A spirulina rendkívül tápláló, hihetetlenül sokféle tápanyagot tartalmaz (8), (9), ezzel pedig igen nagy segítség ott, ahol éheznek és nálunk, ahol bár bőség van, tápanyagokban szegények elfogyasztott élelmeink.
A spirulina előemésztett fehérjét tartalmaz aminosavak formájában, amelyek gyorsan felszívódnak és nagymértékben hasznosulnak. A spirulina Omega-3 zsírsavakat tartalmaz, például EPA-t és DHA-t. A halak, a krill és más állatok valójában az algákból jutnak hozzá saját Omega-3 zsírsavaikhoz. A spirulina a nehezen hozzáférhető esszenciális Omega-6 zsírsavnak, a GLA-nak is gazdag forrása.
A spirulina nagyon gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, mikrobiomot tápláló poliszaccharidokban és rendkívül sok antioxidáns fitonutrienst tartalmaz (10), pl: 10 féle narancssárga és sárga karotinoidot, fikocianint, ami a kékes pigmentje (11), (12), klorofillt, ami a zöld pigmentje és SOD-ot, ami a legfőbb fiatalító antioxidáns enzim a szervezetben.
Ezek az antioxidánsok szolgáltatnak alapanyagot a DNS korrekcióhoz, az immunrendszer, az idegrendszer egészségéhez, a degeneratív betegségek kivédéséhez, az öregedési folyamatok lassításához és az élettartam növeléséhez.