Anatur! Blog

Tűzoltás az égő gyomornak!

Gyomor, Bél, Emésztés

Ismerd meg a Fermentált Papaya koncentrátumot!

Sokaknak jelent égető problémát a gyomorsav túltengése vagy éppen a gyomorsav hiánya, a különböző gyomorpanaszok, a felfúvódások, a reflux és a belek gyulladásai. Amikor a papayát fermentálják olyan bioaktív vegyületek keletkeznek, melyek támogatják a gyomor-bélrendszer egyensúlyát és az egészséges gyomorkörnyezet kialakulását.

7 ok, amikor ajánlott a fermentált papaya

  1. Túl sok vagy túl kevés gyomorsav (kiegyensúlyozza a gyomorsav termelést)

  2. Reflux (túl kevés gyomorsav is kiválthat savas refluxot)

  3. Bélmikrobiom egyensúly (probiotikumok növekedéséhez és színesítéséhez megfelelő környezetet biztosít a bélmikrobiomban)

  4. Gyomorhurut, Gyomorégés, Gyomortáji felfúvódás, puffadás (kompenzálja az emésztőenzimek és emésztőnedvek termelődését)

  5. Gyomorgyulladás, gyomorfekély, bélgyulladások, IBS, Crohn (a fermentáció egyedi bioaktív fitokemikáliákat, antioxidánsokat és gyulladáscsökkentő vegyületeket eredményez)

  6. Helicobacter pylori (a fermentáció fertőtlenítő, gombaellenes és antibakteriális vegyületeket eredményez)

  7. Utazási betegségek (segít gátolni a kórokozók bélnyálkahártyán való megtapadását, és alapanyagot szolgáltat a bélmikrobiom egyensúlyához, pl. papain enzimmel)
7 ok, amikor ajánlott a fermentált papaya

Fermentálással superfood

Fermentálással egy élelmiszer barátságos, élő mikroorganizmusok tevékenységének hatására, valódi szuperélelmiszerré (SUPERFOOD) változik. Így készül fermentált papaya koncentrátum is.

A papaya fermentálása Saccharomyces Boulardii probiotikus élesztőgombával történik

A probiotikus élesztő felszívja a tápanyagokat, és a sejtjeiben bontja le őket könnyen emészthető elemekre. A mikrobák képesek lebontani az élelmi rostanyagokat is, így lazítva még tovább az élelmiszer-mátrixot, miközben új tápanyagok is keletkeznek.

Új terápiás vegyületek a papaya fermentálással 

A papaya erjesztésével új vegyületek is keletkeznek, melyek hozzájárulnak a gyomor, a bélrendszer, az immunrendszer és a sejtek egészségéhez, továbbá részt vesznek az anti-aging terápiákban.

Az erjesztett papaya fenolsavak (kínasav, sikimisav és 2,5-dihidroxibenzoésav) és antioxidánsok forrása, gyulladáscsökkentő vegyületekkel és enzimekkel (aminosav felszabadító és emésztést elősegítő fehérjebontó papain, antibiotikus tulajdonságú lizozim és zsírbontó lipáz).   

  • A folyamat végén a koncentrátumhoz immuntámogató antioxidáns nonit is adnak.
Fermentálással superfood, papaya fermentálás

Fermentált papaya

Élősködőellenes ital

A papaya fermentum gazdag élősködőellenes, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, immunstimuláló és antioxidáns tulajdonságú összetevőkben. Nyugtató és gyulladáscsökkentő az egész emésztőrendszerre, kordában tartja a patogén mikroorganizmusok mennyiségét, mint az E. Coli és a Candida gomba.

Táplálja a bél-gyomorrendszer hasznos baktériumait, szabályozza a gyomorsav mennyiségét, védi a gyomor és a bél nyálkahártya felszínét. Enyhíti a felfúvódásos és puffadásos panaszokat, továbbá lehetővé teszi a tökéletes emésztést, olyan szélsőséges emésztési panaszoknál, mint a székrekedés vagy a hasmenés.

Fermentált papaya, élősködőellenes ital

A fermentált papaya egyéb élettani tulajdonságai

A fermentáció semlegesíti a tápanyagok felszívódását nehezítő, ártalmas és allergén antitápanyagokat, és a probiotikumok növekedéséhez, illetve színesítéséhez megfelelő környezetet biztosít a bélmikrobiomban, melyek a szervezet immunfunkcióit is javítják. 

A fermentált papaya immunstimuláló és antioxidáns tulajdonságait a 80-as évek végén a híres francia immunológus, Luc Montaigner bizonyította.  

Napjainkra a fermentált papaya az anti-aging medicina által is ajánlott étrendkiegészítő, immunmoduláló, a telomereket és sejteket védő aktív összetevőinek köszönhetően.

A fermentált papaya előnyei: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8870802/

Túl sok vagy túl kevés gyomorsav és a reflux

A gyomorsav természetes kiválasztása elengedhetetlen a gyomorban lévő patogén baktériumok elpusztításához.

A gyomorsav alacsonyabb szintje és a protonpumpa-gátlók tartós alkalmazása a gyomor és a gyomor-bélrendszer más részeinek káros baktériumok általi benépesüléséhez vezethet.

A közhiedelemmel ellentétben a túl kevés gyomorsav is kiválthat savas refluxot. Ez azért van, mert a protonpumpa-gátlók valójában hozzájárulhatnak a diszbiózishoz, ami a gyomor motilitásának károsodásához vezethetnek, és végül pedig savas refluxot válthatnak ki. 

Helicobaacter fertőzésre gyanakszol? Teszteld!

Ha  Helicobacter Pylori baktérium található a gyomor nyálkahártyán, az immunrendszered egy antitestet termel ellene. Ezek az antitestek felismerik a vérkeringésben lévő kórokozókat, és rájuk tapadnak. A Helicobacter Pylori  gyorsteszt ezeket az antitesteket ismeri fel, és ezáltal tudja kimutatni a baktérium jelenlétét.

Mutasd mind

Kapcsolódó blogbejegyzések

Mutasd mind