A cukorbetegek számára összeállított étrend olyan édesítőszereket ír elő, amivel minimálisra csökkenthető az egyszerű szénhidrátok, azaz a cukrok bevitele, hogy ne emelkedjen meg gyorsan (vagy egyáltalán) emiatt a vércukorszintük.
Toxikológiai vizsgálatok bizonyítják, hogy a Stevia-kivonat fogyasztása nem emeli meg a vércukorszintet, így őt cukorbetegek (1-es és 2-es cukorbetegség esetén egyaránt) is biztonságosan fogyaszthatják.
Sőt, mint kiderült, a rendszeresen fogyasztott stevia általánosságban is képes a vércukorszintet szabályozni, tehát segíthet a cukorbetegség kontrollálásában. Érdekesek azok a tanulmányok is, amelyek vérnyomáscsökkentő és a hasnyálmirigy-működést segítő hatásáról számolnak be.
Az ilyen problémákkal küszködőknek mindig ajánlom, hogy használjanak cukor és egyéb édesítő helyett steviát, és nagyon jók a visszajelzések róla!