Főmenü Termékeink
Blog

Mire használható az új-zélandi zöldkagyló?

Szerkesztő: Somogyi Rita

Mire jó az Új-zélandi, taréjos zöldkagyló?

Adalékanyagmentes, liofilizált (fagyasztva szárított) új-zélandi taréjos zöldkagyló. Természetesen gazdag glükozaminoglikánokban (GAG), mely szerves vegyületek erőteljes gyulladáscsökkentők, megindítják az új porc termelődését, védik a meglévő porcállományt, helyreállítják az ízületi nedv mennyiségét az ízületekben és növelik a csontsűrűséget. A termék fogyasztása kutyák és cicák számára is ajánlott!

Új-zélandi, taréjos zöldkagyló

Új-zélandi fagyasztva szárított (stabilizált) taréjos zöldkagyló

Az ízületek táplálása az ún. szinoviális folyadék segítségével történik és az ízfelszínek is ennek a síkosító folyadéknak a segítségével csúsznak el egymáson. Ez a folyadék glükozaminoglikánokból áll és rugalmas mozgásunk garanciája.

A zöldkagyló glükozaminoglikánjai táplálják a szinoviális folyadékot, a porc és az ízületben található ízületi folyadék fő alkotóelemei. Az ízületi gyulladás súlyossága közvetlenül összefügg az ízület és a környező porc GAG tartalmának elvesztésével.

A NATUR TANYA® SZERVES ZÖLDKAGYLÓ, ADALÉKANYAG MENTES FAGYASZTVA SZÁRÍTOTT ZÖLDAJKÚ KAGYLÓ KIVONATOT (PERNA CANALICULUS) TARTALMAZ. A ZÖLDAJKÚ KAGYLÓKAT SZABÁLYOZOTT ALACSONY HŐMÉRSÉKLETEN FAGYASZTVA SZÁRÍTJÁK, AMI MAGAS GYULLADÁSGÁTLÓ HATÁST EREDMÉNYEZ.

6 OK, amikor segíthet a zöldkagyló

  • Csontok és ízületek gyulladásainál állatoknál és embereknél egyaránt
  • Az ízületi folyadék helyreállításában
  • Sérült ízületek szalagok és ínak regenerálódásában
  • Porckopás és reumás panaszok esetén
  • Csontritkulás és alacsony csontsűrűség esetén
  • Sport eredetű sérülések gyorsabb regenerálásában a gyógyulási idő csökkentésében

Mire használható a zöldajkú kagyló kutyáknál és cicáknál?

A zöldajkú kagyló hasznos lehet olyan kutyák és cicák számára, akik bármilyen betegségben szenvednek, amely hosszú távú gyulladással jár a szervezetben. Ilyenek például a bőrbetegségek vagy az asztma, de talán a leggyakoribb az ízületi gyulladás.

6 OK, amikor segíthet az Új-Zélandi Zöldkagyló!

Mi a kapcsolat a glükozamin, a kondroitin-szulfát és a GAG-ok között?

A glükozamin egy aminosav, amit a szervezet termel, majd GAG-okká (pl. hialuronsav, kondroitin-szulfát, keratán-szulfát) alakít, hogy azokat az ízületi porc felépítésére használja. A kondroitin egy glükozaminoglikán (GAG) a porcban.

Ezért amikor GAG-ban gazdag zöldkagyló fogyasztunk, a porcok „építőköveinek” nyújtunk egy löketet, hogy javíthassák az ízületi porc és csontozat állapotát.

Mivel a glükózamin és a GAG-ok alapvető építőkövei a porcnak és csontozatnak a hatóanyagok szinergista módon erősítik egymás hatását. A GAG-ok nagy mennyiségű vizet képesek megkötni, tőlük lesz a porcszövet hajlékony és rugalmas. Hozzájárulnak az ízületek viszkozitásához, stimulálják a porc regenerációját és gátolják a porcbontásért felelős enzimek működését. Így képesek csökkenteni a porckopást kísérő fájdalmat, valamint javítani az ízületek mozgékonyságát.

A porckopás hátterében GAG kimerülés és abnormális ásványi anyag leépülés áll.

Mi a kapcsolat a glükozamin, a kondroitin-szulfát és a GAG-ok között?

A P. Canaliculus zöldkagyló története

A zöldkagyló potenciálisan kedvező élettani hatásai iránt a korai 70-es években kezdtek el érdeklődni, amikor megfigyelték, hogy az új-zélandi partmentén élő őslakos maoriknál alacsonyabb az ízületi gyulladás előfordulásának gyakorisága, mint a kontinens belsejében élőknél.

Napjainkban a zöldkagylókivonatokat tanulmányozzák egyéb gyulladásos állapotok, nevezetesen asztma és bélgyulladások esetén is. 

Csontritkulás, ízületi gyulladás

Mi segíthet még mozgásszervi panaszok esetén?

1. PROBIOTIKUMOK GYARAPÍTÁSA A BÉLFLÓRÁBAN

Az egészséges emberekhez képest a krónikus gyulladásos betegségekben, különösen a rheumatoid arthritisben (RA) szenvedő betegek megváltozott bélmikrobiótával rendelkeznek, amelyet dysbiosisnak neveznek. Ez a hasznos bélbaktériumok csökkent mennyiségével és megnövekedett kórokozó baktériumok és gombák számával jár, ami összezavarja az immunválaszokat, autoimmun panaszok megjelenésével áll kapcsolatban és ellehetetleníti a gyógyulási folyamatokat. Mivel a bélbaktériumok mennyisége és fajtái mindenkinél egyedi, mint az ujjlenyomat a probiotikumok kolonizálásához prebiotikumokra van szükség. A probiozikumok prebiotikumokkal táplálkoznak és gyarapodnak a bélflórában az egyénnek megfelelő fajspecifikus mennyiségben.

» Szabadalommal védett prebiotikum   

2. ÁSVÁNYI ANYAG RAKTÁRAK FELTÖLTÉSE

Az ásványi anyagok hiánya óriási közegészségügyi probléma, alacsony szintjük gyulladásokkal párosul és a szervezetet arra készteti, hogy a hiányukat a csontokból, kötőszövetből, hajas fejbőrből fedezze. Az ásványi anyagok elérhető mennyisége a tömegtermelésnek köszönhetően élelmeinkben jelentősen lecsökkent az utóbbi 60-80 évben. Mivel az ásványi anyagok szükségesek enzimreakciókhoz és vitaminok szintetizálásához is, sokféle tünetet és betegséget képesek előidézni.

» Korall por 74 féle nyomelemmel     

3. ALAPVITAMINOK

A D és a C-vitamin önmagában is hatással van a porcok, ínak, csontok egészségére, továbbá szinte minden testünkben lezajló biokémiai folyamat részesei. A C és D-vitamin szint emelése nélkülözhetetlen lépés minden gyulladással járó folyamatban. A D-vitamin hozzájárul az immunválaszok javításához. A C-vitamin ezen felül növeli a tápanyagok felszívódását, természetesen a glükozaminoglikánokét is.

» 1000 mg C-vitamin és 2000 NE D3-vitamin 

4. EPA ÉS DHA ZSÍRSAVAK

A prebiotikumok mellett az Omega 3 zsírsavak is emelik a jótékony hatású baktériumok számát. A legújabb kutatások igazolták, hogy az Omega zsírsavak kölcsönhatásba lépnek és kommunikálnak a béltraktusban élő mikrobiommal, gyarapítják az SCFA-termeléssel (különösen butirát) kapcsolatba hozható mikrobafajokat, ami gyulladásgátló, antimikrobiális és immunmodulátor hatásokkal áll kapcsolatban. Az Omega 3 zsírsavak erőteljes természetes gyulladáscsökkentő és immunmoduláló tulajdonságaik okán segítik a helyes immunválaszokat és mindenfajta gyulladásos állapot kiegészítő kezelésében és szerepet vállalnak, mint a csontok, mind az ízületek gyulladásainak és fájdalmainak csökkentésében, továbbá segítenek a csontok kalcium tartalmát emelni és javítani a csontsűrűségen (ehhez a lehető legjobb este lefekvés előtt bevenni őket).

» Omega-3 TG vadvízi halolaj, triglicerid formájú zsírsavakkal   

Mi segíthet még az ízületek, izmok és csontok egészségén?

Nézz körül a webáruházunkban
Natur Tanya® Olajozott mozgás csomag – Szerves korall por + Szerves zöldkagyló Akció

Natur Tanya® Olajozott mozgás csomag – Szerves korall por + Szerves zöldkagyló

10 270 Ft
9 243 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 9 243 Ft

Szerves, fermentált növényi COQ10 (UBIKINON) Natur Tanya®

5 290 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 5 290 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.