Mindig lehet hosszabb és vastagabb – a hajad!

Köszi szépen, csúcsformában vagyok! Ő mondja - én hallgatom. De közben látom, amit látok. A valamikor fényes, dús sörénye most fakó árnyéka önmagának, feleannyi széltében is, hosszában is. Vékony ujjait nem nyújtják meg kecsesen a hosszú íves körmei, mint rég - olyan rövidek és töredezettek, hogy csak a lakk tartja össze. Lefoglalja a kilószámlálgatás, pedig sosem attól volt szép. Talán most ránéztél a saját körmeidre :). És mi a helyzet a hajaddal? A hajkorona a nő legfőbb éke, mégsem tápláljuk úgy, ahogy kellene. Ha azt gondolod, a tiéd elég szép, biztos lehetsz benne: lehet szebb is!
Az életkorral romlik a tápanyag-felszívódás, a vérkeringés, a fejbőr vérellátása, lassul a sejtosztódás üteme, különböző betegségek köszönthetnek be, amelyek mind hatnak a hajra. Hiszen a külsőnk egy kivetítő, minden bennünk zajló érzelmi, fizikai és mentális folyamat látszik a külsőnkön is, a hajunkon, a bőrünkön, és a körmeinken. A picit fakó hajszín és az intenzív hajhullás között persze hosszú az út, sokféle az átmenet, de néha bizony ijesztően hirtelen jön a vált(oz)ás.

Kopaszodás: a nők rémálma

Férfiaknak sem épp kellemes a gondolat, mégis könnyebben viselik és fogadják el a hajuk ritkulását, illetve a kopaszodás lehetőségét. Ellenben a nők számára igazi rémálom a kopaszodásnak még a gondolata is! Ez elég ijesztő tud lenni, de szerencsére csak időleges jelenség, ami kezelhető, kikúrálható. A valódi hajgondok harminc felett jelentkeznek, ekkor kezd észrevétlen vékonyodni, majd ritkulni a haj. Negyven körül a legszebb, legdúsabb női hajkorona is veszít a pompájából, megváltozik a haj minősége, kisebb lesz a konty, vékonyabb lesz a lófarok. A változás olyan lassú, hogy egyik napról a másikra képtelenség észrevenni és nem jár kóros tünetekkel sem. Sokan, még ha fájó szívvel is, rövid frizurára váltanak emiatt.

biosilica-szilicium-hajtoredezes-haj-bor-korom.jpg

Miért hullik a haj?

A külsőnk egy kivetítő! Minden bennünk zajló egyensúlyvesztés a külsőnkön is megmutatkozik, valójában a szervezet segélykiáltása, hogy sejtszintű biokémiánk kedvezőtlen irányt vett. Az egyensúlyvesztés hátterében tápanyaghiány áll, annak okaként azonban nem csak a helytelen táplálkozás vehető elő, hanem a kedvezőtlen lelki folyamatok, a környezeti ártalmak vagy éppen a mozgásszegény életmód és az alacsony folyadékbevitel is. A hajhullás tünet, a bőrproblémák tünetek, a körömtöredezés tünet, az elhízás tünet… ha a tüneteinket nem kezeljük, akkor azok betegséggé formálódnak. Figyelj tehát tested jelzéseire!

Miért szüntethetik meg a szerves összetevők a hajhullást?

Egyszerűen a természet így találta ki. Az ember a legtermészetesebb anyagokat tudja legnagyobb mennyiségben és sejtszinten beépíteni. Mivel az ember legkisebb egysége a sejt, és minden betegség sejtszinten veszi kezdetét, ezért egyáltalán nem mellékes, hogy a bevitt tápanyagok eljutnak-e sejtekig. Az úgynevezett civilizációs betegségek, mint a hajhullás is, természetellenes cselekedeteink és táplálékaink következménye. Mikor fogjuk megérteni azt, hogy nem dolgozhatunk a természet ellen? Mert ebben a csatában csak Mi veszíthetünk.

A hajas fejbőr mobil ásványi anyag készlettel rendelkezik, ezért a szervezet erőszeretettel dézsmálja meg azt, ha a szervezetünk savas. Hiszen a savakat csak bázisokkal, ásványokkal vagyunk képesek megkötni. Ha a fejbőr ásványi anyag készlete gyengül, az a hajhullás tüneteivel fog jelentkezni a külső kivetítődön. A tápanyaghiány azonban nem csak a pH-értékeket mozdítja el, ilyenkor csökken a többi tápanyag felszívódása, és sejtszintű beépítése is, és ennek következtében megjelennek egyéb tünetek, mint például a belső gyulladások, gócok, melyek szintén jelezhetnek neked hajhullással, bőrproblémákkal vagy éppen körömtöredezéssel.

szerves-szilicium-haj-bor-korom.jpg

Titkos szépségfegyver: Bio silica®

Azt szeretném, ha nem lenne titkos, és minél többen tudnának róla.
A Bio Silica egy olyan hajhullás ellen kifejlesztett természetes és szerves hatóanyagokban bővelkedő termék, amire szükséged lehet ahhoz ha bőr- illetve körömproblémád, és hajhullásod van, vagy ha szeretnéd, hogy gyönyörű, dús, egészséges hajad legyen újra!  Az összetevők között megtalálod a Mezei zsurlót amiből szerves szilícium-vegyületeket (kovasav) nyernek ki. Ezek a bioaktív vegyületek a hajhagymákat nagyobb mennyiségű tápanyagokhoz juttatják és fokozzák a keratinképződést. Ez nem csak a hajhullás ellen hatékony fegyver, de a hajnövekedést is serkenti. A csalán kivonatot amiből esszenciális zsírsavakat és flavonoid vegyületeket vontak ki, hogy javítsák a haj szerkezetét, s egyúttal megakadályozzák a haj szárazságát, törékenységét. Az esszenciális zsírsavak a sejtek membránjait építik fel, így az egész szervezetre hatást gyakorolnak. Tartalmaz Kollagént, ami a haj gyökerének földágya. A köröm élettelen szaruképződmény, a bőr járulékos része, anyagát a tövénél található ún. kollagén mátrixsejtek termelik. A haj és köröm állagán kollagén bevitellel nagymértékben javíthatunk. Találunk benne kénes aminosavakat, hogy segítsék a sejtszintű méregtelenítést és a toxikus anyagok kivezetését. A kénes aminosavak gyulladáscsökkentő és tisztító hatású természetes vegyületek, melyek a sérült bőrszöveteket építik újjá. Aztán találunk még benne antioxidánsokat, melyek az öregítő és degeneratív betegségeket okozó szabad gyökök ellen nyújtanak védelmet. Nélkülözhetetlenek az egészséges és szép külső meglétéhez. Aztán ott vannak még a B-vitaminok, melyek nagyon fontosak a haj növekedése szempontjából. B-vitamin hiányos stresszes életmódunk és étrendünk akár a teljes kopaszodás garanciája is lehet. Hozzáteszem, hogy megdöbbentő tévhit az, hogy a B-vitaminok hizlalnak, hiszen azok hiánya a kényszeres evés egyik biztos oka! És végül megtaláljuk az összetevők között az ásványokat, melyek nélkül nincs sav-bázis egyensúly, enzim aktivitás, vagyis számos biokémiai reakció hiányt szenved az ásványi összetevők nélkül. Szóval ezt hívják célzott összetételnek!

A szerves szilícium nem csak a hajra gyógyír, de a töredező körmöknek is jót tesz.

Mi az, amit normális hajhullásnak nevezünk?

Naponta 30-100 hajszálat veszítjük el, amelyek azonban ugyanabból a hajgyökérből újra kinőnek. Amikor ennél több hullik ki, arra már oda kell figyelni! Először tápláld meg a testedet célzott és szerves tápanyagokkal, olyanokkal, mint amit a Bio Silica® kapszula is magában foglal. Mi lehet még a gond? A hajad reagálhat a többéves túlzott igénybevételre (festés, dauer) is. Érdemes samponodat lúgmentes szappanra cserélni, és kizárni a mesterséges összetevőket a fürdőszobából. Ha pedig erősen hangzik az, hogy szappannal mos hajat, akkor legalább használj bio sampont. A kedvenc hajápoló családom az ErbaVita gyártótól hazánkba érkező NewCap® hajápolók, próbáld ki a hajhullás elleni hajsamponjukat!