Azt a kínai tartományt ahol a Lícium (Lycium barbarum) megterem, úgy hívják, a „100 éves fiatalok” hazája.
Ott is hasonlóképp gojival kezdődik a nap - mint nálam. Kizárólag itt él meg az a goji gyümölcs, ami méretre apróbb, de a húsa sokkal vaskosabb, tömörebb a társainál.
Hatóanyagokban is ez a leggazdagabb - az összes többi fajtát az ázsiaiak is másodrangúnak, „rosszabbnak” tartják.
Nem ismerek más olyan gyümölcsöt, ami több fehérjét tartalmaz, mint a virágpor, több rostot, mint a zabkorpa, 67-szer több B1 vitamint, mint a barnarizs, kétszer annyi B3-vitamint (niacin) mint az élesztő, ötször annyi káliumot, mint a brokkoli, kétszer annyi béta-karotint, mint a nyers spenót – vagy épp 150-szer magasabb az ORAC-értéke, mint a sárgarépa karotinoidjainak.
Csakis a Lícium gyümölcs tudja mindezt együtt! A kutatók szerint az összes emberi sejt élettartamára hat és akár 21 %-al megnöveli életképességük idejét.