Melyik a legjobb multivitamin? 6 ok a fermentált multivitamin mellett!
Ismerd meg a jövő multivitaminját!
Ma, amikor számtalan multivitamin érhető el a piacon, nincs egyszerű dolgunk, ha valóban a legjobb multivitamint szeretnénk kiválasztani. A klasszikus multivitaminok és az újgenerációs, innovatív, fermentált multivitaminok között lényeges különbség van! Elmagyarázzuk, hogy miért a fermentált a jobb választás, ha a legjobb multivitamint keressük.
Multivitamin és multivitamin között jelentős a különbség!
Tudtad, hogy az a tény, hogy a multivitaminod az összes fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmazza már rég nem garancia a hatékonyságra? Arra bíztatunk, hogy nézd meg mindig a címkét, hogy az alapanyagok milyen forrásból, milyen gyártótól származnak és persze milyen formában kerültek a vitaminba.
- Egy újgenerációs multivitaminnál alapkövetelmény a kelátolt ásványi anyagok jelenléte. Egy cink-biszglicinát például 143,4%-kal nagyobb mennyiségben éri el a sejtjeidet, mint a cink-glükonát vagy a cink-citrát. Egy vas-biszglicinát forma pedig nem csak magas biohasznosulású, de egyáltalán nem okoz emésztőrendszeri panaszokat.
- Az olyan minőségi vitaminalapanyagok, mint például a 4. generációs folát vagy az olívaolajos VitaMK7® K2-vitamin szabadalommal védettek, mely szabadalmak sok esetben több évtizedes kutatások eredménye, ahol több szakmai publikáció bizonyítja és egyben garantálja a magas biológiai hozzáférhetőséget. A minőségi alapanyagok garantálják multivitamin kúránk eredményességét!
De ez még mindig nem minden!
A jövő: a fermentált multivitaminoké
A legjobb multivitaminnak ma már van egy további ismérve is: fermentált zöldség-, gyümölcs- és gyógynövény koncentrátumokkal is dúsított. A gyártók ugyanis felismerték a fermentumok bélflórára gyakorolt jótékony tulajdonságait. A fermentált élelmiszerek hozzájárulnak a bélmikrobiom színesítéséhez, ez pedig a bél-agy tengelyen keresztül idegrendszerünk, immunrendszerünk és hormonrendszerünk egészségét is befolyásolja!
6 ok a fermentált multivitaminok mellett
1. Fermentálás során megnő a tápanyagtartalom
A multivitaminba kerülő zöldség-, gyümölcs- és gyógynövénykivonatok a fermentálás eredményeként magasabb ásványi anyag-, vitamin- és aminosavtartalommal rendelkeznek, mivel a fermentálás koncentrálja a tápanyagokat.
2. Fermentálás során megnő a biológiai hozzáférhetőség is
Ez az, amit biohasznosulásnak nevezünk, és ami azt jelzi, hogy a tápanyagok milyen mennyiségben fogják elérni sejtjeinket. Gondoltad volna, hogy a biohasznosulás akár 10x-esére is növekedhet fermentálás során?
3. Fermentálás során új vegyületek jönnek létre
Számos biovegyület keletkezik fermentálással, a 6 legjelentősebb: mikrorostok, SOD-szerű anyagok, zsírsavak (SCFA-k), prebiotikumok, bioaktív polifenolok és peptidek
4. Fermentálás során javul a tápanyagok emészthetősége
A fermentált tápanyagok könnyen emészthetők és olyan esetekben is hatékony a biohasznosulásuk, amikor emésztőrendszeri és felszívódási panaszok állnak fenn, mint pl.: bélgyulladások.
5. A fermentálás során létrejövő fermentum kolonizálja (gyarapítja) a probiotikumok mennyiségét, és színesíti őket
A zöldség-gyümölcs fermentum vegyületei táplálják a bélflórában élő hasznos bélbaktériumokat. Amikor a bélflóra nagy mennyiségű és sokféle probiotikumban gazdag, az visszaszorítja a kórokozó baktériumok, vírusok és gombák mennyiségét.
6. A fermentum aktiválja a baktériumflóra ökoszisztémáját
Amikor a fermentum aktiválja a bélflóra ökoszisztémát, akkor az nagyban befolyásolja az immunrendszer egészségét, mivel az immunsejtek 80%-a belekben található. A bélflóra egészsége szoros kapcsolatban áll még mentális teljesítményünkkel, hormonjainkkal és idegrendszerünk egyensúlyával is.
Ha a legjobb multivitamint keressük, ma már nem is kérdés, hogy fermentált multivitamint kell választanunk! Ezeket az újgenerációs multivitaminokat ugyanis a fermentálás eredményeként létrejövő bioaktív hatóanyagok jelenléte és megnövekedett biohasznosulás jellemzi. A fermentumok a bélflóra ökoszisztémáját is aktiválják, mely egész szervezetünk működését jótékonyan befolyásolja, immuntámogató kúránkat pedig még eredményesebbé teszi.
Az 55-féle koncentrált, szerves hatóanyagból (zöldségekből, gyümölcsökből gyógynövényekből, vitaminokból és ásványokból), nagy gonddal készített, MULTI 55 Fermentált multivitamint éppen az előbbiekben felsorolt előnyök miatt ajánlom Neked mindennapi fogyasztásra.