Természetes UV-sugárzás elleni védelem

A Nap fénye nélkülözhetetlen életünkhöz, hiszen nem csak a kedélyállapotunkat, de az olyan élettani folyamatainkat is közvetlenül befolyásolja, mint a D-vitamin szintézis. Mégis, a nagy mennyiségű napfény, a túlzásba vitt napozás nagyon káros a testünkre, főleg a bőrünkre. Mindez az UV-sugárzásnak „köszönhető”. Nézzük át, miért muszáj ellene védekeznünk, – és persze azt is megbeszéljük, hogy hogyan!

Így védekezz az UV-sugárzás káros hatásai ellen!

Ezek az UV-sugárzás káros hatásai:

  • a kollagénrostok roncsolásával ráncokat okoz
  • öregíti a bőrt
  • kárt tesz a DNS molekulában, hibás sejteket hozva létre
  • közrejátszik a melanoma bőrrák kialakulásában
  • tartósan károsítja a szemet
  • szürkehályogot hoz létre
  • fájdalmas átmeneti vakságot okoz (hóvakság)
  • és még a nagyvárosi szmog kialakulásában is szerepe van

A fentiek közül a legveszélyesebb a melanoma, egy olyan súlyos bőrdaganat, ami leginkább a világos szemű, világos bőrű embereket érinti, illetve azokat, akiknek sok anyajegyük van. Magyarországon évről-évre több – jelenleg nagyjából évi 2-2500 – új melanómás bőrdaganatot regisztrálnak, de a többi rákos bőrelváltozás száma is egyre inkább növekszik.

Ezek az UV-sugárzás káros hatásai

Védelem az UV-sugárzás káros hatásai ellen

Azt hiszem mára már mindenki számára alapvető, hogy napfürdőzés során valamiféle fényvédő készítményt használjon. Természetesen napozáskor nagyon fontos, hogy mindenképp alkalmazzuk valamelyik Baktériumos Bio Napozót, de akkor se feledkezzünk meg róluk, ha a szabadban végzünk munkát, vagy ha éppen sportolunk.

A bioaktív összetevőkkel rendelkező VERATTIVA® napozóspray-k, több faktorszámban is elérhetők (6, 15, 30, 50), így biztosan találsz olyat, ami a te bőrtípusodnak és napozási szokásaidnak megfelel, ráadásul nedves bőrön is alkalmazhatóak.

A benne található ásványok gondosnak a bőrregenerálásról, a mélyhidratálásról, havasi gyopár őssejtek, prebiotikus rostok és probiotikumok, valamint az Aloe Vera hatóanyagai pedig a napégés elleni védelemről.

Védelem az UV-sugárzás káros hatásai ellen

A közvetlenül a bőrünket érő napsugárzás ismert veszélyei mellett, jó, ha tudsz róla, hogy az UV-sugárzás 90 százaléka a felhőkön is átjut, de káros hatásai ablaküvegen keresztül, vagy akár homokról, vízről, hóról, jégről visszatükröződve is érvényesülnek. Ezért érdemes a napozók igénybevételén túl is tenni az UV-védelemért.

Megelőzésre kiválóan alkalmas a Natur Tanya® Solar Vitamin! >> 

Ezzel a barnulást is segítő kapszulával egészséges, tartósan szép csokibarna bőrszín érhető el, miközben a benne megtalálható antioxidáns karotinoidok és szerves ásványi anyagok segítenek az UV-A és UV-B sugárzás megszűrésével megakadályozni a bőr, és szem szaruhártyájának leégését is.

Erről a 2 féle bársonyvirágból kivont természetes Lutein és Zeaxantin gondoskodik, amik hatékonyan védik a szemeket, szelén, E-vitamin, mangán és C-vitamin tartalmával sejtvédő antioxidáns képességei vannak, a hozzáadott paradicsom por pedig bizonyítottan fokozza a barnulást! 

Tipp: A barnulást elősegítő összetevőkről ebben a cikkben írtunk részletesen >> 

Natur Tanya® Solar Vitamin

A Natur Tanya® Solar Vitamin, képes fokozni a melanin pigment termelését. De miért fontos ez? 

A melanin sötét színű festékanyagai miatt lesz barna a bőr, és ez pigment alakítja ártalmatlan hővé az UV-sugárzást is. A melanin jelenléte épp azért fontos az UV-sugárzás elleni védelemben, mert ha több van belőle a bőrben, akkor jobban képes tompítani a sugárzás következményeit is.

Ehhez viszont napsütés szükséges, hiszen kizárólag az UV-B indítja be a melanin előállítását, a Solar Vitaminnal azonban fokozni tudjuk ennek termelődését. A több melanin pedig nem csak UV-sugárzás káros hatásai elleni védelemben nyújt nagyobb segítséget, de neki köszönhetően barnábbak is leszünk. Így védi és barnítja egyszerre bőrödet a Solar Vitamin!

Márpedig bőröd egészsége a tested egésze számára fontos, ezért óvjad, ápoljad és vigyázz rá! Szerencsére ezekkel a kiváló külsőleg és belsőleg alkalmazható készítményekkel könnyedén és eredményesen védekezhetsz az UV-sugárzás káros hatásai ellen. Rendeld meg őket most!