Főmenü Termékeink
Blog

Omega 3 – tegyünk rendet a zsírsavak között!

Szerkesztő: Somogyi Rita

Omega-3 tartalmú lenmagolaj vagy inkább halolaj? 

A lenmag és a lenmagolaj egy bizonyos fajta Omega-3 zsírsavat tartalmaz, amelynek a neve ALA (alfa linolénsav). A hal és a halolaj két különböző Omega-3-at tartalmaz: az EPA-t (eikozapentaénsav) és DHA-t (dokozahexaénsav).

Az Omega-3 egészségre gyakorolt kedvező hatását vizsgáló tudományos kutatások túlnyomó többsége a DHA-val és az EPA-val foglalkozott. Ezek igazi szupersztárok az Omega-3 kicsiny birodalmában. Az ALA (amely a lenmagban található) áldásos hatásai azonban sokkal kevésbé tisztázottak.

Omega-3 tartalmú lenmagolaj vagy inkább halolaj?

Omega-3, avagy az EPA, DHA és ALA

Bár nagy mennyiségű alfa-linolénsavból szervezetünk elméletileg képes EPA és DHA zsírsavak átalakítására, a gyakorlatban sajnos azt bizonyították, hogy az ALA átalakítása EPA-vá és DHA-vá nem igazán hatékony (10% alatti), és azt, hogy vércukorpanaszok, cukorbetegség vagy skizofrénia esetén ez a folyamat egyáltalán nem megy végbe.

Az emberi szervezet számára bizonyítottan az állati eredetű EPA és a DHA Omega-3 zsírsavak a legelőnyösebb formák, és kutatók is azt javasolják, hogy inkább az EPA és DHA bevitelt növeljük a még több ALA fogyasztása helyett.

Miben győztes a lenmagolaj?

Belsőleg és külsőleg is csökkenti a gyulladásokat, védi a szív- és érrendszer egészségét kiegyensúlyozza a hormonháztartást, javítja az emésztőrendszer egészségét, sportolóknál csökkenti az izomfájdalmakat, fogyókúrázóknál pedig fokozza az anyagcserét, és elősegíti a zsírégetést. 

És nem csak belsőleg, de külsőleg is hatásos a lenmagolaj. Mindenképp próbáld ki, ha bőrszépítő, dekoltázsápoló és kebel feszesítő hatásra vágysz, mert elégedett leszel! Idd önmagában, vagy tedd salátára, add ételekhez, de sose hőkezeld, mert hatóanyagai hő hatására alkotórészeire bomlanak és nem érsz el vele semmit.

Miben győztes a lenmagolaj?

Miért nagyobb sztár a vadvízi halolaj?

Mert lazán „bekapcsol” egy extra gyulladáscsökkentő gombot, legyen szó bármiről: bőrről, nyálkahártyáról, vastagbélről, immunvédelemről, sejtvédelemről, ízületekről, cisztákról, prosztatáról, vesékről – és még sorolhatnám. Igazi egészségvédő szupersztár, amit a szívbetegségektől a lupuszig ezerféle panaszra használhatsz.

Mindez az EPA és DHA zsírsavaknak köszönhető, melyeket kiemelkedőem magas dózisban találunk meg a Natur Tanya® Omega-3 TG, vadvízi halolaj kapszulában. Az Omega zsírsavak (összesen 7-féle) természetes triglicerid formában kerültek a kapszulába, nagyobb felszívódási mutatóval és magasabb sejtszintű biohasznosulással rendelkeznek, mint a mesterséges etil-észterek. 

Miért nagyobb sztár a vadvízi halolaj?

 

Sztárok és kezdő zsírsavak - mint az NBA-kosarasoknál!

Összességében tehát nem minden zsírsav egyenlő. Igaz, hogy mind a halolajban, mind a lenmagolajban vannak Omega-3 zsírsavak. De az Omega-3 egy gyűjtőnév (három taggal), mint például a profi kosárlabda játékosok (sokkal több taggal rendelkező) kategóriája. És bár az összes profi játékos átkozottul jól labdázik (különösen hozzám vagy hozzád képest), nem mindegyikük olyan, mint Kobe Bryant. És ez így van az Omega-3 zsírsavakkal is.

Az Omega-3 piszkos kis titka az, hogy a halolajban, illetve a lenmagolajban található változat meglehetősen különbözik egymástól, és mindent lehet rájuk mondani, csak azt nem, hogy egyforma hatással lennének az ember egészségére.

A halolajban levő két Omega-3 olyan, mint Kobe Bryant és Shaquille O’Neal – a lenmagolajban levő egy nagyon tehetséges fiatal fickó, akiből vagy lesz egyszer sztár, vagy nem.

 Sztárok és kezdő zsírsavak - mint az NBA-kosarasoknál!

Tudtad, hogy az Omega-3 zsírsavak kulcstényezői minden fogyókúrás étrendnek? Akik fogyasztják, azok szervezete hatékonyabban égeti a zsírt, és gyorsabban áll helyre a testtömeg index.

Mire jók az Omega-3 zsírsavak?
Kattints tovább és olvass róla!
»

Nézz körül a webáruházunkban
OMEGA-3 TG Vadvízi halolaj DUOPACK -10% kedvezménnyel Akció

OMEGA-3 TG Vadvízi halolaj DUOPACK -10% kedvezménnyel

23 970 Ft
21 573 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 21 573 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Somogyi Rita

Kedves Marton László!

Erre most egy NAGY NEMET kell írjak, meg is mondom miért.
Az igaz, hogy a zsírsavak könnyen avasodnak, és ilyenkor még ellenséggé is válnak. Viszont az avasodás ellen két oldalról kell támadni: 1. triglicerid formulával és 2. E-vitaminnal.


Az etilészter formájú halolajok kevésbé stabilak és könnyen oxidálódnak, de a triglicerid formájú Omega-3 zsírsavak struktúrája nagyobb stabilitást biztosít a zsírsavak számára és megakadályozza azok lebomlását és oxidációját. Ennek ellenére a halolaj stabilitása és az avasodás megelőzése érdekében a triglicerid formátumú Natur Tanya® Omega-3 TG-t hozzáadott természetes antioxidáns tokoferolok (E-vitaminok) is védik.


Remélem segítettem:
Somogyi Rita

Márton László
A kapszulában évő halolajak sokszor nem frissek, ha kettéharapnánk, kiderülne, hogy avas. Hiába van benne E- vitamin, ha nincs benne polifenol.
sarah
Lenmagolaj!! :) Kedvencem, reggelente szoktam enni egy kanállal magában is.
Szabóné Julcsi

egyetértek a cikk írójával. Ui.: megrendeltem az Omega-3 Tg-t

Szemes G Zsófi

én nagyon fontosnak tartom az omega 3 pótlását

Ghéza
Végre valaki leírta már mi a lényeg! Kösz!!!
tibi003
Köszönjük az ismertetőt , épp aktuális nálam a kérdés ezrt tényleg nagyon hasznos volt számomra!
Csegedi Dalma
Sógórnőm most várandós az orvos ajánlotta neki is az omega3 olajt tovább is dobtam neki ezt a linket köszi!
Szilágyi Ilona
Én iszom minden reggel a lenolajat ehgyomorra egy kanálkávall mert úgy tudom jó szívbajokra is nállunk meg az gyakori a családban de majd a halojalat is kiprobálom !!
Kozma Botond
Nagyon korrekt összefoglalása a témának.
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.