Forró quinoa

Magokkal és áfonyával recept

122713oraquinoa-receptkaracsony-utan.jpg

Hozzávalók:

  • 1 bögre kókusztej vagy kókusztejporból hígított tej
  • 1 bögre víz
  • 1 bögre quinoa (leöblítve)
  • 2 bögre friss szeder, lehetőleg organikus
  • ½ teáskanál őrölt fahéj
  • 1/3 bögre pirított pekándió
  • 4 teáskanál agávészirup

 Tipp: szeder helyett áfonya, agávészirup helyett vegyes virágméz, pekándió helyett sima dió is használható.

Elkészítés:

  • ① A kókusztejet, vizet és quinoát egy közepes méretű lábasban öntsük egybe és magas fokozaton forraljuk fel. Ezután vegyük le alacsonyra a lángot és lefedve pároljuk 15 percig, vagy amíg el nem nyeli a folyadék nagy részét.

  • ② Ekkor kapcsoljuk ki a tűzhelyet és hagyjuk lefedve állni 5 percig. Keverjük bele a szedret és a fahéjat és öntsük szét négy tálba, a tetejükre szórjunk pekándiót, és locsoljunk rá agávészirupot.

  • ③ Amíg a quinoa elkészül, a diót 180°C-os sütőben (ha van, akkor grill fokozaton) pirítsuk át 5-6 percig, vagy száraz serpenyőben közepes lángon 3 percig.