Főmenü Termékeink
Blog

Így védekezz az UV-sugárzás káros hatásai ellen!

Szerkesztő: Somogyi Rita

Elkerülnéd az UV-sugárzás káros hatásait? Ezt kell (t)enned! 

A Nap fénye nélkülözhetetlen életünkhöz, hiszen nem csak a kedélyállapotunkat, de az olyan élettani folyamatainkat is közvetlenül befolyásolja, mint a D-vitamin szintézis. Mégis, a nagy mennyiségű napfény, a túlzásba vitt napozás nagyon káros a testünkre, főleg a bőrünkre. Mindez az UV-sugárzásnak „köszönhető”. Nézzük át, miért muszáj ellene védekeznünk, – és persze azt is megbeszéljük, hogy hogyan!

Így védekezz az UV-sugárzás káros hatásai ellen!

Ezek az UV-sugárzás káros hatásai:

 • a kollagénrostok roncsolásával ráncokat okoz
 • öregíti a bőrt, ráncokat, pigmentfoltokat okoz
 • kárt tesz a DNS molekulában, hibás sejteket hozva létre
 • közrejátszik a melanoma bőrrák kialakulásában
 • tartósan károsítja a szemet
 • szürkehályogot hoz létre
 • fájdalmas átmeneti vakságot okoz (hóvakság)
 • és még a nagyvárosi szmog kialakulásában is szerepe van

A fentiek közül a legveszélyesebb a melanoma, egy olyan súlyos bőrdaganat, ami leginkább a világos szemű, világos bőrű embereket érinti, illetve azokat, akiknek sok anyajegyük van. Magyarországon évről-évre több – jelenleg nagyjából évi 2-2500 – új melanómás bőrdaganatot regisztrálnak, de a többi rákos bőrelváltozás száma is egyre inkább növekszik.

Ezek az UV-sugárzás káros hatásai

Védelem az UV-sugárzás káros hatásai ellen

Azt hiszem mára már mindenki számára alapvető, hogy napfürdőzés során valamiféle fényvédő készítményt használjon. Sőt, a tudatos bőrápolás része kell, hogy legyen a fényvédelem egész évben! Ne felejtkezzünk el védekezni az UV-sugárzás káros hatásai ellen akkor sem, ha a szabadban végzünk munkát, sportolunk, kirándulunk, vagy éppen a városban sétálunk! Így megelőzhetjük a bőr idő előtti öregedését, a ráncok, pigmentfoltok kialakulását és a bőrsejtek károsodását. 

A bioaktív összetevőkkel rendelkező VERATTIVA® napozóspray  gondoskodik a bőrregenerálásról, a mélyhidratálásról, a havasi gyopár őssejtek, prebiotikus rostok és probiotikumok, valamint az Aloe Vera hatóanyagai pedig az  Uv-sugárzás elleni védelemről.

Védelem az UV-sugárzás káros hatásai ellen

A közvetlenül a bőrünket érő napsugárzás ismert veszélyei mellett, jó, ha tudsz róla, hogy az UV-sugárzás 90 százaléka a felhőkön is átjut, de káros hatásai ablaküvegen keresztül, vagy akár homokról, vízről, hóról, jégről visszatükröződve is érvényesülnek! 

Ahogyan írtuk: ma már nem kérdés, hogy a tudatos bőrápolás része a fényvédelem egész évben!

Tegyél az UV sugárzás káros hatásai ellen belsőleg! Szedj napozóvitamint! 

A Natur Tanya® Solar Vitaminban lévő antioxidáns karotinoidok, szerves ásványi anyagok, vitaminok segítenek az UV-A és UV-B sugárzás megszűrésével megakadályozni a bőrsejtek károsodását (fotoöregedés), lassítják az öregedést, csökkentik a pigmentfoltokat és az egyéb bőrpanaszokat. 

Nézzük a napozóvitamin bőrvédő összetevőit!

 • Zöldtea kivonat: A 70%-os EGCG (antioxidáns) tartalomra standardizált zöld tea erős antioxidánsként melanóma ellenes, sejtvédő és szabadgyökellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Az EGCG továbbá csökkenti a gyulladásokat és védi a gyulladt bőrt a fertőzésektől.
 • C-vitamin: mivel ez az alapvető antioxidáns minden folyamatban részt vesz, így a bőr UV-elleni védelméért is felel.
 • Szelén: ugyancsak antioxidánsként került ebbe a napozóvitaminba, ellensúlyozva az ultraibolya sugárzás hatására felszabaduló szabdgyökök bőr -és sejtkárosító hatását.
 • Mangán-biszglicinát:  ez a fontos nyomelem részt vesz a szabadgyökellenes „szuperoxid-diszmutáz” enzim működésében, ezért kis mennyiségben ugyan, de fogyasztása elengedhetetlen a bőrvédelemhez.  
 • Cink-biszglicinát: a cink a bőr egészségéhez és fiatalságához szükséges kollagén és elasztintermelő folyamatok résztvevője, valamint, elősegíti a bőrregenerációs folyamatokat is.
 • Biotin: vagyis a B7-vitamin nagy szerepet játszik a bőr egészségének fenntartásában.
Tegyél az UV sugárzás káros hatásai ellen belsőleg! Szedj napozóvitamint!

Ha ez még önmagában nem lenne elég a Natur Tanya® Solar Vitamin barnító öszetevői javítanak a bőr tónusán és textúráján akár még napozás nélkül is! 

Barnító összetevők az UV-elleni védelemhez

Tudtad? A melanin sötét színű festékanyagai miatt lesz barna a bőr, és ez pigment alakítja ártalmatlan hővé az UV-sugárzást is. A melanin jelenléte épp azért fontos az UV-sugárzás elleni védelemben, mert ha több van belőle a bőrben, akkor jobban képes tompítani a sugárzás következményeit is.

Ehhez viszont napsütés szükséges, hiszen kizárólag az UV-B indítja be a melanin előállítását. A Solar Vitamin barnító összetevői (A-vitamin, L-tirozin, Lutein és Zeaxantin, és szerves réz) azonban fokozni tudják ennek termelődését, miközben önmagukban is fontos bőrvédő feladatot látnak el.  

Nézd csak!

 • A-vitamin (természetes béta-karotin forrásból): ez a vitamin hozzájárul a káros Uv-sugárzás elleni védelemhez, védi a sejteket, elősegíti regenerációjukat, késleltetve a sejtöregedést és vele együtt a bőr-öregedést
 • Fermentált L-tirozin: ez az aminosav segíti a melanin termelődést. A melanin a bőr barnulásáért felel, így elkerülhető a hámsejtek sérülése, és a vele együtt járó bőrpír.
 • Lutein és Zeaxantin: A 2-féle bársonyvirágból kivont természetes Lutein és Zeaxantin hatékonyan védi a szemeket is. Nélkülük az Uv-sugárzás hatására a retina is károsodhatna.
 • Réz (réz-biszglicinát): ez a hatékony antioxidáns lassítja az öregedési folyamatokat. Nélküle nincs kollagénszintézis, ami pedig a bőr feszességéért, rugalmasságáért felel, elkerülve a bőr idő előtti öregedését.  

A több melanin pedig nem csak UV-sugárzás káros hatásai elleni védelemben nyújt nagyobb segítséget, de neki köszönhetően barnábbak is leszünk.

Így védi és barnítja egyszerre bőrödet a Solar Vitamin!

Barnító összetevők a bőrvédelem érdekében

Bőröd egészsége a tested egésze számára fontos, ezért óvd, ápold, és vigyázz rá! Szerencsére ezekkel a kiváló külsőleg és belsőleg alkalmazható készítményekkel könnyedén és eredményesen védekezhetsz az UV-sugárzás káros hatásai ellen. Rendeld meg őket most!

Nézz körül a webáruházunkban
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.