Főmenü Termékeink
Blog

Vesetisztítás gyógynövényekkel

Ezt a 6 gyógynövényt fogyaszd veséid egészségéért!

Szükséges-e veséinket egyáltalán tisztítani? Az igaz, hogy a vese maga is méregtelenít, azonban a méregtelenítő munkájába érdemes néha besegíteni. Főleg, ha jó sok plusz munkát is adunk neki az életmódunkkal! Nézzük meg, hogy melyek azok az esetek, amikor egészen biztos, hogy veséinknek támogatásra van szüksége, és azt is, milyen gyógynövényeket érdemes fogyasztani a természetes és hatékony vesetisztítás érdekében.

Vesetisztítás gyógynövényekkel

Mi is a vesék feladata?

A veséink egy kiválóan megtervezett nagytakarító rendszer részét képezik, lényeges elemei a belső egyensúlyunk fenntartásának. A vérünkből szűrik ki a már nem használatos anyagokat, salakanyagokat, hogy azok a vizeletünkkel távozzanak a szervezetből. A hasznos „hozzávalókat” pedig visszaküldik, újabb felhasználásra.

Azonban, mivel egy nagyon összetett méregtelenítő és kiválasztó rendszer szerves részei, a munkájuk nagy mértékben összefügg a rendszer további elemeinek az egészségétől és azok működésétől.

Tehát, ha „vesetisztításról” esik szó, ne úgy képzeljük el, hogy egy csodaszer szép fehérré és foltmentessé varázsolja a piszkos veséinket.  Nem, a vesetisztításhoz mindig azt egész rendszert kell szem előtt tartani!

Éppen ezért érdemes megnézni, hogy milyen kiinduló okai lehetnek a gyengébb veseműködésnek, és hogy mire érdemes pluszban hangsúlyt fektetni a gyógynövényes vesetisztítás, vesetámogatás mellett.

Mi is a vesék feladata?

A veseműködés zavarának 3 legfőbb oka – avagy mikor van szükség vesetisztításra?

Kevés folyadékfogyasztás

A folyadékok jelentős szerepet töltenek be a veséink életében. Ha nem iszunk elég vizet, sűrűsödik a rendszer, lassul a vérkeringés, aminek köszönhetően a vese is nehezebben fog dolgozni. Kevésbé tudja kiszűrni a káros anyagokat, azok szépen elkezdenek felhalmozódni, és akár vesekövekké is össze tudnak állni. A nagyobb vesekövek pedig akár teljesen el is zárhatnak olyan vezetékeket is, amin keresztül a szűrő munka zajlik.

ANATUR TIPP! Megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztással megakadályozhatjuk a bajt! Ügyelj a folyadékbevitelre veséid egészsége érdekében!

Fontos!Ha már kialakult pl. a vese gyengeség, akkor ne kezdjünk el hirtelen nagy mennyiségeket inni, hiszen egy eltömődött vagy lassabban működő szűrőrendszer nem tudja majd feldolgozni a 

A veseműködés zavarának 3 legfőbb oka – kevés folyadékfogyasztás

Sérült erek, érfalak rossz állapota, magas vérnyomás

A vesék a rajtuk áthaladó vérből végzik a szűrést, kiválasztást. A kis szűrőegységekben található ér gomolyagokba (ezek úgy néznek, mint a fonálgombolyagok - csak nagyon piciben), befelé vastagabb csövön megy a vér, kifelé pedig vékonyabb csövön távozik, ami igen magas nyomást eredményez a gomolyagok ereiben. Ez a nyomás passzírozza ki a vérből azokat a kisméretű molekulákat, amik átférnek az érfalon, pl a salakanyagokat, de a vizet, a cukrot és a sót is. Ha az érfalak nem egészségesek, akkor sérül ennek a rendszernek az egészsége is.

Hosszú távon a magas és az alacsony vérnyomás is károsítja a vese működőképességét, ráadásul a kóros vérnyomás további, mondhatni láncreakciós kórállapotai (pl. elhízás, cukorbetegség) még tovább roncsolják a veséink nagyon finom ereit. 

ANATUR TIPP! Életmódoddal és célzott tápanyagokkal  - Omega zsírsavak, Q10, K2-vitamin – támogasd ereid és keringésed egészségét!

Rossz májműködés

Amit megeszünk, az áthalad a májon is.  Itt a máj is elkezdi a válogatást: ami kell, az megy tovább a vérkeringéssel a sejtjeinkhez, ami nem kell, azt pedig visszaküldi. A probléma akkor van, ha a máj valamilyen okból kifolyólag nem tudja semlegesíteni, lebontani a káros anyagokat, vagy a túlzott tápanyaggal nem tud mit kezdeni.

Nézzük meg lépésenként, hogy a májműködés zavara hogyan befolyásolja a veseműködést!

 1. A máj elkezd raktározni és elkezd nőni.
 2. A saját tömegével nyomja a benne futó ereket, melyek belső térfogata csökkenni kezd.
 3. A hasűrben lévő erekben azonban értágulat alakul ki.
 4. A keringő vértérfogat csökken.
 5. A hormonháztartás és a szimpatikus idegrendszer válaszlépésként elindítja a folyadék és ionvisszatartást.
 6. Csökken a folyadék vesén keresztüli kiválasztása.
 7. A vesék erei viszont összehúzódnak, hogy biztosítsák a magas nyomást
 8. Csökken a vérátáramlás, ami csökkenő vizeletkiválasztáshoz és vesekárosodáshoz vezet.

ANATUR TIPP! Vizsgáld felüld táplálkozásod és életmódod is, ha a veséidet szeretnéd támogatni, tisztítani.

A veseműködés zavarának 3 legfőbb oka – rossz májműködés

A 6 legjobb gyógynövény vesetisztításhoz

 • Nyírfalevél: hiperozid tartalmának köszönhető antibakteriális és fertőtlenítő hatása miatt számíthatunk rá vese- illetve hólyagbántalmaknál, a legjobb növényi vízhajtóként is ismert.
 • Mezei zsurló: Az egyik legismertebb vesetámogató gyógynövény. Átöblíti a vesét, alkalmazható vesekő, vesehomok esetén. Természetes vízhajtó és még a húgyutak egészségét is támogatja.
 • Aranyvessző: kiváló gyulladáscsökkentő, ezért bevethető vesegyulladás, vesemedence-gyulladás, illetve további vesebántalmak esetén. Gátolja a vesekő és a vesehomok kialakulását.
 • Vesetea: ezt a vízhajtó gyógynövényt hagyományosan vese- és húgyhólyag-megbetegedések (pl. vesemedence gyulladása, hólyaggyulladás), illetve vesekő kezelésére használják.
 • Ezüstös hölgymál: hatóanyagai segítik a veseműködést, és a káros anyagok kiürülését. Kifejezetten hasznos az alsó végtagok vizesedése, ödémásodása ellen.
 • Közönséges boróka: segít a vesekőképződés megakadályozásában, a vesehomok kimosásában, de már kialakult heveny vesegyulladásoknál tilos az alkalmazása!

Természetes vízhajtó termékcsalád vesetámogató gyógynövényekkel

Nem muszáj ezeket a gyógynövényeket külön-külön beszerezned, ha szeretnél tenni valamit veséid egészsége érdekében! A Diurerbe® termékcsalád a jól ismert vesevédő gyógynövényeket egyesíti gyógynövényes vízhajtóiban.

Válaszd ki, hogy tablettát vagy inkább koncentrátumot szeretnél fogyasztani, ez utóbbi háromféle ízben is elérhető, és fogyaszd őket kúraszerűen, a fenti tanácsok mellett, veséid egészsége érdekében!

Az 5 legjobb gyógynövény vesetisztításhoz

Nézz körül a webáruházunkban
Ez a termék jelenleg nincs készleten. Érdeklődés
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.