Melyik a jobb:
hidrolizált kollagén vs. Zselatin?

Most elmondjuk, mi az igazság! 

A kollagén testünk elsődleges fehérjéje, felel a rugalmasságért, a feszességért, úgy is mondhatnánk, hogy a fiatalságért. Az idő előrehaladásával azonban testünk kollagén termelése csökken, éppen ezért kívülről kell azt pótolnunk. Milyen forrásból tegyük? Válasszuk a folyékony kollagént, vagy megfelelő az egyszerű marhazselatin por, ami jóval olcsóbb, mint folyékony társa? Segítünk a választásban!

Milyen forrásból tegyük?

kollagen-vs-zsealtin-blog.jpg

Segítünk a választásban! 

Hidrolizált kollagén VS marhazselatin

A zselatin és a hidrolizált kollagén között egy lényeges hasonlóság van: mind a ketten kollagénből származnak.

Abban megegyezhetünk, hogy noha a kollagén bármilyen formájú fogyasztása jobb eredménnyel jár, mintha nem juttatnád magad elegendő mennyiségű kollagénhez, ha választani kell, én mégis a hidrolizált kollagénre szavazok. Máris mondom, hogy miért!

A különbség: a biohasznosulás

A közöttük lévő lényegi különbség a biohasznosulásban keresendő, vagyis abban, hogy a szervezet milyen gyorsan képes felszívni a kollagénpeptideket!  

  • A hidrolizált kollagén általában 2.000-3.000 közötti dalton tömeggel bír, néha 5.000-el. A kutatások alapján azt mondhatjuk, hogy 95-99%-a szívódik fel 12 órán belül.
  • A zselatin, mivel 70x nagyobb méretű, mint a hidrolizált kollagén (150.000 daltont nyom) ezért a szervezetnek először alaposan le kell bontania, hogy képes legyen szívni, hiszen ahhoz kellően kisméretűnek kell lennie, hogy bekerülhessen a véráramba.

Az eredmény? Habár a hidrolizált kollagénes étrend-kiegészítő drágább, mint egy tál gumicukor (zselatin), de a tudomány azt bizonyítja, hogy nagyon megéri ez az extra kiadás!

Kollagén Facelift® koncentrátum

Ez a kollagén koncentrátum a napi adagban 3000 mg hidrolizált kollagént tartalmaz!

Sőt, képes mind az 5 típusú kollagént (!) stimulálni a szervezetben, szemben más termékekkel, amik általában csak a II-es típusú kollagént tartalmaznak.

Olvass róla bővebben! >>>

 

Natur Tanya® Kollagén italporok

A hal és a marha kollagének minden előnyös tulajdonságát magukba olvasztó és azokkal egyesítve hasznosító kollagén italporok egyaránt alkalmazhatók a porcok egészségének megőrzésére, és a bőr, haj, körmök szépségének apolására. Még kombinálhatod is: a cappuccino ízűt igyad reggel, a friss áfonyásat délután.

Olvass róluk bővebben! >>>