Főmenü Termékeink
Blog

Mi az a kollagén, és miért érdemes fogyasztani?

A kollagén 8 fontos szerepe a szervezetben

A kollagén a  test elsődleges fehérjéje, felel a rugalmasságért, a feszességért, úgy is mondhatnánk, hogy a fiatalságért. Éppen ezért, leggyakrabban akkor kerül szóba, ha bőrfeszesítésről, ránctalanításról beszélünk, pedig a kollagénnek ennél jóval szerteágazóbb a szerepe a szervezetben. Nézd csak!

Mi az a kollagén, és miért érdemes fogyasztani?

Mi mindenre jó a kollagén?

Kollagén hiányában pl. nem történik meg a sebgyógyulás, de létfontosságú az új szövetek növekedéséhez, a szervezet megújulásához is, sőt. pl áteresztő bél szindróma esetén, vagy bélgyulladások egyik oka is a test kollagénmennyiségének alacsony szintjében keresendő.

Nézzük, milyen szerepet tölt be a kollagén a szervezetben!

  1. Erősíti a kötőszövetet, javít a bőr textúráján, csökkenti az öregedés jeleit és a bőrhibákat
  2. Fontos szerepet játszik a haj egészségében, táplálja a hajhagymákat, csökkenti a hajhullást.
  3. Erősíti a körmöket.
  4. Táplálja és felépíti az ereket, az inakat és szalagokat.
  5. Csökkenti az ízületi merevséget, építi a porcokat és az izmokat.  
  6. Biztosítja a fogak és a csontok egészséges fejlődését
  7. A bélbolyhok, a gyomor és bélnyálkahártyák felépítőjeként, támogatja a gyomor-bélrendszer egészségét.
  8. védi a szem szaruhártyáját

Mi mindenre jó a kollagén?

Tudtad? A test kollagéntermelése a kor előrehaladtával csökken!

Az életkor előrehaladtával természetes módon csökken testünk kollagén termelése! Ez a folyamat már 20 éves kor után elkezdődik. Átlagos életvitel mellett, jellemzően 40 év körül elveszítjük a kollagén állomány 30 %-át, 50 év körül pedig csak a 60%-ával rendelkezünk.

Ez pedig nem csak olyan külső jelekben nyilvánul meg, mint a feszességét vesztett bőr, vagy a ráncok, hanem egészségügyi problémákkal is járhat együtt: csontritkulás, fájó ízületek, emésztőrendszeri panaszok, bélgyulladás, stb.

Vagyis, ha szeretnénk megőrizni testünk fiatalságát, és ezzel támogatni egészségét, jól tesszük, ha pótoljuk a kollagént.

Tudtad? A test kollagéntermelése a kor előrehaladtával csökken!

Pótold a kollagént! Mutatjuk, mire kell figyelni!

Ha kollagént választunk, mindig nézzük meg a molekulatömeget! Ez felel ugyanis azért, hogy a kollagént magas biohasznosulás jellemezze, így pedig kúránk valóban sikeres legyen!

  • A Kollagén Facelift®  koncentrátum 1000-3000 Dalton méretű halkollagén, mely a kollagén magas biohasznosulású formája. Ráadásul, 1400 Dalton méretű tengeri elasztinnal, csipkebogyóval és Aloe kivonattal is dúsították. Gyorsan bekerül a vérkeringésbe, nagy mennyiségben érik el sejtjeinket, 95-99%-ban sejtszinten hasznosul!
  • A Natur Tanya® Good Morning! és Good day! Kollagén por a legmegfelelőbb minőségű és arányú hal - és marhakollagén peptideket tartalmazza! A halkollagén átlagos Dalton mérete 2000 DA, a marhakollagént pedig magas aminosavprofil jellemzi (glicin, a hidroxiprolin, a prolin és az alanin), mindkét tulajdonság a magas biohasznosulást támogatja. Ráadásul biotinnal, C-vitaminnal és a cink-biszglicináttal  is dúsították, ezek a tápanyagok mind részt vesznek a kollagénszintézisben,  és fokozzák a kollagén élettani tulajdonságait.

Melyik lesz a kedvenced? Az isteni cappuccino íz vagy a frissítő áfonya?

Pótold a kollagént! Mutatjuk, mire kell figyelni!

Erről se felejtkezz el! Kollagén mellé fogyassz hialuronsavat!

Gondolj úgy a tested sejtjeire, mint a téglákból felrakott házfalra. A kollagén a malter a téglák között. A hialuronsav pedig az a hatóanyag, amely megóvja a maltert a kiszáradástól és a repedezéstől.

Ha együtt fogyasztjuk a kollagént és a hialuronsavat nem csak, hogy két oldalról is megtámogathatjuk bőrünk, körmeink, porcaink egészségét, hanem a két tápanyag egymás biohasznosulását is fokozza. Így gondoskodnak arról, hogy a lehető legjobb eredményeket érhessük el.

Mire figyelj, ha hialuronsavat választasz? Nézd meg az alapanyagot és a molekulatömeget!

A növényi, baktérium fermentációval előállított Fermentált hialuronsav a Natur Tanyatól, az erjesztésnek köszönhetően pont olyan molekulatömegű (1 millió Dalton), ami a leginkább hasonlít a szervezetben található hialuronsavhoz, ami eredményesebbé teszi a kúrát!

Ha igazán biztosra akarsz menni: szerves szilíciummal fokozd a kollagénszintézist!

A szerves szilícium, aminek természetes forrása a mezei zsurló, fokozza a kollagénszintézist, vagyis a szervezet saját kollagéntermelő folyamatait, amellett, hogy önmagában is támogatja a bőr, haj és a körmök egészségét.

Éppen ezért adja a Szerves Szépségvitamin alapját is ez a mezei zsurlóból kivont szilícium, ami mellett további 18-féle bioaktív összetevőt  (kénes aminosavak, vitaminok, kollagén) tartalmaz.

Ha igazán biztosra akarsz menni: szerves szilíciummal fokozd a kollagénszintézist!

A kollagén a test legfontosabb fehérjéje, nélküle nem beszélhetünk bőr, haj egészségről, de nincsenek egészséges porcok, ízületek, körmök, szem vagy éppen bélrendszer sem. A test kollagéntermelése a kor előrehaladtával csökken, ezért fontos, hogy pótoljuk a kollagént, amihez mindig alacsony molekulatömegű, magas minőségű kiegészítőt válasszunk. Ha pedig olyan további tápanyagokat is fogyasztunk mellé mint pl. a hialuronsav vagy a szerves szilícium, segíthetjük szervezetünk kollagénszintjének növelését.


Kapcsolódó tartalmak
Blog bejegyzések: Kollagén-mátrix: a fiatalság titka!
Blog bejegyzések: Kollagén-mátrix: a fiatalság titka!
Blog bejegyzések: Szépülj és fiatalodj: kombináld a kollagént hialuronsavval!
Blog bejegyzések: Szépülj és fiatalodj: kombináld a kollagént hialuronsavval!
Blog bejegyzések: Kollagén VS Zselatin
Blog bejegyzések: Kollagén VS Zselatin
Blog bejegyzések: A hialuronsav és a kollagén hatása a megereszkedett bőrre
Blog bejegyzések: A hialuronsav és a kollagén hatása a megereszkedett bőrre
Nézz körül a webáruházunkban
FERMENTÁLT HIALURONSAV - 1 millió Dalton hialuronsav és savmentes C-vitamin Natur Tanya® Akció
FERMENTÁLT HIALURONSAV DUOPACK -10% kedvezménnyel Akció
Szerves szépségvitamin – Haj, bőr és köröm vitamin DUOPACK, -10% kedvezménnyel Natur Tanya® Akció
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.