Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy mely enzimek játszanak kulcsszerepet a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében.
Erekben kialakuló gyulladásos folyamatok csökkentése: Proteáz enzim
A krónikus gyulladások hozzájárulnak a szívbetegségek kialakulásához. A proteázok csökkenthetik az erekben kialakuló gyulladásos folyamatot, így védhetik a szívet.
Jó emésztés, erős szív: Peptidáz enzim
A peptidázok a fehérjék lebontásában segítenek. Mivel a fehérjék rossz emésztése gyulladásos reakciókat válthatnak ki a testben, a peptidázok javíthatják az emésztési folyamatokat, és ezzel hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer egészségéhez.
Gyulladáscsökkentés a szív egészségéért - Papain enzim
A papain a papaya gyümölcsben található proteáz enzim, amely a fehérjék lebontásában játszik szerepet. Emellett gyulladáscsökkentő hatásáról ismert, és így segíthet a szív- és érrendszeri betegségek3 megelőzésében.
Trombózis és vérrögképződés kockázatának enyhítése - Bromelain enzim
Az ananászban található bromelain proteáz enzim szintén gyulladáscsökkentő hatásáról ismert. A bromelain segíthet csökkenteni a trombózis és a vérrögképződés kockázatát, így jótékony hatással van a szív- és érrendszerre. Ezen kívül javíthatja a vérkeringést és csökkentheti a szívrohamok kockázatát.
Zsírok optimális emésztése, a megfelelő vérzsírszint fentartása - Lipáz enzim
A lipázok zsírok lebontásában vesznek részt. A túlsúly és a magas koleszterinszint szívbetegségeket okozhat, de a lipázok segítenek a zsírok megfelelő emésztésében, ezáltal hozzájárulhatnak a szív védelméhez. A zsírok optimális emésztése csökkentheti a vérzsírszintet, így redukálva a szív- és érrendszeri problémák kockázatát.