Főmenü Termékeink
Blog

Valóban a hosszú élet titka a taurin?

A taurin 7 jótékony hatása, amivel őrzi a fiatalságot

A taurin egy fontos öregedésgátló aminosav, ami mindenhol jelen van a szervezetben, a sejtek energiatermelő központjaiban, a mitokondriumokban. A WHO kutatása egyértelmű összefüggést mutatott ki a hosszú élet és a taurin között: azok a népcsoportok, akik taurinban gazdagon táplálkoznak, a leghosszabb élettartammal rendelkeznek. Nézzük, melyek azok a hatásai ennek a szabad aminosavnak, melyek meghosszabbítják élettartamunkat.

Valóban a hosszú élet titka a taurin?

A taurin 7 fontos hatása a szervezetben, amivel hozzájárul a hosszú élethez

1. A taurin fenntartja a mitokondriumok egészségét, és késlelteti a sejtöregedést.

Ha kevés a taurin a szervezetben, az a mitokondriumok hibás működését fogja eredményezni, ami felgyorsítja az öregedési folyamatokat. Ugyanis kevesebb energiát adó ATP termelődi, és több reaktív oxigén gyök. Az öregedés jeleit pedig először a nagy energiaigényű és sok mitokondriumot tartalmazó szöveteken lehet majd észrevenni: pl. a retinán, az idegeken, az agyon, a szíven. 

2. Taurin szükséges a bélmikrobiom egyensúlyhoz, ami meghatározza az élettartamot!

A taurin olyan vegyületeket szabadít fel, melyek a bélben lévő kórokozók mennyiségét segítenek visszaszorítani. Ráadásul, serkenti a rövid szénláncú zsírsavak termelődését, és visszaszorítja a gyulladáskeltő vegyületek bélben való mennyiségét, ezzel is támogatva a bélmikrobiom egészségét, melynek biodiverzitása meghatározó az élettartam szempontjából.

Taurin szükséges a bélmikrobiom egyensúlyhoz, ami meghatározza az élettartamot!

3. A taurin erős antioxidánsként késlelteti az öregedésért felelős oxidációs folyamatokat!

A taurin, szabad aminosavként antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságai révén segít megelőzni a sejtpusztulást és a szövetkárosodást.  

4. A taurin csökkenti a korral megjelenő szív-és érrendszeri betegségek valószínűségét.  

Ha a taurin hiányzik a szervezetből, az egy visszafordíthatatlan folyamatot indít el: a szív mitokondriumai (melyek a szív teljes súlyának 1/3-át teszik ki) kevesebb energiát termelnek, idővel számuk csökken, így pedig az őket tartalmazó sejtek is elpusztulnak. Minél több sejt pusztul el annál nagyobb lesz az esélye a szívelégtelenségnek, a magas vérnyomásnak, a magas koleszterinnek!

A taurin csökkenti a korral megjelenő szív-és érendszeri betegségek valószínűségét.

5. Taurin, az agykarbantartó aminosav.

Az életkor előrehaladtával alapvetően csökken az agy taurin mennyisége!  Ezért fontos odafigyelni a pótlásra, a megfelelő taurin ellátottság ugyanis javíthatja a hosszú távú memóriát, a szociális interakciókat, sőt, még a szorongást is csökkentheti.

Mivel az életkor előrehaladtával egyre csökken a szervezet taurin szintje, így ha szeretnénk megőrizni a fiatalságunkat, javasolt pótolni!

6. Egészséges, fiatalos mozgás taurinnal.

A szív mellett a vázizmokban is nagy mennyiségű taurin van!  Ezért, ha jobban szeretnénk bírni a terhelést, csökkentenénk az izmok kifáradását és regenerációs idejét, jól tesszük, ha pótoljuk a taurint.

Egészséges, fiatalos mozgás taurinnal.

7. Taurinnal az egészséges látásért és hallásért

A retina még a szívnél is több taurint tartalmaz, a szervezet taurinban leggazdagabb szerve. A retina károsodásokért és öregedésért felelős szabadgyököket, a taurin antioxidánsként jól tudja ellensúlyozni. A kor előrehaladtával együtt járó hallásvesztésnél is segíthet, ugyanis helyreállítja a kalciumion-áramlást, ami a legtöbb esetben a hallásvesztés mögött húzódik meg okként.

A kor előrehaladtával a taurin szintje csökken, ezért, ha szeretnénk megőrizni egészségünket, és lassítani az öregedési folyamatokat pótoljuk a taurint, amihez válasszunk adalékanyagmentes, tiszta, magas hatóanyagtartalmú taurin port!

A taurin 7 fontos hatása a szervezetben, amivel hozzájárul a hosszú élethez

Nézz körül a webáruházunkban

100% TAURIN POR - adalékanyagmentes, taurin aminosav Natur Tanya®

4 535 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 4 535 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.