Főmenü Termékeink
Blog

Teszteltük a bőrfiatalító tápanyagokat, íme a TOP 5!

Címkék: Haj/Bőr/Köröm
Szerkesztő: Somogyi Rita

Az 5 leghatásosabb bőrfiatalító tápanyag

Újra teszteltünk! Most kollégáimmal a piacon fellelhető, természetes bőrfiatalító tápanyagokat vettük górcső alá! Az összetevők listáját megvizsgáltuk kutatási eredmények oldalról, majd ki is próbáltuk őket. Így találtuk meg az 5 leghatékonyabb tápanyagot, melyek fogyasztása valóban látható volt a bőrünkön!

Indulhat a bőrfiatalítás? Csak olvass tovább!

Az 5 leghatásosabb bőrfiatalító természetes tápanyag

TOP 1 bőrfiatalító - szerves szilícium

1939-ben Adolf Butenant, Nobel díjas biokémikus fedezte fel a szilíciumot, azt az elemet, ami ugyanolyan fontos az élő szervezeteknek, mint az oxigén vagy a víz. A szilícium a testünkben leginkább a bőrben, a hajban, körömben és csontokban található meg. Feladata, hogy fiatalon tartsa a kollagénrostokat, így felel a bőr rugalmasságáért, és a szőrtüszők regenerálódását is elősegíti.

Az első helyet azért érdemelte ki, mert a bőrt nem csak színében és textúrájában fiatalítja, de tápanyagokkal látja el a hajhagymákat is, támogatja a haj növekedését, fellép a hajhullás ellen és a körmöket is erősíti.

Miben találod?

Természetes forrása a mezei zsurló gyógynövény, ami egy páfrány. Ha ki szeretnéd próbálni, kattints ide a legerősebb kivonatért, ami ráadásként a mezei zsurló szilícium mellett, további 18 féle bioaktív összetevőt is tartalmaz a hatékony bőrfiatalításért.

TOP 1 bőrfiatalító szerves szilícium mezei zsurlóból

TOP 2 bőrfiatalító – szőlőmag és Ginkgo flavonoidok

A flavonoidok olyan szerves vegyületek, melyeket a növények saját életük védelmére állítanak elő, ellensúlyozva az őket érő stresszhatásokat (pl. csapadékhiány, magas hőmérséklet, állatok). A flavonoidok antioxidáns tulajdonsággal bírnak, vagyis megkötik az öregítő szabadgyököket, melyek többek között a ráncok megjelenéséért felelnek.

A flavonoidok emellett fokozzák a bőrsejtek tápanyag és oxigén ellátását, és a mikrokeringést is serkentik. Sokoldalúságuk okán a méltó második hely győztesei.

Miben találod?

A szerves szőlőmag és Ginkgo biloba háromféle speciális bőrfiatalító és ránctalanító flavonoidot tartalmaz (OPC , flavon glikozidok, terpén lakton), melyek plusz bónuszként a még a memóriát is javítják. Próbáld ki most kedvezményesen!

TOP 2 bőrfiatalító szőlőmag és Ginkgo flavonoidok

TOP 3 bőrfiatalító – hialuronsav

A hialuronsav kontúrt ad az arc bőrének és volument a kötőszövetnek. Vízmegkötő polszacharidnak is hívják, mert saját súlyának ezerszeresét képes megkötni vízben. Feladata, hogy a szövetekben hálószerűen összekapcsolja, és kitöltse a sejtek közötti állományt, ezáltal pedig fiatalon tartsa a kollagén rostokat.

Mivel vizet tart meg a sejtek között, ezért extra hidratáltságot ad a bőrnek, de kipárnázza a szöveteket, viszkozitást ad a porcoknak, sőt, a szemünk formáját is biztosítja.

Miben találod?

Hialuronsavból legjobb, ha növényi alapút választunk (nincsenek benne állati fehérjék), de még jobb, ha fermentáltat, mert akkor nem csak egy tiszta és optimális dalton méretű, de megközelítőleg a szervezetben egy tízszer jobban hasznosuló hialuronsav formát is kapunk. Kattints ide a részletekért!

TOP 3 bőrfiatalító – hialuronsav

TOP 4 bőrfiatalító – kollagén peptidek

Mint testünk elsődleges fehérjéje, a kollagén építi fel bőrünk 75 %-át, felelve annak rugalmasságáért, feszességéért, fiatalságáért. Testünk képest kollagént szintetizálni, azonban ez a folyamat 25 éves kor felett lelassul, majd később teljesen le is áll.  

A kívülről bevitt kollagén újra serkenti a kollagén termelő folyamatokat, ezáltal valóságos lifting hatást biztosítva a bőrnek.  

Miben találod?

A Kollagén Facelift® folyadék 95-99%-ban hasznosuló kollagén peptideket koncentrál, melyek a szervezetben a legfőbb 5 típusú kollagén szintetizálást biztosítják.

Ha szereted a finom italokat, akkor neked a cappuccino és frissítő áfonya ízű kollagén porokat ajánlom inkább. Annál is inkább, mivel a Natur Tanya® Kollagén italporok kifinomultan egyesítik a hal kollagén és marha kollagén kiváló felszívódási és biohazsnosulási tulajdonságait.

A kollagén nagyon jól kombinálható hialuronsavval és az is fokozza az eredményességét, ha megnöveled napi C-vitamin beviteled. Tudj meg többet!

TOP 4 bőrfiatalító kollagén peptidek, a rugalmasság fehérjéje

TOP 5 bőrfiatalító – sörélesztő

A sörélesztő bőrszépítő tulajdonságait a népgyógyászat már régóta ismeri és alkalmazza. A bőr különleges szerv, elárulja mi folyik a testünkben. Talán vitaminhiányunk van, sokat stresszelünk, alvászavarokkal küzdünk és ez tükröződik a bőrünk állapotán. A sörélesztő pedig ezeket a kiváltó okokat kezeli, természetes és jól felszívódó B-vitamin komplexet, nyomelemeket, fehérjéket és beta-glükánokat szolgáltat a bőrnek.

Ellensúlyozza a minket érő stresszt és segíti a mély, pihentető alvást. Ráadásul a pattanásos, mitesszeres bőr kezelésére, és vékony szálú hajpanaszok kezelésére is alkalmas.

Miben találod?

A mikronizált sörélesztő tabletta napi adagjába, 2280 mg inaktív sörélesztő került, a bőröregedés látható jelei, a fakó bőr és a bőrtisztátlanság felszámolása ellen. Kattints ide a bővebb leírásért! 

TOP 5 bőrfiatalító sörélesztő

Bőrfiatalítás összefoglaló

A bőr általános állapota, megjelenése egészségünk jelzője. A bőrünk természetes kiterjesztése a hajunk és a körmeink. Bőrtápláló tápanyagokkal javíthatunk a bőr megjelenésén és csökkenthetjük a bőröregedés folyamatát. Ha ragyogó bőrre vágyunk, akkor gondoljunk a szilíciumra, a flavonoidokra, a hialuronsavra, a kollagénre és a sörélesztőre, mint az új legjobb barátokra.

Ezeket a tápanyagokat bátran kombinálhatod is egymással!

Mit tehetsz még?

  • Kerüld a cukrot, a koffeint, az alkoholt és a dohányzást!
  • Igyál sok folyadékot!
  • Használj fényvédőt akkor is, ha a városban vagy!
  • Hetente radírozz, és készíts pakolást
  • Használj természetes bőrfiatalító olajokat
Nézz körül a webáruházunkban
FERMENTÁLT HIALURONSAV - 1 millió Dalton hialuronsav és savmentes C-vitamin Natur Tanya® Akció
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.