a bekerült tejcukrot lebontani a vékonybélben.

Sajnos olyan laktáz enzim nem létezik, ami a már kialakult tüneteket (pl. hasmenés) szünteti meg, hiszen gondolj csak bele már nem fog tudni találkozni a bevitt laktózzal.

Így ha véletlenül nincs nálad a laktáz enzim tablettád, azt javaslom, inkább mondj le a laktóz tartalmú dolgok élvezetéről annál az étkezésnél.

Szeretettel:
Somogyi Rita
Patai Carmen
0/5
szia rita imádom olvasni az írásaidat de most ébn is kérdeznék. sajnos laktózos vagyok én is és ki fogom próbálni ezt a fajrta enzimet is. kérdezném hogy a tünetekre is jó lehet ez ha mondjuk elfelejtem bevenni?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Tomcsik P.!

Nem-nem! A laktáz enzim a laktóz, azaz a tejcukor lebontásában segít. FONTOS, hogy a tejallergia és a tejcukor érzékenység-laktóz intolerancia nem ugyanaz a betegség.

Tejallergia akkor áll fenn, mikor a szervezet az elfogyasztott tejben lévő tejfehérjét (kazeint) allergénként kezeli.

Tehát tejallergia esetén a tej, tejfehérje, tejalapú összetevőt kerülése, a tejmentes diéta a megoldás.

Laktáz enzim pedig laktózintolerancia esetén nyújthat segítséget.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Tomcsik P.
0/5
ez jó lehet akkor tejallergiára is?
pataki kata
5/5
Sziasztok, ígértem a visszajelzést! Ez durván csillagos 5 ös és még többet is adnék ha lehetne!!!! Tegnap rendeltem meg és ma 9kor hozta is a futár!!!!!!! Én meg egyből le is teszteltem!!! Ráadásul tejfölös rántottával, ami az egyik nagy kedvencm volt amíg ki nem derült az érzékenység. Most 10:32 van, tehát már jó egy órája ettem meg a tejfölt, de semmi panaszom sincs. Köszi anatur!!!!!!!! Imádlak titeket!!!!!!
Somogyi Rita
5/5

Kedves annuska!

Igen szedheted! SŐT!

Ez a formátumú Tolerase fermentált laktáz enzim kiegészíti és elősegíti az IBS tünetek kontrollálását, ha laktóz tartalmú táplálékot veszel magadhoz!

De az emésztőrendszer restauráláshoz a laktáz enzimet gyakran kombinálják egy speciális galaktomannán típusú rosttal (egy Low-FODMAP certifikált prebiotikus rost) és más enzimekkel, mint a gyulladáscsökkentő és emésztést elősegítő bromelain és papain, különösen erős puffadások, reflux, IBS és SIBO esetén.

Üdvözlettel: Somogyi Rita

annuska
0/5
Drága Rita, nálam megállapították hogy IBSem van, ilyen esetben is szedehtem ezt a laktázenzime?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Mag György!

Általánosan a Natur Tanya® Fermentált Laktáz enzim rágótabletta ajánlott napi adagja 1-5 tabletta.

Ezt persze törvényileg előírva fel kell tüntetni. Azonban laktáz enzimet "túladagolni" nem lehet. Az a mennyiség ami nem használódik el a laktóz bontásában, az minden mellékhatás nélkül kiürül a bélrendszerből.

Egyébként ha "maximum" napi 5 tablettára számolom a lebontó képességet, ez napi 50 gramm laktóz lebontására elegendő.

Nem nagyon tudok elképzelni olyan táplálkozási sémát, amiben valaki naponta 50 gramm laktózt visz be a táplálkozással. Az rengeteg tejtermék lenne. Ha csak a tehéntejet veszem, akkor 50 gramm laktózt 1 liter tej tartalmaz.

De mint írtad is Te a sajtokkal vagy "hedonista". Nos egészen általánosan a friss sajtok (10-70% zsírtartalommal) 100 grammja tartalmaz: 2.0 és 3.8 gramm laktózt.

De például a következő sajtokban 100g-onként kevesebb, mint 0,6 g laktóz van:

Cheddar, Ricotta

A következő sajtokban 100g-onként kevesebb, mint 0,1 g laktóz van:

Parmezán, Apenzeller, Brie, Camember, Eidami, Ementáli, Gorgonzola, Gouda, Gruyere, Roquefort, Provolone, Romadur, Tilsiter

A feta sajt pl. 100 grammonként 0,5 gramm laktózt tartalmaz.

És nagyon jó szívvel ajánlom minden laktózérzékeny társamnak, hogy ha az internetes keresőkbe beírjuk, hogy tejtermékek laktóztartalma, akkor nagyon részletes laktóz tartalom táblázatokat találhatunk, ez szerintem nagy segítség! Javaslom egy-egy ilyen táblázat beszerzését és tanulmányozását.

Idővel aztán már táblázatra sem lesz szükség, hiszen megtanulja az ember, hogy mi mennyi laktózt tartalmaz, és annak megfelelően tudja a laktáz enzimet adagolni, ha végképp "elkerülhetetlen" tejfogyasztási helyzetbe kerül.

Szeretettel:
Somogyi Rita
Mag György
0/5
Kedves Rita! Mi történik ha véletlenül elszámolom és többet veszek mint amit kellene? Előre is köszönöm a választ, tejtermékekkel főleg sajtokkal elég nehezen tudok mértéket tartani.
Fancsi
0/5
nekem teszi a dolgát!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Vörös Szilvia!

Alapvetően kicsi tablettákról van szó, tehát könnyen le is nyelhető akár, de egyébként ez egy rágótabletta formátum, nyugodtan rágd szét, akár közvetlenül az étkezés előtt.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Vörös Szilvia
0/5
szia rita ez lenyelős tabletta, ha igen mejkkora? vagy lehet szopogatni is ha esetleg nagyon nagy?
Picur81
5/5
Kata, én is elég komoly érzékeny vagyok, és leginkább próbálom visszafogni a laktóz fogyasztást, de szerintem ezt a laktázt én is az elsők között próbáltam ki amikor megláttam a boltban. Semmi panaszom nem volt-rendes 20% tejfölös mártásos husival tesztelve.
pataki kata
5/5
De jó hogy ilyen gyorsan visszaírtál Rita! Ha ez így van az nagy segytség lesz mert az érzékenységemtől függetlenüól nagyon hiányzik a tej, annak ellenére hogy sok problémát okozoztt már. Na mindenképpen akkor ma megrendelem és mindenképpen visszajelzek, remélem jó lesz, nagyon boldog lennék.
Somogyi Rita
5/5
Kedves pataki kata!

A Natur Tanya® Fermentált Laktáz enzim az Aspergillus oryzae gomba speciális törzséből fermentált Tolerase®L formátumú (béta-galaktozidáz) enzimet tartalmaz.

Még a legérzékenyebb laktózintoleráns fogyasztóknál is 100%-os laktóz lebontásra képes! Az első tesztelők között voltam, mikor megérkezett, semmiféle kellemetlen tünetem nem volt, pedig lattéval teszteltem, ami ráadásul ugye elég savas is.

Persze részletesen is írunk erről fentebb a leírásban is.

De én azt javaslom nyugodtan próbáld ki, közvetlenül a laktóztartalmú dolgok fogyasztása előtt vegyél be egyet. Akár szét is rághatod, de le is nyelhető egyben is.

Megköszönöm ha visszajelzel.
Szeretettel:
Somogyi Rita
pataki kata
0/5
nekem nagyon brutális érzékenységem van és megmonodom őszintén eddig próbáltam párat, de hát vannak rossz tapaszlataim. mit gondoltok ezzel érdemes próbálkozni? várom majd azért laktózosok tapasztalait is
Somogyi Rita
5/5

Kedves Pásztor Hajnalka!

A mértékegység tulajdonképpen egységes. Eltérő mennyiségeket azért láthatsz különböző laktáz enzim készítmények esetén, mert különböző előállítási technológiák vannak, különböző alapanyagokból, így a hatásmechanizmusuk is különböző.

A Natur Tanya® Fermentált Laktáz enzim esetében, sok kitapasztalni való nem lesz, ugyanis ez egy olyan formula, amit közvetlenül étkezés előtt bevehetsz! Ez a laktáz enzim hőstabil és nem veszít aktivitásából a gyomor savas közegében sem, könnyen és 100%-ban eljut a vékonybélbe, hogy ott bontani tudja a laktózt.

Egészen konkrétan, a tablettánként 4500 FCCU mennyiség, 10g laktóz bontásához elég, ez kb. 2dl tej laktóz mennyiségéhez elég.

Fogyaszd egészséggel!
Üdvözlettel: Somogyi Rita

Pásztor Hajnalka
0/5
miért nem tudnak erre is valami wgységes mérést kitalálni? az egyik 6500-ös a másik 15000-es ésatöbbi. marha sok idő kitapasztalni melyik hogy hat.