Z. Kádár Patrik

Gyerekkorom óta rajongok a természetért és a gyógynövényekért, melyeket a család szerettetett meg velem. Számomra teljesen kézenfekvő dolog volt, hogy felnőtt koromban is ezzel foglalkozzak. Szeretek másoknak/másokon segíteni, és ha ezt a természet ismeretével tehetem, akkor miért ne tenném.

bemutatkozo.jpg

Több mint 25 év tapasztalat

Ma már több mint 25 év tapasztalattal a hátam mögött a gyógynövények és tápanyagok világában, még mindig folyamatosan fejlesztem magam, legyen szó akár új kutatási eredményekről vagy gyártási technológiákról, szívesen tanulok új dolgokat. Persze leginkább azért, hogy ezzel is szakszerűbben tudjak nektek segíteni meg persze a saját önző érdekemben is, hiszen szeretek minél többet tudni.

Egyszerűen és érthetően

bemutatkozo-2b.jpg

Igyekszem egyszerűen, érthetően átadni tapasztalataimat, és szívből remélem, hogy sikerül egy kis „Patrikos életérzést” vinnem a gyógynövények és tápanyagok világába, és hogy kedvet csinálok a C-vitamin megismerése mellett, mondjuk egy jó kis házi fermentáláshoz is. Merthogy azt is fogunk csinálni. Mert finom, mert nagyon egészséges, és mert hihetetlenül egyszerű. De lehet, hogy elviszlek majd titeket viricselni is.

Na de ki vagyok én?

bemutatkozo-3b.jpg

Nagy vonalakban ez! Aki december 02.-án mínusz 10 fokban, kb. a 39. kilométer megtétele után igyekszik átjutni egy vadlétrán a Gödöllői Téli Margitán. Ráadásul persze, tapasztalt túrázó mivoltom ellenére, vadonatúj bakancsban nekivágva a maratoni távnak, ezért arra nem térek ki, hogy jelen mászás közben a lábaim, hogy néztek ki. Még jó, hogy volt nálam Aloe Vera gél, már az elején kennem kellett volna.

Túrázó, természetrajongó

bemutatkozo-4b.jpg

Túrázni leginkább hármasban szoktunk. Mariannal a feleségemmel és Vahurral, a kutyánkkal. Mariann egyébként ultrákat fut, ez azt jelenti, hogy akár 85 kilométert is. ….igen, egy napon.

bemutatkozo-5b.jpg

Legyen december mínusz 10 fok, vagy augusztus, amikor árnyékban is 36 fok van, Én biztos, hogy az erdőt-mezőt járom. Egyszóval amikor csak tehetem a természetben vagyok!

Állatszerető, abszolút kutyabarát

bemutatkozo-6b.jpg

Ja igen, az is meggyőződésem , hogy a kutyát a Jóisten, a legjobb kedvében teremtette. Vahur kutya igazi, hű túratárs.

Kitartó sporthorgász 

bemutatkozo-7b.jpg

Na meg az is vagyok, ott bal oldalt. 9. órája a Balaton közepén, éppen a vacsora beszerzésén „fáradozva”.  Hozzáteszem, hihetetlen lesz, de aznap az utolsó halat kézzel fogtuk ki végül. Elszakadt a damil és utána kellett úszni az úszónak.

Földműves és termesztő

bemutatkozo-8b.jpg

Szeretem a saját kezem által vetett sóskából elkészíteni aztán megenni a sóskafőzeléket (sült szalonnával, ami helyi disznóból van, és tükörtojással, amit olyan tyúk tojt, ami szabad ég alatt kapirgált). Mert ezek az ételek nem csak finomabbak és egészségesebbek, de konkrétan jobb az energiájuk. Egy M-betűs hambival nem fogsz felmászni a Kékesre az biztos.

Piacra járó piacoló

Erre most biztos sokan azt mondják, hogy könnyű nekem, mert ilyen helyen élek. De biztosítok róla mindenkit, hogy a lakóhelyétől pár kilométer távolságra van piac. Amit esetleg még gyalog is meg lehet közelíteni maximum fél óra sétával.  FIGYELEM! A jó piachoz viszont nem árt korán felkelni.

Gourmet, gasztronómiáért rajongó

bemutatkozo-9d.jpg

Szívem csücske a saját magam vetette és gondozta chili paprikából elkészíteni az erős pistát, majd azzal ízesíteni a vasárnapi húslevest. Mert nálunk a vasárnap csak húslevessel működik rendesen.

Családszerető, értékvédő 

És a vasárnapi húslevesnek nem csak az elfogyasztása családi esemény, hanem már a főtt húshoz való torma reszelésének is szertartása van. Édesapámmal állunk neki, ennek amellett, hogy bandázunk egy kicsit, gyakorlati oka is van, mert ha az egyikünk elfut, mert annyira marja már az orrát, akkor a másik tudja folytatni. Figyelem, aki szokott tormát reszelni már biztos gyakorlott és tudja miről beszélek, de aki most állna neki, azt figyelmeztetem, hogy védőszemüvegben és/vagy orrcsipesszel érdemes nekiállni. J Ugyanis egy jól kifogott torma esetén a reszelésétől szerintem még a szomszéd szeme is könnyezni fog.

A torma egyébként hihetetlenül egészséges, egyetek belőle sokat. Kezdőknek tejfölösen is megteszi.

Hagyományőrző, hagyománytisztelő

bemutatkozo-11b.jpg

Nos, igen élek a természettel, és a természetben élek igazán. Imádom minden adományát. Merthogy sok van neki, csak az ember kezdi ezt elfelejteni, ahogyan azt is, mennyivel finomabb az a gyümölcs, amiért a saját kezével hajol le, vagy mászik fára érte.

Sőt a legtöbb mai ember azt is kezdi elfelejteni, hogy a természet messze sem csak az ennivalót, vagy a kőolajat adja, amiből üzemanyag lesz autóink számára, vagy a gázt, amivel fűtünk és az elektromosságot, amivel a TV-t nézzük.

A természet nyugalmat, kikapcsolódást, mérhetetlen szépséget, feltöltődést és bölcsességet ad. (Gondoljunk csak bele, a legtöbb emberi találmányt maga a természet ihlette!) Viszont ahhoz, hogy ezeket az adományait megismerjük és észrevegyük, egy dolgot meg kell tennünk.

Nem, nem elég a National Geographic-ra kapcsolni.
Ki kell értük menni a természetbe!

Jó egészséget kívánok nektek!
Z. Kádár Patrik