Főmenü Termékeink
Blog

Mire jó a béta-glükán?

Címkék: Immunerősítők
Szerkesztő: Somogyi Rita

Immunrendszer támogatás gombarostokkal – ezért fogyassz béta-glükánt!

A béta-glükánok különböző baktériumok, gombák, élesztőgombák és egyes növények (jellemzően gabonák) sejtfalában megtalálható rostok. A legismertebb tulajdonságuk az immunrendszer támogatása, az immunsejtek aktiválásától egészen az autoimmun terápiák kiegészítéséig! A béta-glükánok sokfélék lehetnek, mi most a sörélesztő béta-glükánokat mutatjuk be, hiszen ez a legtöbbet kutatott és bizonyítottan immunmoduláló tulajdonsággal bíró béta-glükán fajta!

Immunrendszer támogatás gombarostokkal – ezért fogyassz béta-glükánt!

6 érv a sörélesztő béta-glükán mellett

1. Fokozza az immunsejtek aktivitását

Ezáltal ellenállóbbá teszi a szervezetet a kórokozó vírusokkal és baktériumokkal szemben. A béta-glükán részecskékre úgy reagál az emésztő -és az immunrendszer, mintha hívatlan betolakodó lenne: az erre hivatott immunsejtek bekebelezik a béta-glükánt, és ezáltal ők is sokkal „éberebbé” válnak. Az „éber” immunsejtek pedig könnyebben ismerik fel, majd pusztítják el a kórokozókat. Vagyis összefoglalva, a béta-glükán kúra eredményeként az immunrendszeri működés precízebbé válik.

A sörélesztő béta-glükánokról ráadásul ma már azt is tudjuk, hogy csökkentik a légúti fertőzések kialakulásának valószínűségét, illetve, már kialakult betegség esetén csökkentik a gyógyulási időt, és a betegség visszatérésének kockázatát.

2. Hozzájárul az egészséges bélflóra felépítéséhez

A béta-glükán egy prebiotikus rost, ami táplálékul szolgál a probiotikumok (hasznos bélbaktériumok) számára. Ezzel elősegíti a jó bélbaktérium fajok szaporodását és a kórokozó fajok visszaszorítását, hozzájárul a bélmikrobiom egyensúlyához. 

3. Kiemelkedő szereppel bír az autoimmun terápiákban

A sörélesztő béta-glükánnal kiegészíthetjük olyan autoimmun gyulladásos betegségek terápiáit, mint pl. a Crohn-betegség, a colitis ulcerosa, a Rheumatoid arthritis (sokízületi gyulladás) vagy éppen az áteresztő bél szindróma, ami minden autoimmun és krónikus gyulladásos betegség hátterében megtalálható.

Kiemelkedő szereppel bír az autoimmun terápiákban

4. Csökkenti az allergiás tüneteket

Különösen hatékony szénanátha esetén. Enyhíti az allergiás tüneteket, csökkenti az allergiával járó gyulladásokat, ami az immunrendszernek egy túlzó, saját sejtjei ellen irányuló reakciója.

5. Javítja a stressztűrő képességet

A béta-glükán az adaptogének csoportjába tartozik, így segíti a szervezetet a stresszhez való alkalmazkodásban. Ami nagyon fontos, hiszen a krónikus stressz is ront az immunegészségen.  

6. Csökkenti a koleszterinszintet

A béta-glükánok a vékonybélben egy réteget képeznek, aminek köszönhetően kevesebb koleszterin fog felszívódni.

A béta-glükán csökkenti a koleszterinszintet.

Mire figyelj, ha béta-glükán kiegészítőt választasz?

Egy béta-glükán kiegészítő minőségét megmutatja:

  • a nagy tisztaság - minél tisztább, annál jobb a hatás
  • az oldhatatlanság - az oldhatatlan fajták biológiai aktivitása nagyobb a vízoldható formákkal összehasonlítva
  • a béta-glükánok standardizált jelenléte - így biztosan lehetünk abban, hogy minden kapszulával ugyanannyi béta-glükánhoz jutunk

A Natur Tanya® Fermentált béta-glükán magas koncentrációban (80%) és egységes módon tartalmazza a jótékony hatásért felelős fermentált béta-1,3-1,6-d-glükánt, melyet sörélesztő sejtfalból nyertek (ahogyan fentebb írtuk, ez a legtöbbet kutatott és bizonyítottan immunmoduláló tulajdonsággal bíró béta-glükán típus). A terápiás tulajdonságokat a védjegyzett Goldcell® formula garantálja.

A Fermentált béta-glükánt ráadásul olyan további, az immunrendszer egészségét támogató tápanyagokkal egészítették ki, mint a szerves cink, szerves szelén és a C-vitamin.

Vegán, glutén- és laktózmentes formuláról beszélünk, ami akár 3 éves kortól is adható az immunrendszer aktív és egészséges működésének támogatásához.

Fogyasszátok egészséggel!

Kapcsolódó tartalmak
Blog bejegyzések: A béta-glükánok pótlása autoimmun terápiákban kötelező!
Blog bejegyzések: A béta-glükánok pótlása autoimmun terápiákban kötelező!
Nézz körül a webáruházunkban
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.