Főmenü Termékeink
Blog

Vegán bolognai – nem mondod meg, hogy nincs hús benne

Címkék: Receptek
Szerkesztő: Somogyi Rita

Vegán bolognai, senki nem mondja, hogy húsmentes!

Vegán bolognai nem csak vegánoknak! Ezt a bolognait még húsimádó ismerőseidnek is bátran megmutathatod! Az íze a megszólalásig hasonlít az igazira, és olyan laktató, hogy nem is hiányzik majd a hús az asztalról!

Vegán bolognai, senki nem mondja, hogy húsmentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg vöröslencse
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 doboz paradicsomszósz
  • só, bors, oregánó, kakukkfű, bazsalikom
  • kókuszzsír

 Elkészítés:

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, és kevés olajon átforgatjuk, amíg üveges nem lesz.

  2. Lereszeljük a sárgarépát, és hozzáadjuk a hagymához. Sózzuk, borsozzuk, kicsit megpároljuk.

  3. Hozzáadjuk a vöröslencsét is (előtte csak mosd át, áztatni nem szükséges, hamar megfő). Ízlés szerint használunk oregánót, kakukkfüvet, bazsalikomot, és rányomjuk a két gerezd fokhagymát is.

  4. Felöntjük nagyjából kétszeres vízzel, és fedő alatt elkezdjük főzni.

  5. Amikor már majdnem puha a lencse, hozzáadjuk a paradicsomszószt is. Ízesítjük még, ha szükséges, és készre főzzük.

Durumtésztával tálaljuk.

De fogyaszthatjuk tortillával, bulgurral, pászkával, sőt, önmagában is ízletes étel.

Jó étvágyat! 

Nézz körül a webáruházunkban

Greenmark Bio vörös lencse, egész 500 g

1 675 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 1 675 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.