Főmenü Termékeink
Blog

Mi a teendő köszvény esetén?

Köszvény kezelése természetesen 7 lépésben

A köszvény régen ritka betegség volt, sőt, a „királyok betegségének” is nevezték, mert sokkal gyakoribb volt az arisztokrácia körében. Miért? Mert ők gazdagon étkeztek és finom likőröket, borokat fogyasztottak. Ma is „jóléti” betegségnek tekinthető, mert habár a genetika is közreműködik, óriási szerepe van benne az egészségtelen életmódnak! Ezért az első lépés mindig az étrendi reform (lúgosító, sav-bázis egyensúlyt támogató étrend) és az életmódbeli változtatások! Nézzük, mi a teendő köszvény esetén!

Mi a teendő köszvény esetén?

Mi a köszvény?

A köszvény egy olyan ízületi gyulladás, ami rohamokban jelentkezik, általában mindig hirtelen és leginkább éjszaka. A köszvény tünetei többek között az ízület duzzanata, kipirosodása, ami fájdalommal jár együtt. Hátterében a szervezet magas húgysavszintje áll. Megjelenhet a lábujjakon, kezeken, de akár a térden, bokákon is. Hosszú távon pedig olyan szövődmények alakulhatnak ki, mint a jellegzetes köszvényes csomók.

Tudtad? A köszvényes betegeknek gyakran van metabolikus szindrómájuk, amit elhízás, magas vérnyomás, valamint a glükóz- és inzulinanyagcsere-zavar jellemez.

Mi az a köszvény?

7 célzott tápanyag a köszvény kezeléséhez természetesen

1, Napindító prebiotikus rostok

Ehhez egy háromféle prebiotikus rostot kombináló rostkomplexet ajánlok. A Vegán bélradír plusz prebiotikus rostjai öbb módon is segítenek a húgysavcsökkentésben. Egyrészt az immunrendszer 70%-át biztosító bélflórát restaurálják, hogy javíthass az immunválaszokon, hatékonyabban csökkentsd a gyulladásokat, és növeld a tápanyag felszívódást, ami létkérdés. Másrészt hozzájárulnak a vércukorszint szabályozásához, a máj tehermentesítéséhez, ami szintén csökkentő húgysavszintet eredményez.

2, Májtámogató articsóka

Amennyiben van már májpanaszod, pl. májzsírosodás, vagy több a súlyfelesleged, mint 10 kiló, a fenti rostanyagot standardizált, magas dózisú articsóka kivonattal is egészítsd ki. Az articsóka nem csak a májad működését támogatja meg, hanem a máj működésén keresztül a veséket is tehermentesítő. Továbbá vizelethajtó, méregtelenítő tulajdonságú, hozzájárul a húgysavszint csökkentéséhez, ezért hatékony tápanyag magas húgysavszint ellen. 

Májtámogató articsóka

3, Vesetámogató gyógynövények 

A magas húgysavszint sajnos mindig kapcsolatban áll a gyenge vesefunkcióval. Sokszor inzulinrezisztencia, vagy cukorbetegség is áll a háttérben. A népgyógyászat ismert vesevédő és vesetisztító gyógynövényeit kombinálja a Diurerbe tabletta, melyek csökkentik a húgysavszintet, és kíméletesen segítenek a köszvény visszafordításában.

4, Sav-bázis egyensúlyt támogató gyógynövények

A folyadékfogyasztás rendkívül fontos köszvény esetén: sok vizet kell inni, 20 kilogrammonként 1 litert. Ennek egy része legyen a Puridren® főzet. Ez a koncentrátum 12 gyógynövényt és gyógynövények adta szerves klorofillt tartalmaz. A gyógynövények a kiválasztó szerveket méregtelenítik, a klorofill pedig segít megkötni a savakat, továbbá nagyszerű vérképző. Ezt fogyasztva a kellő mennyiségű folyadékpótlás is könnyebben fog menni, mert itatja magát.

Sav-bázis egyensúlyt támogató gyógynövények

5, Koncentrált almaecet

Az almaecetet mindenki testsúlycsökkentő, emésztést elősegítő tulajdonságairól ismeri, pedig közel 90-féle bioaktív összetevőjének köszönhetően hozzájárul a szervezet sav-bázis egyensúlyának kialakításához, fokozza a szervezet saját salaktalanító munkáját, és remek köszvény specialista! Csökkenti a húgysavszintet, de reuma, ízületi panaszok vagy arcidegzsába esetén is szóba jöhet ez a tápanyag. Ezt a porított Almaecet kapszulát kimondottan a fő hatóanyagokra koncentrálták! Nem ismerek erősebb verziót!

6, Gyulladáscsökkentő Omega-zsírsavak

Az Omega-3 zsírsavak resolvint és protektint termelnek, amelyek segítenek megfékezni a gyulladást, még mielőtt károsítaná a szöveteket. Az állati eredetű Omega-3 zsírsavakban gazdag krill olaj különösen hasznosnak bizonyult gyulladásos rendellenességek, többek között az arthritis esetében. És mivel a magas húgysavszint a szív és érrendszeri betegségek egy rizikófaktora, az Omega3 zsírsavak fogyasztása így, különösen ajánlott. Az Omega 3-6-9 kapszulában krill olaj, lazac olaj és borágó olaj is került, de választhatod a kiemelkedően magas dózisú Mega Omega-3 vadvízi halolaj kapszulát is.

Gyulladáscsökkentő Omega-zsírsavak

7. D-vitamin, a köszvény elleni vitamin

A nyugati étrend és életmód szerint élő emberek alacsony D-vitamin szintjéről sokat hallhattunk az utóbbi időben. Sajnos súlyfelleggel rendelkező embereknél a D-vitamin szint tovább csökken, és ez az alacsony szint még testsúlycsökkentési törekvéseinket is keresztülhúzza. Viszont a D-vitamin az egyik legfontosabb tápanyag, amire mindenkinek szüksége van, és amelynek áldásos hatását az emberi egészségre tanulmányok egész sora bizonyította már. Szervezetünk több mint 2000 génjét és testi folyamatát befolyásolja, kulcsszerepet játszik szinte minden betegség megelőzésében, és visszafordításában.

D-vitaminnal a köszvény ellen

Cselekvési terv köszvény esetén

Amikor ennek a kúrának a végére értél (60-120 nap) következhet egy Almaecet - Omega zsírsav kúra. A napi 2 almaecet kapszulát étkezések előtt, míg a napi 1-3 Omega kapszulát étkezés közben vedd be.

Étrend köszvény esetén

Az, hogy a köszvény sokak számára vált „elérhetővé”, azért lehet, mert manapság nem kell hozzá semmi mást tenni, „csak” fogyasztani.

Éppen ezért köszvény esetén az elsődleges az étrend megreformálása!   

Két fontos szabály:

  • a köszvényes betegnek kerülni kell a purinban gazdag ételeket pl. belsőségek, szardella, gomba, spárga, hering, amikor a szervezet feldolgozza az ezekben az ételekben levő purint, húgysav keletkezik).
  • a másik bűnös, ami befolyásolja a húgysavszintet, és emeli a köszvényes megbetegedés kockázatát, az a finomított szénhidrátok, és készételek, különösen azok, melyek magas fruktóztartalmúak kukoricasziruppal készülnek. A húgysav a fruktóz-anyagcserének is mellékterméke!

Minden, ami cukorrá bomlik le potenciális rizikófaktor, mértéket kell tartani! Növeld a friss élelmiszerek bevitelét, növeld a rostbevitelt, fogyassz sok zöldséget, hüvelyest, diófélét, növényi fehérjét. A napi szénhidrátbevitel ne lépje túl a 180-200 grammot!

Étrend köszvény esetén

A testmozgás szerepe a köszvény kezelésében

A köszvény kezelésében és egy újabb köszvényes roham megelőzésében kifejezetten fontos tehát az étrend átszervezése, mellette pedig a mozgás ugyancsak létfontosságú.

Egyfelől, mert amennyiben súlyfelesleg van, azt minél előbb le kell adni (hiszen súlyosbíthatja az ízületi gyulladást).

Másfelől, mivel a magas húgysavszint okozza a fellángolást, azt le kell tornázni (szó szerint): csökkenteni kell az elfogyasztott húgysav mennyiségét és ki kell mosni azt, ami bennünk van!

Az egészséges életmód, étrend sokféle módon javít a köszvényen, rendszeres testmozgással megelőzhetőek a további rohamok, mivel javul a vérkeringés és normalizálódik az inzulinszint, ami végső soron segít normalizálni a húgysavszintet is.

A testmozgás szerepe a köszvény kezelésében

Az egészséges életmód, étrend sokféle módon javít a köszvényen, rendszeres testmozgással megelőzhetőek a további rohamok, mivel javul a vérkeringés és normalizálódik az inzulinszint, ami végső soron segít normalizálni a húgysavszintet is.

Nézz körül a webáruházunkban
OLIVA D3-vitamin Natur Tanya® - 4000 NE Quali®-D aktív D3 szűz olívaolajban Akció

OLIVA D3-vitamin Natur Tanya® - 4000 NE Quali®-D aktív D3 szűz olívaolajban

1 899 Ft
1 699 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 1 699 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.