Főmenü Termékeink
Blog

5+1 kötelező tápanyag a férfiegészség megőrzéséhez 30 felett

Szerkesztő: Somogyi Rita

Férfi vagy, és elmúltál 30? Ezeket a tápanyagokat neked is szedned kellene!

Harminc után csökken a teljesítmény, könnyebben kifáradunk, mind fizikailag, mind mentálisan, és a regeneráció sem olyan gyors, mint a húszas években. Akkor is így van ez, ha még magunknak sem szívesen valljuk be. Ezért most összeválogattuk a legfontosabb tápanyagokat, melyek egyszerre támogatják a fizikai és mentális egészséget, növelik a teherbírást és javítják a teljesítményt. Érdemes beilleszteni őket az étrendedbe, hogy hosszú távon is egészséges és fitt maradhass!

5+1 kötelező tápanyag a férfiegészség megőrzéséhez 30 felett

Kezdjük a +1-el! 

Alpha vitaminkomplex a kirobbanó férfierőért!

Ebbe a vitaminkomplexbe 8 olyan természetes tápanyag került, melyek mindegyike növeli a férfi potenciát és fokozza a férfienergiát! 

Az L-citrullin alapú tápanyagkomplex hozzájárul a tesztoszteronszint egyensúlyához, serkenti a keringést, javítja a mikrocirkulációt, miközben fokozza a fizikai energiát és támogatja a pszichológiai egészséget.  

Mikor érdemes a vitaminkomplexet választani? 

  • ha aktív életet élsz, sportolsz és/vagy fizikai munkát végzel
  • ha jobb fizikai és mentális teljesítőképességre vágysz
  • ha jobb állóképességet szeretnél 
  • ha fontos számodra  szív-és érrendszer egészsége
  • ha ellensúlyoznád a mindennapi stressz egészségkárosító hatásait 
  • ha szeretnéd megelőzni a prosztata problémákat
  • ha szeretnéd tesztoszteronszinted egyensúlyát minél tovább megőrizni

Alpha – vitaminkomplex a kirobbanó férfierőért!

5 további kötelező tápanyag férfiak számára

1. Izom-és ízületvédő magnézium

Szív-és érrendszeri egészségről, izom-és ízületi egészségről, sőt, idegrendszeri egészségről sem beszélhetünk ennek a fontos ásványi anyagnak a hiányában!

Ha gyakran tapasztalsz fejfájást, vagy fülzúgást, ha téged is érint a krónikus fáradtság, vagy gyakran görcsölnek az izmaid, esetleg nehezen alszol el, akkor a magnéziumhiány téged is érinthet! A szervezet megfelelő magnézium ellátottsága segít kivédeni az emésztőrendszeri panaszokat (pl. szivárgó bél szindróma, IBS, SIBO, Crohn), és csökkenti a cukorbetegség kialakulását és a szívroham kockázatát.   

Ma már pusztán táplálkozással igen nehéz elegendő magnéziumhoz jutni, nem beszélve arról, hogy a nagyfokú stressz, a fizikai aktivitás, sőt, az alkoholfogyasztás is csökkenti a magnézium szintjét!

A magnézium-biszglicinátot jelenleg az egyik leghatékonyabb magnézium-kiegészítőtípusnak tartják, mind a felszívódása, mind a biohasznosulása kiemelkedő! A glicin aminosav pedig még inkább felelőrsíti a magnézium előnyös tulajdonságait.

2. Gyulladáscsökkentő D-vitamin

A D3-vitamin nagyban különbözik a többi vitamintól. Felépítését tekintve a szteroid hormonok csoportjába tartozik, melyet a szervezet a koleszterinből állít elő napfény hatására.

Hiányában gyakoribbá válnak a megbetegedések, hiszen gyengül az immunrendszer, gyakoribbá válnak a hangulatingadozások, a csontok kevésbé lesznek ellenállóak, nő az érelmeszesedés és a magas vérnyomás kockázata.

A megnövelt D-vitamin bevitel ellenben fokozza a sportteljesítményt, növeli a nemzőképességét, miközben csökkenti a krónikus gyulladások, pl. autoimmun gyulladások kialakulásának valószínűségét.

Igaz, hogy a szervezet is állít elő D-vitamint, mégis a tél végére a magyar lakosság nagy része D-vitamin hiányos! Nem beszélve arról, hogy nyáron is, ha a munkánk az irodába köt, a bőr sohasem tud előállítani annyi D-vitamint, hogy az elegendő legyen.

Az olíva olajos D-vitamin formulákban a D-vitaminhoz adott extra szűz olívaolaj tovább növeli a D-vitamin felszívódását és a K2-vitaminnal való dúsítás pedig a K2-vitamin biohasznosulását.

Gyulladáscsökkentő D-vitamin

3. Termékenységnövelő szelén

Ezt a nyomelemet nagyon sokáig úgy ismerték, mint a pajzsmirigy egészségének támogatója. Bár a pajzsmirigy betegségek nagyobb arányban inkább a nőket érintik, mégis érdemes férfiként is rendszeresen fogyasztani szelént, hiszen szükséges például az egészséges tesztoszteronszinthez.

Ma már tudjuk, hogy kiemelkedő szerepet tölt be az immunegészség megőrzésében, hiszen megakadályozza a vírusok szaporodását. Támogatja a szív egészségét, ráadásul, minél több szelén van a szervezetben annál inkább csökken a prosztatarák kockázata. A szelénpótlás növeli a termékenységet, részt vesz a spermaképzésben (a spermiumok egyik fő alkotóeleme) és javítja a spermiumok minőségét.

A férfiak szelénszintje rendszerint alacsonyabb, mint a nőké, mert a spermikumokkal viszonylag sok szelén távozik a szervezetből. 

A Szelén extra csaknem 100%-ban felszívódó L-szelenometionin tartalmaz, melyet a még jobb hasznosulás érdekében BioPerine feketes bors kivonattal is dúsítottak, ami a szérum szelénszintet átlagosan 30%-kal emeli, már 6 hét alatt!

4. Teljesítményfokozó B12-vitamin

B12-vitamin nélkül fizikailag és szellemileg is kimerülünk, enerváltak leszünk, hiszen ez a vitamin nélkülözhetetlen a sejtekben az energia előállításához.

B12-vitamin hiányában csökken az egészséges vörösvértesteknek a száma, így a szervek és szövetek nem jutnak elegendő oxigénhez, ami a teljesítmény drasztikus csökkenéséhez vezet. Jó tudni, hogy az alkohol és a dohányzás csökkenti a B12-vitamin szintet! 

Ez a vitamin létfontosságú az idegrendszer egészsége szempontjából is. Hiányában pedig megemelkedik a homocisztein nevű aminosavnak a szintje, amelynek magas szintjét sok betegséggel hozták összefüggésbe, mint például a magas vérnyomás, demencia vagy éppen a migrén.

Nagyon sokáig úgy gondolták, hogy a B12-vitamin hiány csak azokat fenyegeti, akik vegetáriuánus vagy vegán táplálkozást folytatnak. Ma már tudjuk, hogy minden 4. ember B12-vitamin hiánnyal küzd. Az alkoholfogyasztás, a cigaretta,  és a stressz gyakorlatilag „elfüstölik” a B12-vitamin a szervezetünkből.

Az Aktív B12-vitamin mátrix, kétféle, aktív B12-vitamint kombinál, amit a szervezet rögtön tud hasznosítani, nem kell átalakítania.

Teljesítményfokozó B12-vitamin

5. Antibakteriális fokhagyma kivonat

A fokhagyma kénes vegyületei, melyek közül a legfontosabb az allicin, erős antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal bírnak. Ez a természetes antibiotikum akut fertőzéseknél, de krónikus panaszoknál is segítséget nyújt.

Ráadásul, nem csak immuntámogató hatása kiemelkedő: jót tesz a szívnek, csökkenti a koleszterinszintet, hozzájárul az egészséges vércukorszinthez, és még a hasi körtérfogat csökkentéséhez is.

A fokhagyma fermentálása során az allicin átalakul, újabb gyulladácsökkentő és antioxidáns vegyületek jönnek létre, így a Fermentált fekete fokhagyma vegyületeit magas biológiai aktivitás jellemzi.

Fogyasztási javaslat a vitaminokhoz

A fent felsorolt tápanyagok nem kötelező egyszerre adagolni az étrendhez. Fogyaszd őket változatosan, kúraszerűen, mellette pedig ügyelj az egészséges táplálkozásra. 

Például: 

Ha ezekből a tápanyagokból a kúra végére értél, akkor következhet egy szelén – B12-fermentált fekete fokhagyma kúra.

Ma már férfiként is természetes az egészségtudatos életmód: odafigyelünk arra, hogy mit eszünk, rendszeresen sportolunk, táplálékkiegészítőket fogyasztunk, hogy minél tovább megőrizzük fizikai és mentális egészségünket. A megelőzés ugyanis mindig kifizetődőbb, 30 éves kor felett pedig érdemes erre még nagyobb hangsúlyt fektetni.

Nézz körül a webáruházunkban
OLIVA D3-vitamin Natur Tanya® - 4000 NE Quali®-D aktív D3 szűz olívaolajban Akció

OLIVA D3-vitamin Natur Tanya® - 4000 NE Quali®-D aktív D3 szűz olívaolajban

1 899 Ft
1 699 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 1 699 Ft
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.