Vegán bolognai, senki nem mondja, hogy húsmentes!

Vegán bolognai nem csak vegánoknak! Ezt a bolognait még húsimádó ismerőseidnek is bátran megmutathatod! Az íze a megszólalásig hasonlít az igazira, és olyan laktató, hogy nem is hiányzik majd a hús az asztalról!

Vegán bolognai, senki nem mondja, hogy húsmentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg vöröslencse
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 doboz paradicsomszósz
  • só, bors, oregánó, kakukkfű, bazsalikom
  • kókuszzsír

 Elkészítés:

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, és kevés olajon átforgatjuk, amíg üveges nem lesz.

  2. Lereszeljük a sárgarépát, és hozzáadjuk a hagymához. Sózzuk, borsozzuk, kicsit megpároljuk.

  3. Hozzáadjuk a vöröslencsét is (előtte csak mosd át, áztatni nem szükséges, hamar megfő). Ízlés szerint használunk oregánót, kakukkfüvet, bazsalikomot, és rányomjuk a két gerezd fokhagymát is.

  4. Felöntjük nagyjából kétszeres vízzel, és fedő alatt elkezdjük főzni.

  5. Amikor már majdnem puha a lencse, hozzáadjuk a paradicsomszószt is. Ízesítjük még, ha szükséges, és készre főzzük.

Durumtésztával tálaljuk.

De fogyaszthatjuk tortillával, bulgurral, pászkával, sőt, önmagában is ízletes étel.

Jó étvágyat!