Moringa - A természetes ránctalanító
Hallottál már a moringáról? Ismerd meg a bőrtáplálás növényét!
A moringa fa vagy lóretekfa Indiában és Afrikában őshonos. A tradícionális ázsiai gyógyászat már több ezer éve ismeri és használja, köszönhetően több mint 100 - féle aktív összetevőjének. Kétség sem fér hozzá, hogy a vitalitás és a bőrtáplálás növénye. Neked is érdemes megismerni, ha egy valódi anti - aging tápanyaggal szeretnél gondoskodni bőröd üdeségéről.
5 ok, amiért ne hagyd ki a moringát a bőrápolási rutinodból!
A natúr szépségápolás mind a Moringa olaját, mind a levél kivonatát felhasználja. Összegyűjtöttük azt az 5 okot, amiért érdemes Neked is bevezetni ezt a bőrtápláló összetevőkben gazdag kivonatot a mindennapos bőrápolási rutinodba.
- A Moringa mag olaj gazdag értékes zsírsavakban (pl. palmitinsav, palmitolsav, sztearinsav) , kb. 65-78%-át teszi ki az olajsav. Ezek a zsírsavak pozitív hatással vannak a bőr tartására, puhaságára.
- A Moringa kivonat gyulladáscsökkentő és az izotiocianátoknak köszönhetően baktériumölő tulajdonsággal is bír, ami leginkább az aknéban és a korpában közreműködő baktériumok gátlásában nyilvánul meg.
- A mikrobaölő és antibakteriális tulajdonságok nemcsak hozzájárulnak a bőr védelméhez, de segítik a bőrtisztítást, és javítják az aknés bőrön jelentkező hibákat.
- A moringa kivonat 46-féle antioxidánst tartalmaz , polifenolokban (pl. galluszsav, klorogénsav) flavonoidokban (miricetin, kvercetin, rutin, katekin, epikatekin, canferol), karotinoidokban gazdag. Antioxidánsai a sejtkárosító szabadgyökök ellen hatnak, védelmet nyújtanak az UV-sugárzás és egyéb bőrkárosító tényezőkkel szemben.
- A-, C- és E-vitamin tartalma erősíti az antioxidáns hatást, megakadályozza a kollagén veszteséget, és önmagában is hozzájárul a bőr állapotának javításához.
Moringafa, avagy az afrikai „csodafa”
A moringafát Afrikában „Nebedaye”-nek nevezik, ami annyit tesz: „Soha meg nem halni.” Gondoltad volna, hogy a C-vitamin tartalma hétszerese a narancsénak, A-vitamin négyszer annyi van benne, mint a répában? Ráadásul fehérjetartalma sem elhanyagolható, hiszen 100 gramm moringa levél 9, 3 gramm fehérjét tartalmaz. A moringa fának minden része felhasználható.
A levélből készült őrleményt elfogyasztják, de például a közép-amerikai országokban borogatást is készítenek belőle. Ugyanakkor a trópusi országokban az sem ritka, hogy még a virágát is megeszik. Egyszerűen vajon megpárolják, ízletes csemege. Az indiai gyógyításban a moringa igen nagy becsben tartott növény. Gyulladáscsökkentő, immunerősítő, energetizáló tulajdonságokkal bír, sőt, a hangulatot is tudja javítani.