Utánajártunk a zsírégetőknek.

Itt a Top 5!

Amikor fogyókúrázunk odafigyelünk az étkezéseinkre és többet mozgunk. Ha pedig fel akarjuk gyorsítani az anyagcserét, vagy csökkentenénk az étvágyunkat, zsírégető kiegészítőket is bevetünk. Mivel számtalan zsírégető létezik a piacon, mi arra voltunk kíváncsiak, hogy melyikben milyen hatóanyag van, és ezeknek a hatóanyagoknak van-e hiteles klinikai tanulmányokkal alátámasztott hátterük.

legjobb-termeszeteszsiregetok.jpg

Melyik a legjobb?
Mutatjuk sorrendben az első 5 legjobb zsírégetőt!

1, Kapszaicin

A legtöbb tudományos bizonyítékot, lektorált publikációk formájában a chili paprikából kivont kapszaicin hatóanyagról találtuk. A kapszaicin egy termogenikus zsírégető, ami fél órán belül, akár 20%-kal is képes felgyorsítani anyagcserét úgy, hogy közben részt vesz az étvágycsökkentésben, táplálja a mikrobiomot, csökkenti a zsigeri zsírosodást és számos egyéb élettani tulajdonsággal is támogatja egészségünket a testsúlycsökkentésen felül.

Ez a legizgalmasabb zsírégető hatóanyag, aminek testsúlycsökkentő erejét számtalan kettős vak, randomizált, placebo-kontrollos vizsgálat támasztja alá. A kapszaicin teljesen egyértelműen és megérdemelten végzett az első helyen a zsírégető tesztben!

kep2-kapsaicin-1200x800.jpg

A kapszaicin jótékony tulajdonságait azonban csak nagy dózisban tudja kifejteni, éppen ezért megnéztük, vajon melyik kiegészítőben találjuk meg a legnagyobb mennyiségben. Így került fókuszunkba a Chili zsírégető tabletta, ami 15 chili paprika kapszaicin tartalmát egyesíti, egy szabadalmazott technológiával, melynek köszönhetően a kivonat teljesen természetes, irritációktól, illetve mellékhatásoktól mentes.

Kutakodásunk másik terméke egy kapszaicinban gazdag gél lett, ami a helyi zsírpárnákkal és narancsbőrrel veszi fel a kesztyűt. Igen, jól olvasod a kapszaicin külsőleg is formálja az alakot, és nem is akárhogy, hiszen kipróbáltuk. A legnagyobb döbbenetünkre, már az első felkenést követően látható volt az eredménye! Egyértelműen ajánljuk!

Ha a Chili tabletta és zsírégető gél szinergikus hatását szeretnéd élvezni, akkor válaszd Zsírégető Chili Csomagunkat, amelyben a két termékhez kedvezményesen juthatsz hozzá.

2, Bromelain enzim

A második hely egy enzimé, amit az ananászból, még pontosabban a gyümölcs zöld színű szárából vonnak ki.  A bromelain proteáz enzim, (egy fehérjebontó enzim), ami a szervezetbe bevitt fehérjéket elemeikre, aminosavakra bontja, melyek felszívódás után a zsírsejtekbe kerülnek, és ott égnek el.

Zsírégető enzimként is ismert, segít a vonalainkat karcsúbbra szabni. Az ezüstérmet azért kapja, mert a testsúlycsökkentés mellett gyulladáscsökkentő, emésztést elősegítő és allergia ellenes tulajdonságokkal is rendelkezik, melyeket számos kutatás támaszt alá. Természetesen itt is megkerestük azokat a kiegészítőket, melyekben a legnagyobb mennyiségben találkozhatunk ezzel a hatóanyaggal.

ananasz-bromelain-enzim-zsiregeto.jpg

Aztán rátaláltunk egy teljesen új gyártástechnológiára!  Az Erbavita cég által gyártott ananász kapszulában ugyanis a hatóanyagot tartalmazó növényi részt mikronizálták (azaz a milliméter ezredrészére vágták fel), így növelve meg a felszívódást és a biohasznosulást. A hatóanyag mennyiséget standardizálták, vagyis minden kapszulában pontosan ugyanannyi zsírégető enzim került. Az elegyet a végén pedig vegetáriánus kapszulatokba töltik. A gyártási folyamat és technológia szabadalommal védett!

3, Klorogénsav

A harmadik hely a zöld kávébabból nyert és koncentrált klorogénsav kivonaté. Ez egy antioxidáns hatóanyag, aminek természetes anyagcsere serkentő és zsírégető tulajdonságai vannak, miközben hatást gyakorol a máj méregtelenítésére is.  Ez a tulajdonsága pedig meghatározó a diéta eredményességének szempontjából! Az sem mellékes, hogy a klorogénsav olyan tápanyag, ami nagyszerűen energizál, és a vércukorszint kiegyensúlyozásával segíti, hogy egész nap a zsírégető zónában maradhass. Itt is megnéztük a kiegészítőket tüzetesen, és kerestük vajon melyikben mennyi a klorogénsav tartalom, hiszen a hatáshoz hatóanyag is kell. Nem volt egyszerű dolgunk…

klorogensav-fogyokura-zsiregeto.jpg

Sajnos nagyon kevés zöldkávébab kiegészítő standardizált. Ez azt jelenti, ha erre a hatóanyagra vadászol, kevés címkén fogod megtalálni, hogy pontosan mennyi a hatóanyag tartalom. A szűrőn a Natur Tanya® szerves zöldkávébab kivonat ment át. Ugyanis minden egyes tablettája 50 %-os klorogénsav tartalommal rendelkezik. Gratulálunk! A Specchiasol® kiadásában találtunk még egy teát, melynek csészénkként 10%-os a klorogénsav tartalma. Nyugodtan kombináljátok őket!

4, EGCG antioxidáns

A negyedik helyen ismét egy antioxidáns! A top 5-ben azért szerepel, mert itt is számos egyéb élettani tulajdonságról olvashatunk a tanulmányokban a testsúlycsökkentés mellett. Ilyen az öregedést gátló, melanóma ellenes, a relaxáló és gyulladáscsökkentő képességét vizsgáló kutatások, melyek egyébként a mai napig folyamatosan zajlanak.

Az EGCG nevű antioxidánst a zöld tea leveleiből vonják ki. Megcélozza a régi zsírszöveteket, csökkenti az étvágyat, serkenti az anyagcserét. Sőt, fokozza a sejtek inzulinérzékenységét, így a normál vércukorszinthez is hozzájárul, ami elengedhetetlen, ha fogyni szeretnénk. És egyértelműen azt látjuk, hogy ez a hatóanyag elnyerte az inzulinrezisztenciások tiszteletét is!

egcg-zsiregeto-etvagycsokkento.jpg

Amikor ezt a hatóanyagot kerestük a termékekben, szintén nem volt könnyű dolgunk. A legizgalmasabb EGCG kivonat egy nyálkahártyán keresztül felszívódó spray, ami Greenté névre hallgat. A termék 50 %-os polifenol tartalomra standardizált, ezen belül pedig 8 %- nyi az EGCG tartalom, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy kúránkkal sikereket érhessünk el.

5, Fügekaktusz

Az ötödik helyért már nagyobb volt a küzdelem, hiszen a rostanyagokról is rengeteg tudományos bizonyíték áll rendelkezésre, és napról-napra kerülnek elő újabb és újabb publikációk. Egy hajszállal maradt le a fügekatusztól az Actilight® prebiotikus rost, amit a Cotifibra bélradír tartalmaz, de erről majd egy másik blogban. A fügekaktusz is több oldalról támogatja a testsúlycsökkentést.

Egyrészt egy duzzadó rost, ami teltségérzetet vált ki a gyomorban, másrészt zsírmágnes, mert rosthálóján „fennakadnak” a zsírok, és mivel nem emésztődik meg testünkben, ezekkel a „zsámányokkal” együtt távozik szervezetünkből.

fugekaktusz-fogyas.jpg

Kész termékek közül ár-érték arányban és hatóanyag tartalomban is a Kalory Emergency névre hallgató fügekaktusz viszi a pálmát, ami a kaktuszon kívül aminosavakat és további zsírégető tápanyagokat is tartalmaznak. A kivonat célzottan, négy oldalról támogatja  fogyókúrás törekvéseinket.

Reméljük segítettünk!
A zsírégető tesztünkben részt vevő hatóanyagok, melyek közül első helyen a kapszaicin végzett:
celastrol, stilbenaoid, genisztein, glicirrizin, kvercetin, katekinek, koffein.