Dr. Natur étkek. Prémium Gyümölcscukor (100 % Fruktóz). Természetes, diétás, sütéshez-főzéshez. 500g
Fruktóz, vagy más néven gyümölcscukor
Egy természetes cukorról van szó, ami nevét annak köszönheti, hogy ez adja a gyümölcsök, zöldségek és a méz (!) édes ízét. Egy kristályos szerkezetű porról van szó, ami vízben nagyon jól oldódik, és normál cukorként viselkedik. Így karamellizálható is, és sütéshez-főzéshez egyaránt használható.
Finomított cukor = Méreg
Az WHO szerint a fejlett országokban a túlsúlyos és elhízott emberek aránya ötévente megduplázódik, aminek a mozgásszegény életmód mellett, a magas cukor-, só- és zsírtartalmú élelmiszerek túlzott fogyasztása az oka.
A nem megfelelő étkezési szokások okán, egyre nő a diabétesz második típusához tartozó betegek száma, és a szakértők előjelzése szerint, ha így megy tovább, a cukorbetegek száma 2025-re több mint két és félszeresére nő.
Természetes cukor = Tápanyag
Az egészségügyi szakemberek folyamatosan hívják fel a figyelmet arra, hogy míg a természetes cukrok, mint amilyen a fruktóz is, nem csupán édesítenek, de az egészség szempontjából meghatározó tápanyagtartalommal is bírnak, addig a finomított cukor túlzásba vitele egész egyszerűen - MÉREG.
A rengeteg kalória és a zéró tápanyag tartalom mellett, komoly függési viszony és tápanyag elvonó hatás jellemzi a hagyományos cukrot. Ha Te magad nem is eszed evőkanálnyi mennyiséggel a finomított cukrot, azt sajnos szinte minden élelmiszerbe belehelyezik összetevőként, ez a magyarázat a magas cukorfogyasztásra, ami sokszor bizony rejtve marad, és a sok kicsi alapon a tételek összeadódnak.
A fehér cukor leváltására, alternatívaként a WHO (Egészségügyi Világszervezet) és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete egybehangzóan ajánlja a gyümölcscukrot, hiszen annak mértékletes fogyasztásával megelőzhető, mérsékelhető lenne az elhízás, a szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség is.
9 egyszerű tény a gyümölcscukorról:
- Gyors felszívódású, kiváló energiaforrás
Szervezetünkben a lebontási folyamatok során energia szabadul fel belőle, ezért fogyasztják előszeretettel sportolók, nehéz fizikai munkát végzők, hiszen gyors energiapótlást jelent a testnek. - Alacsony kalória tartalmú
100 grammban mindössze 400kcal található. - Alacsony glikémiás indexű
GI 23, jelentősen lassabban emeli a vércukorszintet, mint pl.: a répa- vagy nádcukor. - A legédesebb ízű cukor
A hagyományos cukorhoz képest 30-40%-kal kevesebb kell belőle. - Nem szuvasítja a fogat!
A fruktózt nem képesek felbontani a szájban található baktériumok, így nem képeznek belőle savakat, így nem roncsolja a fogzománcot. - Nincs emésztőrendszeri mellékhatása
Ellentétben a cukoralkoholokkal (szorbit, mannit, maltit, xilit) nem okoz puffadást, hasmenést. - Az élelmiszeripar kedvelt alapanyaga
Az élelmiszeripar előszeretettel használja a gyártás során, hiszen kiválóan alkalmas az ételek textúrájának javításra, az energia-, illetve kalóriabevitel csökkentésére, intenzív édes íz érzet elérésére, emellett megnöveli a végtermék felhasználhatósági idejét. - Cukorbetegek is fogyaszthatják,
azonban a legújabb ajánlások szerint, a fruktóz bevitel napi adagja cukorbetegeknél az 50 grammot ne haladja meg, és ebbe beleszámít az elfogyasztott gyümölcsök mennyisége is, így édesítésre kb. 30 gramm használható naponta. - A gyümölcscukor csökkenti a szervezet vér alkoholszintjét.
A gyümölcslével készített alkoholos koktéloktól ezért lehet lassabban berúgni!
Összetevők: 100 % Fruktóz (gyümölcscukor)
Felhasználási javaslat: A hagyományos cukor helyett édesítésre, sütéshez-főzéshez. A normál cukorhoz képest 30-40%-kal kevesebb kell belőle.
Átlagos tápanyagtartalom (100g-ban): energia: 1674 kj/400 kcal ; zsír: 0g; szénhidrát:99,5g ; fehérje: 0g ;
Tárolás: száraz, hűvös helyen.
Származási hely: Izrael
Kiszerelés: 500g
Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.
fehér cukro már nagyon régen nem eszünk. ezt is nagyon szeretjük, meg a stiviát