Gyümölcskenyér máklisztből

Kedvenc gyümölcskenyér receptemet hoztam el Nektek, ami bármelyik ünnepi alkalomra bevethető, mert gyorsan elkészül és tényleg csak pár hozzávaló kell bele.

Dr. Natur étkek Mákliszt

Karácsony alkalmából most úgy döntöttem variaálok kicsit az alaprecepten ezért a búzaliszt mellé kevertem egy kis Dr. Natur étkek Máklisztet! Ezzel egy légiesen omlós tésztát kaptam, istenien finom mákos ízzel, amit mákszemmentes mosollyal nyugtáztam.

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A tojások sárgáját, a cukrot és a margarint habosra kavarjuk, majd a lisztet is a masszához szitáljuk.

  2. Az aszalt gyümölcsöket apróra vagdaljuk, és a tésztához adjuk.

  3. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan a tésztába keverjük.

  4. Sütőpapírral bélelt őzgerincformában, előmelegített sütőben 180°C-on (alul-felül sütési módban) tűpróbáig sütjük.

  5. Ízlés szerint tehetünk még bele diót, mandulát, csoki darabokat.

Süss vele bátran! Alacsony olajtartalmának köszönhetően kiváló liszthelyettesítő és gond nélkül beillesztheted gluténmentes, paleo és testsúlycsökkentő étrendedbe.