A bélműködés zavarai szinte minden embert érintenek, kortól és nemtől függetlenül. Az emésztési gondok főként a rossz táplálkozás, a stressz és a mozgáshiány miatt alakulnak ki. Valóságos „civilizációs járvány” ez, amely számos betegséget megalapoz. Bármely életkorban találkozhatsz vele - és készülj fel rá, hogy fogsz is! Amikor ez megtörténik, egy dolog miatt érezheted szerencsésnek magad: hogy olvastad ezt a blogot, és te már ismered a megoldást a problémádra. Elsőként ezeket a szavakat jegyezd meg: Fermentált (erjesztett) papaya koncentrátum.

emesztes-fermentalt-papaya-blog.jpg

Üdv a „klubban”…

Számtalan gyomor és bélprobléma létezik, itt van elsőként a népszerű reflux, vagy az IBS, a bélgyulladások, mint amilyen az életet megkeserítő Crohn is… Azt hiszed, csak téged érint? A statisztikák szerint minden negyedik magyar embert, és többségében nőket.

A háttérben három fő ok húzódik meg, az egyik a helytelen, rostszegény táplálkozás, a másik a stressz, a harmadik a mozgáshiány. A probléma az, hogy elfelejtettük felismerni testünk jelzéseit. Ha meg is tapasztaljuk a gyomor és belek diszkomfort érzését, halogatjuk a cselekvést, az életmódváltást, pedig ha időben odafigyelünk a jelekre, akkor természetesen a komolyabb betegségek megelőzhetők. A megdöbbentő az, hogy ha a tüneteire nem figyelő embernél már betegséggé formálódik az állapot, akkor sem fordul orvoshoz. Így a betegek száma jóval nagyobb, mint ahányan orvoshoz fordulnak: a panaszoktól szenvedők mindössze 20-30 százalékát kezelik alapellátásban, és csak 5-10 százalékuk jut el a szakellátásig. Kérlek, soha ne halogasd a kivizsgálást!

emesztes-papaya-blog.jpg

Saját tapasztalatom

Nem vagyok kivétel én sem – a saját problémáim 20 éves koromban Crohn-nal kezdődtek majd a refluxig bejártam az összes gastrointestinalis palettán szereplő tünetet. Megtapasztaltam a saját bőrömön, hogy mennyire végtelennek tud tűnni a bél- és gyomorbetegségek sora. Ahogy a kellemetlen vizsgálatoké is… A gyógymódok száma viszont nagyon is véges. Bár diagnózisokban, kezelésekben nem volt hiány, a tünetek valahogy nem akartak végleg elmúlni. Tünetet írok tudatosan és nem betegséget, mert ma bőven túl a 40-en és 12 éve gyógyultan ezt határozottan így gondolom. Azóta is segítek azoknak, akik a gyomor- és bélpanaszok hálójában vergődnek, azzal, hogy elmondom: van kiút.

A panaszok szoros összefüggésben vannak a vegetatív idegrendszerrel, rajtam sokat segített egy önismereti út bejárása, ahol a meditáció fő szerepet kapott. Továbbá az étkezések feldarabolása, ami napi 6 természetes étkezést jelent, kerülve a boltok polcain roskadó „szemeteket”.

helicobacter-crohn-fermentalt-papaya-blog.jpg

Erjesztett papaya koncentrátum

Van egy étrend-kiegészítő, ez egy erjesztett papaya koncentrátum, amiben a gyógyító anyag pont az erjesztés közben szabadul fel és ez egy probiotikum; a Saccharomyces boulardii. Ez a természet szülte anyag, maga a csoda. Próbálja ki mindenki, aki reflux, IBS, akut és krónikus nyelőcsőgyulladás, gyomorégés, gyomorfekély (legfontosabb kiváltó oka a Helicobacter pylori), gyomor-és bélhurut , fekélyes vastagbélgyulladás, Crohn, ideges hányás, böfögés, kérődzés panaszainak valamelyike is gyötör.

„Indiántánc”

A papaya ismert és szeretett trópusi gyümölcs. Fantasztikus gyógyhatását már kevesebben ismerik, pedig nem véletlen, hogy saját kultúrkörében híres: a papaya az indiánoknál is szent növénynek számít (Nem tudom van-e köze a lelkes szenté avatáshoz, mindenesetre felfedezésük szerint a papaya még a merevedési problémákat is megoldja). A gyümölcséből kinyert, és nonival felturbózott koncentrátum sokkal erősebbé teszi, ennek az enzimekben gazdag gyümölcsnek a jótékony hatását. Nem ígérem, hogy szentté, Buddhává vagy hercegnővé változol, ha ezt iszod. „Csak” azt, hogy jó eséllyel megszűnnek a gyomor és  emésztési gondjaid!

gyomor-emesztes-a-blog.jpg

A reflux tünetei

A megbetegedésre hajlamosít az egyszerű szénhidrátokban és finomított élelmiszerekben gazdag étrend, a stressz, a túlsúly, a dohányzás és a mozgásszegény életmód. A reflux jelensége, azaz a gyomortartalom visszaáramlása, időnként egészségesekben is előfordulhat: kiadós étkezés, előrehajlás, szoros ruházat is okozhatja a hasűri nyomás fokozódását. Okozhat átmeneti kellemetlenséget a várandós édesanyáknak is. Kórossá a panaszok gyakori ismétlődésével válik. Egy felmérés szerint Magyarországon minden második ember érez rendszeresen vagy rendszertelenül gyomorégést, ami a reflux egyik jellegzetes tünete. Más adatok szerint 20-40%-ban fedeznek fel magukon reflux-gyanús tüneteket. Ezek csak becsült adatok, az azonban bizonyos, hogy a refluxos betegek száma szerte a világon évről évre növekszik.

Terméktapasztalatok

Tapasztalatokat gyűjtök a fermentált papaya koncentrátumról, ezért arra kérlek, hogy a blog alján látható hozzászólás segítségével, kommentáld Nekem/Nekünk tapasztalataidat!