Az emésztőenzimek feladata, hogy a bejuttatott táplálékot feldolgozzák, alkotórészeire bontsák. Az amiláz nevű, szénhidrátbontó enzimnek köszönhetően az emésztés már a szájban elkezdődik, a hasnyálmirigy, a máj és a bélfalból elválasztódó emésztőenzim pedig a fehérjék és a zsírok bontásában segít. Ha ezekből az enzimekből nincs elég, akkor az emésztés folyamata nem megy végbe zavartalanul.
TUDTAD? A papaya tele van ilyen emésztést segítő enzimekkel. A papain fehérjebontó, aminosav felszabadító és emésztést elősegítő nezim, a lizozim antibiotikus hatással bír, míg a lipáz a zsírok bontásááért felel. (antibiotikus hatás), lipáz (zsírok bontása).
Anatur Tipp! A fermentált papaya koncentrátumba nemcsak a papaya enzimei kerültek, hanem a Saccharomyces boulardii nevű probiotikus élesztőgombával történő erjesztés során felszabaduló fenolsavak, antioxidáns és gyulladáscsökkentő vegyületek, valamint Noni is, melyek együtt a bélflóra egészségének helyreállításában segédkeznek.