Főmenü Termékeink
Blog

Új dalom: múlik a fájdalom, ha nálam a NO-DOL-om!

Szerkesztő: Somogyi Rita

Tetszés szerint hűthető és/vagy felforrósítható géltasak a háztartásban? Az meg mire jó? Most visszakérdezhetnék, hogy mire nem, de inkább következzen 7 példa, amikor nagyon szeretni fogod, hogy ott lapult nálad, mert fájdalmakat csillapított, vagy mert elsősegélyben részesített egy vészhelyzetben.

Bármennyire különös, de a hideghatás és a meleghatás kitűnően alkalmazható különböző kórállapotokra, betegségekre, vagy épp fájdalomcsillapítóként. A hideghatáson alapuló krioterápia gyökerei az ókori Egyiptomba nyúlnak vissza. Sérüléseket, gyulladásokat, rándulásokat, ficamokat kezeltek vele, később Napóleon legendás sebésze még az amputációk során is alkalmazta. Az 1800-as évek végén, az angol Brighton írta le a hidegterápia fejfájást csökkentő hatását, napjainkban pedig akut és krónikus csont-ízületi gyulladások, fájdalmak csillapításában is használatos. Hasonlóan jótékony a szervezetünk számára a meleghatás nyújtotta hőterápia, amely lazítja az izmokat, csillapítja a fájdalmakat, több oxigénhez és tápanyaghoz juttatja a sejteket.

Ismerd meg azt az otthoni orvostechnikai eszközt, amivel te is kihasználhatod a hideg- és melegterápiás módszereket. 

fajdalomcsillapitorandulas-fejfajas-fulfajas-ficam-fogfajas.png

Ezt a többször felhasználható, hosszú élettartalmú zselés tasakot tetszésed szerint melegítheted, vagy hűtheted, a Nálad vagy családodban előforduló háztartási balesetek, nőgyógyászati panaszok, fülfájások, fogfájások, izom-, vagy ízületi panaszok hatékony kiegészítő kezelésére. Használata egyszerű és kényelmes:

Melegterápia: Csak tedd forró vízbe max. 5 percre, (vagy mikróba max. 1 percre), majd tekerd be textilbe és már alkalmazhatod is lumbágó, elfeküdt nyak, reumatikus tünetek, menstruációs panaszok, fülfájás kezelésére.

Hidegterápia: Hagyd egy szűk óráig a hűtőben, és amint kivetted, textilbe tekerve azonnal használhatod napégések, véraláfutások, rándulások, ficamok, fogfájás, fejfájás (migrén), rovarcsípések, égési sérülések, orrvérzés esetén.

Hogy néz ki mindez a gyakorlatban? Példából van elég, íme, 7 olyan eset a hétköznapokból, amikor bizonyosan hasznos egy ilyen profi és végtelenül sokszor használható géltasak!
 

1. Te is Nagy Ho-Ho-Ho Horgász vagy? 

randulas-fajdalomcsillapitofejfajas-fulfajas-ficam-fogfajas.jpg

Mekkora halat fogtál? Ne már, tényleg ekkorát? Hogy bírtad egyáltalán a partra húzni? Nehezen? Értem, egy hős vagy. Hm, hogy még a csuklód is megrántottad, a vállad meg sajog. Világos. Persze, hogy tudok segíteni. Vedd ki a hűtőből ezt a piros, zselés tasakot, tedd rá a csuklódra meg a válladra, sokkal jobb lesz utána! Azt szeretnéd, hogy addig pucoljam  meg én a halat? Rendben, segítek, pihenj csak, de várj még egy percre! Légyszi, pihi közben rendelj már magadnak is egy ilyen tasakot, mert már unom minden héten kölcsönadni neked.
Hol? Hogyhogy hol? Persze, hogy az anatur.hu webáruházban» Most pedig megyek halat pucolni, mert így sosem lesz kész a vacsora!
 

2. Ha makacsul marnak a szúnyogok

fajdalomcsillapitorandulas-fogfajas-fejfajas-fulfajas-ficam.jpg

Engem imádnak a szúnyogok. Komolyan, bárhova megyünk nyaralni, engem küldenek előre a „jófej” barátaim, hogy derítsem ki, mennyi vérszívóra számíthatunk a strandon. Kínomban persze hogy ikszeket nyomtam a csípés helyére, mint mindenki, de egy jó ideje már nem vakarom agyon a csípéseket, mert kitapasztaltam, hogy van ennél sokkal jobb fájdalomcsillapító módszer is.  Érdekel, hogy sikerült ezt megoldanom? Rendben, elmondom.
Teljesen véletlenül fedeztem fel, hogy a NO-DOL® tasak alaposan lehűtve elképesztően gyorsan enyhíti a rovarcsípések bosszantó következményeit. Azóta ha strandolni indulunk, nem maradhat ki a hűtőtáskából hű(s) társam a NO-DOL® tasak

Hidd el, ha ikszet nyomsz a körmöddel a csípés helyére, az még nem elég, neked is kell valami jobb fájdalomcsillapító.
 

3. Hű(s) társ, ha leégtél napozás közben

fajdalomcsillapitorandulas-fejfajas-fulfajas-fogfajas-ficam.jpg

Vízpart = napozás, barnulás! De vigyázz, nehogy égés legyen belőle. Használd ezeket a Baktériumos bio napozókat (a Nap sugarai ma már 15-20 percen belül megégethetik a bőrödet), és nem lesz gond, de ha még sem voltál elég óvatos, kapd elő a NO-DOL® zselés tasakot a hűtőből és helyezd a napégette bőrfelületre. Egyrészt segít a lepirult bőr okozta fájdalom gyors enyhítésében, másrészt az akut fájdalomcsillapító hatáson túl a később is gyorsabban enyhülnek a „bőrkárok”, és hamarabb regenerálódnak a bőrsejtjeid. Ha még nincs otthon belőle, rendeld meg, mi gyorsan házhoz szállítjuk, és ha megérkezett, dobj be a hűtőtáskádba, hogy otthon ne maradjon!>>>
 

4. Anya segíts, fáj a fülem!

fajdalomcsillapito-fogfajas-randulas-fejfajas-fulfajas-ficam.jpg

A tikkasztó nyári napokon a gyerekek nem szívesen jönnek ki egy tó hűs vízéből. Órákig képesek játszani, és csak hosszú alkudozás után lehet őket alkonyattájt kicsalogatni a partra. A nagy hancúrozás után estére aztán jön a pityergés, mert felbukkan a szülők rémálma: a fülfájás. Makacsul, csillapíthatatlanul, mindent elrontón. Ismerős? Ilyenkor az egyetlen jó hír, hogy nálatok van a NO-DOL® tasak, ugyanis vele, meg egy kis melegterápiával könnyen enyhíthetők ezek a fájdalmak. Dobd be a géltasakot a mikróba max. 1 percre (vagy 5 percre forró vízbe), tekerd textilbe, és helyezd a kis gézengúz sajgó fülére, amíg nem csillapodik a fájdalma. Meglátod, másnap már ismét órákig fog vidáman fog lubickolni a vízben! Te pedig aggodalom nélkül napozhatsz közben, hiszen a zselés tasak sokszor újrahasználható. Lehet, hogy legközelebb már a tarkódat hűtöd vele a kánikula közepette. Rendelj egyet most, nehogy kimaradjon a bőröndből! >>>

Természetesen, ha a fülfájás nem múlik el egy-két nap alatt, keressétek fel az orvosotokat, hogy végére járhasson, pontosan mi okozza a fájdalmakat!
 

5. Koncertek és fesztiválok: félrelépés, bokán rúgás, térdre rogyás

ficam-fajdalomcsillapitorandulas-fejfajas-fulfajas-fogfajas.jpg

Itt a fesztiválszezon! Egy őrült hangulatban áttáncolt bulin az önfeledt ugrálással jár az is, hogy bármikor bekaphatsz egy kisebb sérülést a bokádon, térdeden. A fájdalomcsillapító tabletta ezen a gondon nem segít, de a buli ugyebár nem állhat meg! Ha nem komoly baj, de azért sajog a ficam, ne habozz, hűtsd le egy NO-DOL® tasakkal! Ha rendelésed megérkezett már viheted is magaddal, bárhova is mész a nyáron! >>>
 

6. Fejfájás – a kínok koronázatlan királynője

fulfajas-fajdalomcsillapitorandulas-fejfajas-ficam-fogfajas.jpg

Úgy érzed magad, mint akinek két feje van, és a nagyobb van a kisebben? Elmondom, mit teszek én azért, hogy enyhítsem a fejfájás gyötrelmeit! Akár migrénes, akár frontok okozta, akár „csak” egy váratlanul érkező fejfájás gyötör, mindig az az első lépés hogy hidratálom a szervezetem! Próbálok minél több vizet inni, időnként megmosom az arcom és homlokom hűs vízzel! Bár látszólag egyszerű és könnyen betartható ez a tanács, sokan mégsem veszik komolyan. Mivel sokat ülök monitor előtt, minden órában 5-10 percre felállok, sétálok kicsit, és kinyújtóztatom a végtagjaimat. Ezután nagyon lassú fej- és nyakkörzést végzek, majd óvatosan és lassan előre hátra bólogass előre hátra. Ez az egyszerű, pár perces gyakorlat segíti a törzsem és a fejem közti vér megfelelő áramlását. 

Ha már késő, és feszítő abroncsként telepedik a koponyámra a kín, jól tud jönni egy alaposan behűtött NO-DOL® tasak, ami a sajgó területre helyezve képes enyhíteni a hasogató fájdalmamat.
 

7. Kirándult – a bokád is

fogfajas-fajdalomcsillapitorandulas-fejfajas-fulfajas-ficam.jpg

Amikor a nyári kirándulásunk vége bokarándulás lett, nem estem pánikba, tudtam, hogy gyorsan enyhíthetők az elmozdult ízület okozta kínok! Épp emiatt mindig van nálam a piknikes kosárban egy NO-DOL® hűthető-melegíthető zselés tasak. Fájdalomcsillapító hatása ficam, rándulás vagy bármilyen egyéb sportsérülés esetén bevethető hidegterápiás kezeléséként!

Nézz körül a webáruházunkban
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Massimo-né
Ez nagyon jó dolog, nálunk kettő is van belőlle!!
boory
Jó ötleteket adtatok, én is fogok belőle tartani otthon.
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.