Főmenü Termékeink
Blog

TOP 8 természetes potencianövelő férfiaknak, avagy a fermentált L-citrullin, taurin, gyógynövények és vitaminok

A legfontosabb potencianövelő aminosavak, gyógynövények és vitaminok

Tudtad, hogy a pénisz erekciójához nitrogén-monoxidra van szükség? A "kis kék tabletta" úgy működik, hogy gátolja a szervezetben a nitrogén-monoxid lebontó enzimet. Az L-citrullin aminosav pedig úgy, hogy termeli a nitrogén-monoxidot. Mutatjuk azt a TOP 8 természetes potencianövelő összetevőt, melyek nem a tünetet, hanem a kiváltó okokat kezelik, hogy hosszú távú sikereket érhess el!

A legfontosabb potencianövelő aminosavak, gyógynövények és vitaminok

Mi okoz merevedési zavart?

A komplex folyamat magában foglalja az agyat, a hormonokat, idegeket, izmokat és vérereket. A leggyakoribb hozzájárulói a merevedési zavarnak: szívbetegség, cukorbetegség, érelmeszesedés, metabolikus szindróma (magas vérnyomás, inzulin- és koleszterinszint), a prosztata betegségei, stressz, alvásproblémák, bizonyos vényköteles gyógyszerek, alkoholizmus, cigaretta.

A merevedési zavar tüneteinek visszafordításához olyan tápanyagokra van szükség, amik egyszerre támogatják a pszichológiai egészséget, növelik a véráramlást és javítják a keringést, a tesztoszteronszint egyensúlyát, fokozzák a normál spermaképződést, az erekció kiváltását és fenntartását, illetve a termékenységet és szaporodást. Az erekciós zavart kezelhetjük tünetileg szintetikus megoldásokkal, vagy felléphetünk a kiváltó okokkal szemben természetes összetevőkkel is. Íme a TOP 8!

1. FERMENTÁLT L-CITRULLIN

A legfontosabb tápanyag a merevedéshez! [1]  Hatására a több nitrogén-monoxid termelődik a testben, ami felel a merevedési zavarokért, több vért és oxigént nyújt, miközben védi a szívet és az artériákat [2], csökkenti a vérnyomást [3], [4], javítja a hangulatot (depresszió ellenes [5]) és megnöveli a fizikai energiát. [6] 

A merevedési zavarral küzdőknél mindig alacsony a citrullin szint.

A fermentált L-citrullin nélkülözhetetlen vegyületet termel a merevedéshez [7], de népszerű tápanyag a sportolók körében is, hiszen a több vér, a több oxigén, magasabb tápanyag szállítást tesz lehetővé az izmokhoz. Megszabadítja a szervezetet az ammóniától és mindez segíti, hogy az izmok legjobb teljesítményükön működjenek, késleltetve a fáradtságot. [8], [9] 

A merevedési zavarral küzdőknél mindig alacsony a citrullin szint

Mikor csökken a máj és belek citrullin termelése? 

  • Bélrendszeri panaszok és betegségek esetén
  • A máj csökkent működése, panaszai és betegségei esetén
  • Autoimmun betegségekben (rheumatoid arthritis, pikkelysömör, sclerosis multiplex) [10] 
  • Krónikus, folyamatos stressz jelenlétekor [11]
  • Intenzív edzések és fizikai leterhelés esetén 

Mi történik, ha csökken a szervezet citrullin termelése?

  • Erektilis diszfunkció, merevedési zavar 
  • Csökkenő energiaszint
  • Magas vérnyomás
  • Szív- és érrendszeri betegségek
  • Belső gyulladások
  • Hangulatingadozás, depresszió
Tudtad? Számos potencianövelőben L-arginint használnak a nitrogén-monoxid növelésére, TÉVESEN. Ugyanis az arginin legnagyobb része lebomlik vagy átalakul, mielőtt elérné a szöveteket, így arginin kb. 1%-a az, ami rendelkezésre áll. A citrullin viszont jobban emeli a szervezet arginin szintjét, mint maga az arginin fogyasztás! A citrullin nem bomlik le, ugyanakkor átalakul argininné a szervezetben, miközben nitrogén-monoxidot termel és nagyobb mértékben tágítja ki az ereket, mint az arginin.


2. TAURIN

A taurin egy félreértett aminosav, sokan negatív élettani hatásokat gondolnak mellé, talán az energiaitalokban való szereplése miatt. Pedig a taurin a második legfontosabb természetes potencianövelő tápanyag az igazán hatékony erekció érdekében, különösen, ha nem fogyasztunk húst, sokat stresszelünk, vércukor panaszaink vannak vagy ahogy haladunk előre a korban. [12], [13], [14] 

A taurin csökkenti a sejtek oxidatív károsodását a nemi mirigyekben, képes növelni a herék fő antioxidánsainak, a szuperoxid-dizmutáznak (SOD) és glutationnak a szintjeit, így még tovább csökkentve az oxidatív stresszt. Fontos, hogy növeli a tesztoszteron termelést, javítja a véráramlást és merevedést. [15] 

A citrullin és taurin tökéletesen kiegészítik egymást, mindketten javítják a férfiak potenciáját, erőteljes merevedést idéznek elő, növelik a hangulatot, az állóképességet, a fizikai és szellemi teljesítményt.

A taurin természetes potencianövelő tápanyag az igazán hatékony erekció érdekében

Mihez kell még a taurin?

  • nélkülözhetetlen a szív egészséges működéséhez
  • az erek és a csontok egészségéhez
  • szükséges az epe előállításához
  • energiát ad az izmoknak és az agynak
  • csökkenti a vérnyomást
  • szabályozza a szervezet kalcium szintjét
  • csökkenti az érelmeszesedés és szívroham kockázatát
  • támogatja a neuronok közötti kommunikációt, védi az idegeket
  • hozzájárul a stresszhormonok csökkentéséhez, csökkenti a szorongást
  • növeli a GABA (gamma-amino-vajsav) mennyiségét, ami javítja az alvás minőségét
  • alacsony szintje a szervezetben összefügg a retina degenerációjával, látásromlást előidézve
Tudtad? A potencianövelő osztriga húsa nagyon gazdag taurinban. A taurin energiaitalokhoz kapcsolódó vitalizáló hatása akkor érhető el, ha a taurin koffeinnel van kombinálva úgy, hogy a taurin mennyisége kevesebb, vagy megegyező a hozzáadott koffein mennyiségével. Ez a kombináció olyan hatással rendelkezik, hogy megakadályozza, hogy elaludj. Amennyiben a taurin mennyisége magasabb, akkor egy nyugtató, relaxáló hatása van.

3. MACA GYÖKÉR

A perui inka indiánok által először használt maca, egy kiegyensúlyozó ún. adaptogén gyökér. Ez azt jelenti, hogy különösen béta-szitoszterollal és egyéb fitokemikáliák, zsírsavak, tápanyagok sokaságával segíti a szervezet stresszhez való alkalmazkodását, löketet ad, amikor fáradt az ember (felemeli az alul működő szerveket), vagy lenyugtat, amikor arra van szükség (csökkenti a túlműködő szerveket) illetve a stresszhormonok, a neurotranszmitterek és egyéb vegyi anyagok termelését.

A maca gyökerének vegyületei (főként a béta-szitoszterol), segítenek merevedési zavarban szenvedő férfiakon [16], [17][18], növelve az erekciós funkciót, de más összetevőkkel kombinálva javítja a hölgyek szexuális egészségét iskülönösen hormonális egyensúlyvesztés (pl.: PCOS, menopausa) esetén jelentkező nemi vágy csökkenésnél. - a női verzióért kattints a kiemelésre!

A maca gyökér béta-szitoszterol, segít merevedési zavarban szenvedő férfiakon

A maca gyökér potencianövelő egészségügyi előnyei

  • Segíti növelni a szexuális vágyat és izgalmat
  • Növeli a spermiumszámot, termékenységet
  • Fokozza az energiaszintet és állóképességet
  • Javuló erekciót eredményez merevedési zavar esetén
  • Csökkenti az alacsony nemi vággyal rendelkező férfiak ingerültségét, fáradtságát
  • A koleszterint felhasználva férfi nemi hormonokat termel
  • Támogatja a prosztata egészségét és védelmét
Tudtad? A béta-szitoszterol elősegíti az egészséges merevedést, támogatja és védi a prosztatát, normalizálja a vércukorszintet, természetesen csökkenti a rossz koleszterint és emeli a jót.


4. PANAX GINSENG

A 11 fajta ginseng közül a panaxot kifejezetten a szexuális teljesítmény és elégedettség fokozására is használják. Az előnyös hatások tudományosan is értékelve és megerősítve lettek randomizált klinikai tanulmányok metaanalíziseiben. A panax ginzeng gyökeret, mint mellékvese erősítő és adaptogén növényt, szorongáscsökkentő, gyulladáscsökkentő és általános vitalitást, energiát és jóllétet erősítőként osztályozzák, hatóanyagai a ginzenozidok által.  

A panax ginzeng fő aktív összetevője, a ginzenozid Rg1 (felépítésükben hasonlítanak a szteroid hormonokhoz) felelős a szérum tesztoszteron szintek növekedéséért, az ösztrogén szint egyensúlyáért (egy másik hormon, melynek jelentős hatás van a szexuális működésre mind nőknél, mind férfiaknál), a spermiumok mennyiségéért, dolgozik a korai magömlés ellen és a kopulációs viselkedés javulásáért. [19][20][21]  

A panax ginzeng ginzenozid Rg1 a tesztoszteron és ösztrofén szint egyensúlyért

Tudtad? A ginzeng nem csak maca gyökérrel, de taurinnal és citrullinnal kombinálva is szinergikus hatást nyújt. Mindez megmutatkozik a potencianövelésben, a kognitív teljesítmény javításában és a szív és érrendszerre gyakorolt egészségjavításban is. 


5. B3-VITAMIN AZ INOZITOL-HEXANIKOTINÁT FORMA

Az inozitol-hexanikotinát formából származó B3-vitamin (nyújtott felszívódású niacin) hatékony a merevedési zavar kezelésében, mivel értágítóként működik, ami segíti javítani a péniszhez való véráramlást. Különösen hasznos diszlipidémia esetén, amikor magas az LDL-koleszterint, magas a trigliceridszint és alacsony HDL-koleszterin szint. Ezek a lipidzavarok vagyis a diszlipidémia szorosan összefügg a merevedési zavarral, mivel gátolja az erek tágulását és a vér áramlását, illetve károsítja az érrendszer egészét.

Bár a B3-vitamin önmagában is javítja az erekciós funkciót, még hatékonyabb a vele szinergiában álló hatóanyagokkal, mint amilyenek a macából standardizált béta-szitoszterolok, a panax ginzengből standardizált ginzenozidok, a szerves szelén vagy a szerves cink. [22]  

B3-vitamin az inozitol-hexanikotinát forma

Tudtad? A potencianövelő B3 tágítja az ereket, fokozza a keringést és ezzel a merevedést. Ez a tulajdonsága segít Raynaud-jelenség és időszakos sántítás tünetein is, ahol beszűkülnek a láb perifériás vénái, és az hatással lehet a has, a kezek és a fej vérellátására. A csökkentett véráramlás fájdalmat, görcsöket, a láb és a csípő fáradtságát okozza járás közben.


6. SZERVES CINK

Mivel a cink koncentrációja annyira magas a férfi nemi szervekben (prosztata, herék, és magában a spermiumban is), így szerepe a férfi reprodukcióban tagadhatatlan. A cink javítja az általános szexuális funkciót, növeli az izgalmi állapotot, az erekció minőségét és a pénisz tolóerejét. [23]  

A cink fontos szerepet játszik a tesztoszteron, az elsődleges férfi nemi hormon termelésében, melynek alacsony szintje jelentős hatással van a férfiak általános szexuális funkciójára. Az alacsony tesztoszteron mellett a cinkhiány rontja a spermiumok minőségét, ami férfi meddőséghez, a nemi mirigyek működési zavaraihoz, a herék súlyának csökkenéséhez, a here csatornácskák zsugorodásához, csökkent spermiumszámhoz és merevedési zavarokhoz vezethet. 

A szerves cink koncentrációja nagyon magas a férfi nemi szervekben

Tudtad? A prosztata, az ondófolyadék és az ejakulált spermiumok cink tartalma nagyon magas, illetve a herékben lévő cink létfontosságú a spermatogenezishez. Az emberi szervezetben több, mint 200, különböző biokémiai folyamatokban részt vevő enzim függ a cinktől, ami antibakteriális szereppel is bír a férfiak vizeleti rendszerében.


7. SZERVES SZELÉN

A tesztoszteron a fő hormon, mely felelős a férfiak szexuális aktivitásáért és nemi jellegéért. Ez a hormon adja a férfiak nemi vágyát, és a fiatalság és vitalitás érzését. [24] Az alacsony tesztoszteronszint férfiaknál alacsony libidót, ami pedig az erekció hiányát okozza. Egy hormonális egyensúlytalanság a szervezetben, mint pl. az alacsony tesztoszteron és magas prolaktin szint kóros pajzsmirigy szintekkel kombinálva merevedési zavart okozhat.

Az alacsony tesztoszteronszint szorosan kapcsolódik a különböző ásványianyag hiányokhoz, különösen cink és szelénhiányhoz. A termékeny férfiak magasabb tesztoszteron és szelén szintekkel rendelkeznek, mint meddő társaik, akiknél mindkettő alacsonyabb. A szelén potenciálisan részt vesz a tesztoszteron bioszintézisében, a férfi meddőség kezelésében, javítja az ondó minőségét, a spermiumok mennyiségét, mozgékonyságát és nélkülözhetetlen a pajzsmirigy egészséges működéséhez.  

A szelén fontos szinergiában áll a cinkkel, akivel együttesen minimalizálják az oxidatív stresszt (ami a spermiumok DNS károsodásában is szerepet játszik), a gyulladásos folyamatokat és növelik a termékenységet. A szelén létfontosságú a szív egészségéhez, és ahogy eddig is olvashattad, minden, ami a szívnek jó; támogatja a potenciát és fokozza a merevedést is.

A szerves szelén javítja a spermiumok mennyiségét, mozgékonyságát

Tudtad? Egy mai átlagos 40 éves férfinak olyan a tesztoszteronszintje, mint egy 70 éves embernek volt 50 évvel ezelőtt, amit a földek csökkenő ásványi anyag tartalmával és az ételekre permetezett növényvédő szerekben, vízben található xenoösztrogénekkel magyaráznak, ami hormonális egyensúlyhiányt idéz elő a férfiak szervezetében.


8. BIOPERINE®

Ha pedig már érintettük a földek és ételeink tápanyag tartalmának csökkenését, beszélnünk kell a kilenc világszabadalommal is rendelkező Bioperine® hatóanyagról, ami nem más, mint a fekete borsból kivont piperin. Ez a hatóanyag képes fokozni az ételeinkből vagy étrend-kiegészítőinkből bevitt tápanyagok biohasznosulását! [25]  

Felerősíti a hatóanyagok (aminosavak, a gyógynövények, a Vízoldékony vitaminok, pl. B3 és ásványi anyagok, pl. cink és szelén) magasabb aktivitását, pl. növeli biológiai hozzáférhetőségüket a sejtmembránon keresztül, receptorokként működik számukra, úgy, hogy a célsejteket érzékenyebbé teszik a felvételükre. Máskor gátol vagy indukál lebontó enzimeket, vagy nagyobb mennyiségű hőenergiával látja el a szervezetet, ez a hőenergia táplálja a termogenezis folyamatát, ami a szervezet tápanyagokra való igényét fokozza egészen 30%-tól 200%-ig terjedő biohasznosulással!

Mindemellett a fekete bors a mikroerek tágulását okozza a nemi szervekben nőknél és férfiaknál egyaránt. A fekete borsban lévő bioaktív piperin vegyület növeli a vérben lévő Q10 mennyiségét, ami fokozza a véráramlást a nemi szervekhez (méhhez és a péniszhez), ezért a fekete bors egy kiváló természetes gyógymódja a merevedési zavarnak és impotenciának is.

Tudtad? Számos tanulmány kimutatta, hogy a bioperinnel való kiegészítésnek előnyei lehetnek a tápanyag felszívódás mellett, a gyulladáscsökkentésre, az emlékezetre és a kognícióra, a testsúlycsökkentésre és az általános pozitív hangulatra.

A Bioperine világszabadalommal rendelkező fekete borsból kivont piperin

Összességében

Amikor a férfi nem tudja elérni vagy fenntartani az erekciót a szexuális tevékenység során és olyan tünetekkel szembesül, mint a csökkent szexuális vágy, választhat célzott és természetes potencianövelő tápanyagokat, melyek életmódváltással együtt segíthetnek visszanyerni az erekciót. Az Alpha kék tablettái növényi összetevőkkel segítik a merevedési zavar kezelését.  

Kapcsolódó tartalmak
Blog bejegyzések: Potencia zavar és megszüntetése
Blog bejegyzések: Potencia zavar és megszüntetése
Blog bejegyzések: Energizáló férfierő vitamin
Blog bejegyzések: Energizáló férfierő vitamin
Nézz körül a webáruházunkban

Szerves, fermentált növényi COQ10 (UBIKINON) Natur Tanya®

5 290 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 5 290 Ft
FŰRÉSZPÁLMA OLAJ (Szabalpálma, Saw palmetto) DUOPACK, -10% kedvezménnyel 2 X 60 db Akció

FŰRÉSZPÁLMA OLAJ (Szabalpálma, Saw palmetto) DUOPACK, -10% kedvezménnyel 2 X 60 db

11 190 Ft
10 071 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 5 805 Ft

Érzéki csábítás - Vegán testolaj narancsvirággal Natur Tanya 250 ml

2 250 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 2 250 Ft
Ez a termék jelenleg nincs készleten. Érdeklődés

Szerves C por - Gyömbéres-citromos vegán C-vitamin. 60 adag, Natur Tanya®

2 675 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 2 675 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.