Utánajártunk a zsírégetőknek.

Itt a Top 5!

Amikor fogyókúrázunk odafigyelünk az étkezéseinkre és többet mozgunk. Ha pedig fel akarjuk gyorsítani az anyagcserét, vagy csökkentenénk az étvágyunkat, zsírégető kiegészítőket is bevetünk. Mivel számtalan zsírégető létezik a piacon, mi arra voltunk kíváncsiak, hogy melyikben milyen hatóanyag van, és ezeknek a hatóanyagoknak van-e hiteles klinikai tanulmányokkal alátámasztott hátterük.

legjobb-termeszeteszsiregetok.jpg

Mutatjuk sorrendben az első 5 legjobb zsírégetőt!

1, Kapszaicin

A legtöbb tudományos bizonyítékot, lektorált publikációk formájában a chili paprikából kivont kapszaicin hatóanyagról találtuk. A kapszaicin egy termogenikus zsírégető, ami fél órán belül, akár 20%-kal is képes felgyorsítani anyagcserét úgy, hogy közben részt vesz az étvágycsökkentésben, táplálja a mikrobiomot, csökkenti a zsigeri zsírosodást és számos egyéb élettani tulajdonsággal is támogatja egészségünket a testsúlycsökkentésen felül.

Ez a legizgalmasabb zsírégető hatóanyag, aminek testsúlycsökkentő erejét számtalan kettős vak, randomizált, placebo-kontrollos vizsgálat támasztja alá. A kapszaicin teljesen egyértelműen és megérdemelten végzett az első helyen a zsírégető tesztben! 

TOVÁBBI INFO ÉS VÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA!

kep2-kapsaicin-1200x800.jpg

2, Bromelain enzim

A második hely egy enzimé, amit az ananászból, még pontosabban a gyümölcs zöld színű szárából vonnak ki. A bromelain proteáz enzim, (egy fehérjebontó enzim), ami a szervezetbe bevitt fehérjéket elemeikre, aminosavakra bontja, melyek felszívódás után a zsírsejtekbe kerülnek, és ott égnek el.

Zsírégető enzimként is ismert, segít a vonalainkat karcsúbbra szabni. Az ezüstérmet azért kapja, mert a testsúlycsökkentés mellett gyulladáscsökkentő, emésztést elősegítő és allergia ellenes tulajdonságokkal is rendelkezik, melyeket számos kutatás támaszt alá. Természetesen itt is megkerestük azokat a kiegészítőket, melyekben a legnagyobb mennyiségben találkozhatunk ezzel a hatóanyaggal.

TOVÁBBI INFO ÉS VÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA!

ananasz-bromelain-enzim-zsiregeto.jpg

3, Klorogénsav

A harmadik hely a zöld kávébabból nyert és koncentrált klorogénsav kivonaté. Ez egy antioxidáns hatóanyag, aminek természetes anyagcsere serkentő és zsírégető tulajdonságai vannak, miközben hatást gyakorol a máj méregtelenítésére is.  Ez a tulajdonsága pedig meghatározó a diéta eredményességének szempontjából! Az sem mellékes, hogy a klorogénsav olyan tápanyag, ami nagyszerűen energizál, és a vércukorszint kiegyensúlyozásával segíti, hogy egész nap a zsírégető zónában maradhass.

Itt is megnéztük a kiegészítőket tüzetesen, és kerestük vajon melyikben mennyi a klorogénsav tartalom, hiszen a hatáshoz hatóanyag is kell. Nem volt egyszerű dolgunk, de végül megtaláltuk azt a kivonatot, ami 50 %-os klorogénsav tartalommal rendelkezik, tablettánként.

TOVÁBBI INFO ÉS VÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA!

klorogensav-fogyokura-zsiregeto.jpg

4, EGCG antioxidáns

A negyedik helyen ismét egy antioxidáns! A top 5-ben azért szerepel, mert itt is számos egyéb élettani tulajdonságról olvashatunk a tanulmányokban a testsúlycsökkentés mellett. Ilyen az öregedést gátló, melanóma ellenes, a relaxáló és gyulladáscsökkentő képességét vizsgáló kutatások, melyek egyébként a mai napig folyamatosan zajlanak.

Az EGCG nevű antioxidánst a zöld tea leveleiből vonják ki. Megcélozza a régi zsírszöveteket, csökkenti az étvágyat, serkenti az anyagcserét. Sőt, fokozza a sejtek inzulinérzékenységét, így a normál vércukorszinthez is hozzájárul, ami elengedhetetlen, ha fogyni szeretnénk. És egyértelműen azt látjuk, hogy ez a hatóanyag elnyerte az inzulinrezisztenciások tiszteletét is!

TOVÁBBI INFO ÉS VÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA!

egcg-zsiregeto-etvagycsokkento.jpg

5, Fügekaktusz

Az ötödik helyért már nagyobb volt a küzdelem, hiszen a rostanyagokról is rengeteg tudományos bizonyíték áll rendelkezésre, és napról-napra kerülnek elő újabb és újabb publikációk. Egy hajszállal maradt le a fügekatusztól az Actilight® prebiotikus rost, amit a Cotifibra bélradír tartalmaz, de erről majd egy másik blogban. A fügekaktusz is több oldalról támogatja a testsúlycsökkentést. Egyrészt egy duzzadó rost, ami teltségérzetet vált ki a gyomorban, másrészt zsírmágnes, mert rosthálóján „fennakadnak” a zsírok, és mivel nem emésztődik meg testünkben, ezekkel a „zsámányokkal” együtt távozik szervezetünkből. 

Kész termékek közül ár-érték arányban és hatóanyag tartalomban is a Kalory Emergency névre hallgató fügekaktusz viszi a pálmát, ami a kaktuszon kívül aminosavakat és további zsírégető tápanyagokat is tartalmaznak. A kivonat célzottan, négy oldalról támogatja fogyókúrás törekvéseinket.

TOVÁBBI INFO ÉS VÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA!

fugekaktusz-fogyas.jpg

 Reméljük segítettünk!

A zsírégető tesztünkben részt vevő hatóanyagok, melyek közül első helyen a kapszaicin végzett: celastrol, stilbenaoid, genisztein, glicirrizin, kvercetin, katekinek, koffein.