Főmenü Termékeink
Blog

Nem nehéz az iskolatáska!

Címkék: Vitaminok
Szerkesztő: Somogyi Rita

Gyerekek tanulását és koncentrációját segítő természetes tápanyagok

A gyerekek és tinédzserek nyarának végét mindig beárnyékolja a gondolat, hogy újra kezdődik az iskola. Ismét jön az az időszak, amit az egész napos feszült figyelem, a leckeírás, a dolgozatokra készülés határoz meg. Mellette persze ott vannak azok a felnőttek, akik munka mellett vállalkoznak a továbbtanulásra, vagy éppen a gyerekek körüli különórák; zeneiskola, nyelvleckék, szakkörök, edzések… diktálnak olyan tempót, ahol nekik is elkel egy szellemi és fizikai aktivitást támogató „természetes-doppingszer”.De nézzük is, milyen alternatív lehetőségeink vannak arra, hogy gyorsan és egészségesen töltsük fel elménk és testünk energiaraktárait!

Nem nehéz az iskolatáska

Omega-3 zsírsavak - kicsiknek és nagyoknak is kötelező

Emlékszel még gyerekkorodból arra, mennyire utáltad a csukamájolajat, amit a szülők, nagyszülők mégis folyamatosan próbáltak beléd traktálni?

Pedig nem ok nélkül tették: azt akarták, hogy egészséges és szellemileg is friss légy! Bár akkor valószínűleg még nem tudták, de éppen az Omega-3 készleteidet próbálták feltölteni a borzalmas ízű folyadékkal.

A halolajakban bőségesen megtalálható Omega-3 zsírsavak – különösen az EPA és DHA rövidítésre hallgatók - ugyanis az agy gondolkodásért és értelmi képességekért felelős területét építik, és az agysejtek közötti kommunikációt segítik.

Ezek a zsírsavak a gyermekkori hiperaktivitás ellen is felveszik a kesztyűt,
felnőtteknél pedig természetes antidepresszáns és hangulatingadozások elleni wellness molekulákként is számíthatunk rájuk.

Ugye nem is kell tovább magyaráznom, hogy miért alapvető tápanyag ez egy fejlődésben lévő, illetve egy szellemileg megterhelt gyermek és felnőtt számára?

Szerencsére a szörnyű ízű kanalas halolajakat már nem kell megismerned sem neked, sem gyermekeidnek, hiszen koncentrált formában, juthatnak hozzá ebben az íztelen kapszulában» !
Ez a kapszula ráadásul a Magyarországon elérhető termékek közül kiemelkedően magas dózisban tartalmazza a hatásért felelős speciális zsírsavakat!

Omega-3 zsírsavak - kicsiknek és nagyoknak is kötelező

Okos liszt? – az meg mi?  

Ha a gyerekek még kicsik, vagy egyébként is nehezen vehetők rá a tabletták és kapszulák fogyasztására, ne ess kétségbe, akkor is van megoldás az Omega-3 bevitelre!
Itt van a prémium minőségű tökmaglisztünk, ami szintén gazdag forrása az agy számára nélkülözhetetlen zsírsavaknak!

Nem véletlenül hívjuk magunk közt okos-lisztnek. :) Enyhén tökmag-zöld színt kölcsönöz a belőle készült tésztáknak, süteményeknek, pogácsának, ami már önmagában vonzóvá teszi a kisebbek számára. (A szülők számára pedig külön extra, hogy ez egy igazi fitnesz-desszert alapanyag!)

Lecitin - kicsiknek és nagyoknak is kötelezően ajánlott

A lecitin bonyolítja az idegsejtek közötti impulzus-átvitelt, ezáltal ez az anyag a felelős a szellemi tevékenységekért: hogy képesek legyünk koncentrálni, tanulni és emlékezni. Emiatt magától értetődő (lenne), hogy az iskolás gyermekek alapvető tápanyagai között kell szerepelnie!

A lecitin kifejezetten ajánlott azon felnőttek számára is, akik nap mint nap sietve, stresszesen élnek, intenzíven tanulnak, vagy aktív szellemi munkát végeznek. 

Egyik fő alkotóeleme a kolin, amiből ugyan az emberi test előállít valamennyit, de szellemi megterhelés során annak a mennyiségnek a dupláját fel is használja szervezet (Egy példa arra, mennyire fontos az elme számára ez az elem: a csecsemők megfelelő agyi növekedésének biztosításához a napi anyatejmennyiségben annyi kolin van, mint amennyi egy felnőtt napi szükséglete!)

Az emlékező és koncentráció képesség javítása mellett a lecitin létfontosságú az agy, az idegek és az izmok megfelelő működéséhez is. Pótlásához segítség a lecitinnel és cinnkel dúsított Liposzómás Szerves C-vitamin fogyasztása.

Lecitin - kicsiknek és nagyoknak is kötelezően ajánlott

Chia mag - kicsik és nagyok kedvence

Az aztékok azért tartották rendkívül értékesnek ezt a fekete magot, mert erőt és kitartást biztosított számukra bármilyen embert próbáló kihívás során.

Nos, a Chia mag tulajdonképpen, az energiaszeletek több ezer éves őse, amit a futók ételének is neveznek, hiszen a szellemi teljesítőképesség mellett, mint egy turbó üzemanyag növeli a fizikai állóképességet, és az elért energiaszint képessé tesz még nagy távolságok megtételére is minket!

Persze az iskolában nem kell hatalmas távokat megtenniük a diákoknak, de az tény, hogy nagy a tempó (Kész csoda, hogy egyáltalán bírják a srácok ezt az őrült hajtást!), ami szellemi kitartást és fizikai állóképességet kíván tőlük is, és szüleiktől is, hogy bírják az egész napos gyűrődést.  

Próbáld ki a reggeli müzlibe keverve, süteménybe sütve, vagy akár csak magában, délutáni nasinak - nem csak hasznos, de nagyon finom is! Itt olvashatsz még róla»

Goji bogyó - kicsiknek és nagyoknak is ajánlott

Ez a piros ázsiai gyümölcs az első szuperélelmiszerek egyike, főként szellemi és fizikai erősítéséről híres.

Régóta bevált tápanyag figyelemzavarok ellen, a koncentráció- és a memória javítására. Látásjavító hatása sem elhanyagolható, ellensúlyozhatjuk vele a tanulással töltött hosszú órák szemfárasztó hatását.

Egy reggeli Chia magos müzlibe keverve igazi energiabomba, ha ezzel indul a nap, az iskolába jutás sem kínszenvedés lesz, de még a délelőttöt sem a túlélésükért folytatott harcként fogják megélni a lurkók!

De nem csak a vitalizálásban van szerepe, olvass utána még itt, hogy miért is mondom, hogy ez egy valódi szuperélelmiszer!

Goji bogyó - kicsiknek és nagyoknak is ajánlott

Immuntámogató, betegségmegelőző és energetizáló vitaminok

A koncentrációt, tanulást és gondolkodást segítő tápanyagokra szükségük van az óvodás és kisiskolás gyermekeknek.

A Junior multivitamin védjegyzett vitaminokkal, ásványokkal, fekete bodza gyümölcs és céklapor kivonatokkal támogatja a 3-12 év közötti gyermekek kognitív fejlődését - és közben immuntámogatásukról is gondoskodik.

Természetes gyerek multivitamin, 3 éves kortól

Nézz körül a webáruházunkban
Liposzómás Szerves C-vitamin cinkkel - Natur Tanya® 200ml Akció

Liposzómás Szerves C-vitamin cinkkel - Natur Tanya® 200ml

6 665 Ft
5 998 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 5 998 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Szalkai Márta
Ki fogjuk próbálni ezeket! Az "okos" tökmagliszt" különösen tetszik, szoktam belőle tartani itthon de ezután még gyakrabban sütök vele. :-)
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.