Főmenü Termékeink
Blog

Kollagén VS Zselatin

Címkék: Haj/Bőr/Köröm
Szerkesztő: Somogyi Rita

Melyik a jobb:
hidrolizált kollagén peptidek vs. zselatin?

Most elmondjuk, mi az igazság! 

A kollagén testünk elsődleges fehérjéje, felel a rugalmasságért, a feszességért, úgy is mondhatnánk, hogy a fiatalságért. Az idő előrehaladásával azonban testünk kollagén termelése csökken, éppen ezért kívülről kell azt pótolnunk. Milyen forrásból tegyük? Válasszuk a folyékony kollagén mátrixot, vagy megfelelő az egyszerű marhazselatin por, ami jóval olcsóbb, mint folyékony társa? Segítünk a választásban!

Milyen forrásból tegyük?

kollagen-vs-zsealtin-blog.jpg

Segítünk a választásban! 

Hidrolizált halkollagén peptidek VS marhazselatin

A zselatin és a hidrolizált kollagén peptidek között egy lényeges hasonlóság van: mind a ketten kollagénből származnak.

Abban megegyezhetünk, hogy noha a kollagén bármilyen formájú fogyasztása jobb eredménnyel jár, mintha nem juttatnád magad elegendő mennyiségű kollagénhez, ha választani kell, én mégis a hidrolizált halkollagénre szavazok. Máris mondom, hogy miért!

A különbség: a biohasznosulás

A közöttük lévő lényegi különbség a biohasznosulásban keresendő, vagyis abban, hogy mennyi kollagén jut el valójábana sejtekig, hogy ott élettani hatást tudjon kifejteni.

  • A hidrolizált kollagén peptideket 1.000-3.000 közötti dalton tömeg jellemzi. A kutatások alapján azt mondhatjuk, hogy 95-99%-a hasznosul sejtszinten. 
  • A zselatin, mivel 70x nagyobb méretű, mint a hidrolizált kollagén (150.000 daltont nyom) ezért a szervezetnek először alaposan le kell bontania, hogy hogy felszívódhasson, és csak azután beszélhetünk arról, hogy bekerül a véráramba, és eljut a sejtekig.

Az eredmény? Habár a hidrolizált kollagén peptides étrend-kiegészítő drágább, mint egy tál gumicukor (zselatin), de a tudomány azt bizonyítja, hogy nagyon megéri ez az extra kiadás!

Kollagén Facelift® koncentrátum

Ez a folyékony kollagén mátrix a napi adagban 3000 mg hidrolizált halkollagén peptidet, 30 mg tengeri elasztin peptidet tartalmaz, valamint Aloe verával és csipkebogyó kivonattal is dúsított!

Sőt, képes mind az 5 típusú kollagént (!) stimulálni a szervezetben, így a bőr vagy az ízületek egészségén túl, a bélbolyhok, a gyomor-és bélnyálkahártya egészségét is támogatja, még szivárgó bél szindróma esetén is ajánlott. 

Olvass róla bővebben! >>>

 

Natur Tanya® Kollagén italporok

A hal- és a marha kollagének minden előnyös tulajdonságát magukba olvasztó és azokkal egyesítve hasznosító kollagén italporok egyaránt alkalmazhatók a porcok egészségének megőrzésére, és a bőr, haj, körmök szépségének apolására. Még kombinálhatod is: a cappuccino ízűt idd reggel, a friss áfonyásat délután.

Olvass róluk bővebben! >>>

Kapcsolódó tartalmak
Blog bejegyzések: Szépülj és fiatalodj: kombináld a kollagént hialuronsavval!
Blog bejegyzések: Szépülj és fiatalodj: kombináld a kollagént hialuronsavval!
Nézz körül a webáruházunkban
FERMENTÁLT HIALURONSAV - 1 millió Dalton hialuronsav és savmentes C-vitamin Natur Tanya® Akció
FERMENTÁLT HIALURONSAV DUOPACK -10% kedvezménnyel Akció

moringcé Bio öregedésgátló arcfluid 50ml

5 340 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 5 340 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.