Röviden a K2-vitaminról

Egy egészséges bélflórában, az ott élő hasznos bélbaktériumok termelik részünkre ezt a vitamint. A bélflóra egészségét és a hasznos bélbaktériumok számát azonban nem csak a táplálkozás, gyógyszerek, vegyszerek, de a mindennapi stressz is befolyásolja.

Táplálkozással sem K2-vitamint, sem egyéb tápanyagot nem tudunk elegendő mennyiségben pótolni a mai világban – (ez persze nem azt jelenti, hogy ne kellene kiegyensúlyozott vegyes étrendet tartanunk, csupán az elérhető élelmiszerek össz-vitamin tartalma, az elmúlt 50 évben legalább a felére esett vissza!) továbbá természetellenes, kényelmes életmódunk sem kedvez a hasznos bélbaktériumok gyarapodásához.  

A K2-vitamin biológiai szerepe, hogy segítse a kalcium eljutását a szervezet megfelelő területeire, például a csontokba és a fogakba. Részt vesz a kalcium eltávolításában is azokról a területekről, ahol nincs keresni valója, például az artériákból és a lágy szövetekből. 

A K2-vitamin hiánya

A K2-vitamin hiánya egy sor krónikus betegségre teszi érzékenyebbé az embert, többek között a következőkre:

 • Csontritkulás (csontsűrűség növelő)
 • Szívbetegség (védi a szíverek egészségét)
 • Szívroham és stroke (érelmeszesedés elleni vitamin)
 • Káros meszesedések, kalcium-lerakódásoktól a saroknál a vesekőig
 • Az agy betegségei 

4 érv a K2-vitamin mellett!

 1. CSONTSŰRŰSÉG
  Több vizsgálatban is igazolást nyert, hogy a meggyengült csontozat és az alacsony K2-vitamin szint között, szoros összefüggés fedezhető fel. Egy 3 éven át tartó kutatás azt is bizonyította, hogy a szájon át fogyasztott K2-vitamin (étrend-kiegészítő formában) növeli a csontsűrűséget, különösen változókorban amikor erőteljesen csökken a csontok szilárdsága.
   
 2. SZÍV-ÉS ÉRRENDSZERI PROBLÉMÁK
  A K2-vitamin megakadályozza a kalcium lerakódását az artériák falán, így meghosszabbítja az életet, hiszen segítségével megelőzhető az életünket megrövidítő érelmeszesedés (vezető halálozási ok).
   
 3. ÖREGEDÉSI FOLYAMATOK LASSÍTÁSA
  Számos öregedéssel kapcsolatos megbetegedés kapcsolható össze a meszesedéssel. Ilyen betegségek az ízületi gyulladás, a szürke hályog, vesekő, a szívbillentyű elégtelenség, a csonttörés, és a ráncos bőr. A K2-vitamin mindezek kivédéséhez is jó társ, és fontos tudni, hogy elengedhetetlen számos biokémiai folyamat megfelelő működéséhez.
   
 4. BABAVÁRÁS ÉS SZOPTATÁS
  A K2-nek fontos szerepe van az egész terhesség során (a tejfogak és a maradó fogak kialakulásakor, a megfelelő arcforma, az egészséges arcforma, valamint az erős csontok kialakulásában), aztán az egész gyermekkor során a fogszuvasodás megelőzésére, és kamaszkorban, a csontrendszer növekedése idején. A K2-vitaminra a terhesség alatt végig szükség van, és később is, a szoptatás ideje alatt. 

További 3 vitamin, amit érdemes a K2-vitamin mellett fogyasztani:

 1. OLIVA D3-vitamin – A D3 és a K2-vitamin szinergiában együttműködve hat a szervezet minden egyes rendszerére és funkciójára. K2-vitamin nélkül nem tud a D3-vitamin optimálisan működni, és a K2-vitamin sem tudja kifejteni jótékony hatásait, a D3-vitamin jelenléte nélkül. A K2-vitamin a csontokba irányítja a kalciumot és segít megakadályozni, hogy ne a szövetekben, véredényekben és vesékben halmozódjon fel.
 2. SZERVES C ULTRA 1500 mg Retard C-vitamin – A C-vitamin részt vesz a szervezet minden egyes folyamatában és szinergiában együtt működve más vitaminokkal és nyomelemekkel növeli azok hasznosulását.
 3. Vegán magnézium + aktív B6-vitamin – A magnéziumhiány a szervezetben befolyásolja a K2-vitamin, a kalcium és a D3-vitamin szintjét. A magnézium számos biokémiai működéshez szükséges. Hiánya tüneteket idézhet elő és nélküle számos, már meglévő betegségek tünetei sem enyhíthetők.

Összetevők: dikalcium-foszfát, maltodextrin, kukoricakeményítő, nátrium-karboxymethyl keményítő, sűrítőanyag (hidroxipropil-metil-cellulóz), fényezőanyag (polietilén-glikol), térfogatnövelő: zsírsavak magnézium sói, K2-vitamin (menakinon)

Aktív hatóanyagok

 napi 1 tablettára 

 K2-vitamin

 100µg (133 NRV%)

 

NRV = napi beviteli referenciaérték felnőttek számára.
Adagolási javaslat: Napi 1 tabletta bőséges folyadékkal lenyelve.

Figyelmeztetés: Kumarin típusú véralvadásgátlót szedő egyéneknek nem javasolt.

Kiszerelés: 60 db tabletta.

OGYÉI notifikációs szám: 13156/2013.

NÉZD MEG EZT IS!» OLIVA K2+D3 

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.