Fermentált multivitamin tavaszi fáradtság ellen!
Tavaszi fáradtság? Megoldás a fermentált multivitamin!
A tavaszi fáradtság gyakori jelenség, amelynek oka lehet többek között a vitaminhiány, a kevés napfény, de az időjárás változása is. Sokaknál fáradékonyság, koncentrációs problémák, hangulatingadozások, gyengeség, és izomfájdalmak is jelentkezhetnek. Az évnek ebben a szakaszában különösen fontos a megfelelő tápanyagpótlás, amelyet egy jól összeállított multivitamin biztosíthat.
Miért hasznosabb egy fermentált multivitamin?
A fermentálás olyan eljárás, amelynek során az alapanyagokat mikroorganizmusok (baktériumok vagy gombák) segítségével erjesztik. Ez a folyamat átalakítja az összetevőket könnyebben emészthető és hasznosuló formára és az eljárás során új hatóanyagok is keletkeznek, melyek számos élettani előnyt kínálnak.
- Kíméletes a gyomornak – Kevésbé irritálja az emésztőrendszert, így érzékeny gyomrúak is fogyaszthatják.
- Könnyebb emészthetőség: Az „előemésztés” miatt a vitaminok könnyen felhasználhatóvá válnak a szervezet számára.
- Jobb hasznosulás: A szervezet több vitamint és ásványi anyagot tud ténylegesen felszívni és a sejtjeihez eljuttatni. Hiába fogyasztunk sok tápanyagot, ha abból csak egy kis rész hasznosul – a fermentáció ezt a problémát segít megoldani.
- A fermentáció során új, hasznos vegyületek is keletkeznek
Például: emésztést segítő mikrorostok, különféle antioxidáns hatású anyagok, a bélflórát tápláló rövid láncú zsírsavak, természetes prebiotikumok, és bioaktív polifenolok és peptidek, amelyek a sejtek védelmét és az anyagcserét támogatják. - A fermentáció az immunrendszerre is pozitívan hat:
A fermentáció segít a bélflóra egyensúlyának fenntartásában. A folyamat során jótékony baktériumok szaporodnak el, amelyek természetes módon erősítik az immunrendszert, csökkentik a gyulladásokat és védelmet nyújtanak a kórokozókkal szemben. - A fermentáció támogatja a bél-agy kapcsolatot is!
A fermentáció aktiválja a bélflóránkban élő baktériumok teljes ökoszisztémáját. Ez azt jelenti, hogy hozzájárul a jobb hangulathoz, javítja a koncentrációt és mentális teljesítményt, segíthet a stressz csökkentésében.
5 ok, amiért a Natur Tanya® Multi 55 fermentált multivitamin a legjobb választás!
1. Jobb felszívódás a fermentációnak köszönhetően
A Natur Tanya Multi 55 fermentált multivitamin összesen 55 koncentrált hatóanyagot tartalmaz, 36 féle fermentált zöldség, gyümölcs, gyógynövény és 19 féle vitamin és ásványi anyag formájában. A fermentáció miatt a szervezet sejtjei sokkal könnyebben tudják hasznosítani az alapanyagokat, így gyorsabban segíti a regenerációt és a fáradtság leküzdését.
2. Természetes összetevőkkel támogatja az immunrendszert
A fermentált alapanyagok jót tesznek a bélmikrobiom egyensúlyának, és ezen keresztül az immunrendszernek is. A fermentálás közben keletkező tápanyagok közvetlenül is befolyásolják az immunrendszer válaszait, melyek különösen fontosak tavaszi fáradtság és csökkent energiaszint esetén.
3. Kíméletes a gyomorhoz és támogatja a bélflórát
A fermentációs eljárás miatt a Natur Tanya Multi 55 fermentált multivitamin különösen fontos azok számára, akik érzékenyek a hagyományos multivitaminokra vagy emésztési problémákkal küzdenek.
- könnyen emészthető,
- nem terheli meg a gyomrot,
- és még a bélflórát is támogatja.
4. Komplett tápanyagprofil a tavaszi megújulásért
A Natur Tanya Multi 55 fermentált multivitamin összesen 55 koncentrált hatóanyagot tartalmaz, 36 féle fermentált zöldség, gyümölcs, gyógynövény és 19 féle vitamin és ásványi anyag formájában. Olyan esszenciális tápanyagokat biztosít, mint a
- B-vitaminok az energia-anyagcseréért,
- Magnézium a stresszkezelésért, valamint a
- Cink és a szelén az antioxidáns védelemért.
- Az algából kivont D3-vitamin, világszabadalommal védett biológialiag aktív Quatrefolic® folát (US szabadalomszám 7,947,662)
- Vas-biszglicinát világszabadalommal védett Abion™ Ferrochel™ vas-biszglicinát (US szabadalomszám 7,838,042), és
- Fermentált K2 vitamin, világszabadalommal védett vitaMK7® fermentált K2-vitamin (US szabadalomszám 7,718,407).
5. Adalékanyag-mentes, természetes formula
A Natur Tanya Multi 55 fermentált multivitamin nem tartalmaz mesterséges színezékeket, tartósítószereket vagy felesleges adalékanyagokat. Csak tiszta, természetes összetevőkből áll, így biztos lehet benne, hogy a szervezetébe kizárólag minőségi tápanyagok kerülnek.
A megfelelő vitaminbevitel mellett a következő életmódbeli változtatások segíthetnek csökkenteni a tavaszi fáradtságot
- Rendszeres mozgás – Napi 30-40 perc séta vagy könnyű testmozgás javítja a vérkeringést és csökkenti a stresszt.
- Megfelelő folyadékbevitel – A napi 2-3 liter víz segít a sejtek hidratálásában és a méregtelenítésben.
- Szezonális ételek fogyasztása – A friss gyümölcsök és zöldségek, például a spenót, a retek és a citrusfélék természetes módon pótolják a vitaminokat.
- Minőségi alvás – A pihentető alvás hozzájárul az energia visszanyeréséhez és a hormonális egyensúly fenntartásához.
- Stresszkezelés – A jóga, a meditáció és a légzőgyakorlatok segíthetnek a mentális kimerültség csökkentésében.
