Vegán bolognai – nem mondod meg, hogy nincs hús benne
Vegán bolognai, senki nem mondja, hogy húsmentes!
Vegán bolognai nem csak vegánoknak! Ezt a bolognait még húsimádó ismerőseidnek is bátran megmutathatod! Az íze a megszólalásig hasonlít az igazira, és olyan laktató, hogy nem is hiányzik majd a hús az asztalról!
Hozzávalók:
- 25 dkg vöröslencse
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 doboz paradicsomszósz
- só, bors, oregánó, kakukkfű, bazsalikom
- kókuszzsír
Elkészítés:
-
A vöröshagymát felkockázzuk, és kevés olajon átforgatjuk, amíg üveges nem lesz.
-
Lereszeljük a sárgarépát, és hozzáadjuk a hagymához. Sózzuk, borsozzuk, kicsit megpároljuk.
-
Hozzáadjuk a vöröslencsét is (előtte csak mosd át, áztatni nem szükséges, hamar megfő). Ízlés szerint használunk oregánót, kakukkfüvet, bazsalikomot, és rányomjuk a két gerezd fokhagymát is.
-
Felöntjük nagyjából kétszeres vízzel, és fedő alatt elkezdjük főzni.
-
Amikor már majdnem puha a lencse, hozzáadjuk a paradicsomszószt is. Ízesítjük még, ha szükséges, és készre főzzük.
Durumtésztával tálaljuk.
De fogyaszthatjuk tortillával, bulgurral, pászkával, sőt, önmagában is ízletes étel.