Főmenü Termékeink
Blog

Itt vannak a lúgmentes színszappanok!

A szappanok színe-java

Dobd ki a tusfürdőd, samponod, intim mosakodód és testápolód! Itt vannak helyettük a Szíriában, 2000 éve változatlan kézi technikával, kizárólag szerves anyagokból készülő színszappanok. Ezeket a vegyi anyagoktól mentes, hipoallergén, természetes lágy szappanokat használhatod arctisztításhoz, tusfürdő helyett, de akár hajmosáshoz is.

Lúgmentes szíriai színszappanok

Tényleg lehet szappannal hajat mosni?

Bizony, hogy lehet! Kövesd te is a szír nők példáját, akik már több ezer éve mossák hajukat színszappannal! Vesd be hajsamponként is a színszappanokat, különösen akkor, ha hullik, korpásodik, zsírosodik a hajad.

De ha van egy jó minőségű, eredeti szíriai színszappanod, akkor a fürdőszobában feleslegessé válik a többi kozmetikum is. Nem csak samponodra, de a tusfürdődre, az intim mosakodódra és a testápolódra sem lesz többé szükséged.

Az eredeti színszappanok Szíriából, Aleppo városából érkeznek, ahol 2000 éve változatlan kézi technikával állítják elő őket. Az adalékanyagoktól és lúgtól mentes (lúgtartalmuk 0,001%!) szappanok óriási szolgálatot jelentenek az irritált bőrfelületeknek, a hajas fejbőrnek, és áldást, segítséget olyan bőrbetegségekben, mint az ekcéma, az allergia, és a pikkelysömör.

Bio szűz olívaolajos színszappan

Szappanozz tápláló és fertőtlenítő olajokkal!

A színszappanokban található olajok azon kívül, hogy hidratálnak és lágyságot kölcsönöznek, antiallergén tulajdonságuk miatt is nagyra értékeltek. Nagyon fontos szerepet játszanak a test higiéniájának megőrzésében, legyen az a haj, az arc vagy a test egésze. Minden bőrtípusra használhatók, különösen a száraz és nagyon érzékeny bőrre, vagy a fent említett bőrbetegségek kiegészítő kezeléséhez.

A babérolaj antibakteriális, nyugtató hatása kiváló kiegészítője az olívaolaj bőrfunkciókat szabályozó szerepének. Az antibakteriális hatású babérolaj fellazítja a bőrt és kitágítja a pórusokat, míg a természetes, szűz olívaolaj gyengéden tisztítja és regenerálja az irritált bőrt.

Ezek a szappanok még a legkisebbek fürdetésére is ajánlottak, mivel természetesen és kíméletesen hidratálják a babák nagyon érzékeny bőrét.

Bio szűz olívaolajos színszappan

Ezeket a szappanokat már akkor használták a török fürdőkben, még mielőtt megjelent volna a masszázs fogalma. A nők bekenték velük az arcukat, majd hagyták, hogy száradjon rajta 3-4 percig, így ugyanazt a hatást érték el mintha kozmetikai maszkot használtak volna.

Van még egy nagyon jó tulajdonsága a színszappanoknak! Ha a ruháink közé, a szekrényünkbe teszünk belőlük egy-egy darabot, akkor elűzzük vele a molyokat és a megtelepedett lárvákat.

Válassz az ötféle színszappan közül!

A bio szűz olívaolajos színszappant elsősorban arc-és testápoláshoz, bőrfiatalításhoz ajánlom. Ez a szappan is kézzel készült, természetes szűz, szerves olívaolajjal dúsították. Használd mindennapi testápoláshoz! Bőröd újjászületik majd az antioxidánsokban dúskáló olívaolaj öregedést gátló, tápláló és regeneráló hatásának köszönhetően.

Bio szűz olívaolajos színszappan

4% Babérolaj tartalmú színszappan – Szappanozd vele érzékeny bőrödet és használd akár hajmosáshoz is! Különösen ajánlom ekcéma esetén, aminek kezelésben nagyon jó eredményeket érhetünk el vele. Lágyan egyesíti a szűz olívaolaj tápláló hatását a babérfaolaj nyugtató, fertőtlenítő és fiatalító tulajdonságával.

12 % Babérolaj tartalmú színszappan – Ezt a szappant már az olyan erősebb tüneteknél érdemes bevetni, mint amilyen a fejbőrkorpa vagy a hajhullás. 12%-os babérolaj tartalmával specialistája az olyan bőrbetegségeknek, mint a pikkelysömör. Szabályozza a bőr pH-értéket, csíraölő, fertőtlenítő, és gyulladáscsökkentő hatású, anélkül, hogy bántaná a bőr természetes mikroflóráját. 

Bio szűz olívaolajos színszappan

40% Babérolaj tartalmú színszappan – Minél sötétebb, annál értékesebb! Ez a színszappan extra magas babérolajat tartalmaz, ami erőteljesebb fertőtlenítő, antibakteriális hatást kölcsönöz a szappannak. Krónikus vagy nagy kiterjedésű bőrallergiák, seborrhoeás elváltozások, aknék, pikkelysömör, vagy ekcéma kiegészítő terápiájaként alkalmazzuk. A szappan hatékonyságát bőrgyógyászok is elismerik!

Feketeköményes szíriai színszappan – Áldás a pattanásos, mitesszeres bőrnek! Ásványokban gazdag fekete köményolajjal és hidratáló olívaolajjal nyugtatja az irritált bőrt. Kifejezetten a rozáceás, pattanásos, mitesszeres bőr mindennapi tisztításához ajánlom. Javítja a kevert bőrtípus minőségét, lágyítja a húzódó, hámló bőrfelszínt és segít visszanyerni a bőr egészséges szépségét. 

Bio szűz olívaolajos színszappan

Hogyan készül a szappanok ősatyja?  

A szappangyártásnak két eljárása van: a hidegeljárás és a felfőzés. Az Aleppo szappan a több, mint 2000 éves tradícióknak megfelelően felfőzéssel készül. Ez a szappan tekinthető az olyan modern szappanok atyjának, mint a Marseille-i szappanok, olasz szappanok és más mediterrán szappanok.

A hagyományos gyártási folyamat és a tisztán növényi eredetű alapanyagok teszik kiváló minőségűvé az Aleppo szappant. Az eredeti, antik receptet használják ma is: kézzel készítik, kézzel formázzák, kézzel nyomják rá a gyártó pecsétjét – egyszóval minden úgy történik, mint évszázadokkal ezelőtt az aleppini katakombákban.

Aleppói színszappanokn

A szappanfőzés ideje a téli hónapokra esik. Az Aleppo szappan készítését az olívabogyó gyűjtésével kezdik november elején. Ebben az időszakban az Aleppoi szerájokban évszázadok óta ugyanazt az antik kézműves rítust végzik el a szappanok készítésénél.

Aleppói színszappanokn

Az alapanyagokat (nátrium-hidroxid, szóda, víz és olívaolaj, babérlevél) nagy üstben, nagyon lassú tűzön főzik több napon keresztül. A nátrium hidroxid a lúg, ami szétválasztja a fenéklúgot a színszappantól. Ezt a procedúrát szaponifikációnak hívják. A kicsapodó szappan a lúg fölé kerül (színszappan), babérolajat adnak hozzá és rekeszekbe öntik a szappantésztát. (A végtermékben a lúg, azaz a nátrium-hidroxid aránya 1: 1000-hez, vagyis 0,001 mg!) Babér olaj hozzáadásával lesz a szappan még értékesebb.

Aleppói színszappanokn

Kihűlés után kézzel, téglalap formára darabolják, majd pecsételik és egy évig piramis alakban egymásra helyezve speciális kamrákban jól kiszárítják. Minél tovább tart a száradási időszak, annál értékesebb és minőségibb lesz a szappan.

Aleppói színszappanokn

Először zöld színe van a szappannak, majd egy év alatt lesz fokozatosan sárga, majd barna. Minél öregebb, annál barnább. Aleppoban "túlérett" szappanokat is találhatunk, több mint 6 éveset is!

Aleppói színszappanokn

Utazz vissza az időbe, és légy részese Te is az aleppói színszappanok többezer éves tradíciójának!

Nézz körül a webáruházunkban

Lúgmentes színszappan fekete kömény és olívaolaj 100 gr Natur Tanya®

1 650 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 1 650 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.