Főmenü Termékeink
Blog

Mit csináljunk, ha köhög a gyerek?

3 természetes szuper-tápanyag köhögésre, torokfájásra gyerekeknek

Köhög és fáj a torka a gyermeknek? Igen jellegzetes tünetek ezek gyerekkorban. Ezért mutatunk néhány természetes alternatívát, melyek segítik enyhíteni a gyermekek torokfájást, a köhögés csillapítását és támogatja immunrendszerük egészségét.  

3 természetes szuper tápanyag köhögésre gyerekeknek

Mikor ütheti fel a fejét a köhögés gyereknél?

A leggyakrabban természetesen felső légúti betegség okoz köhögést. Felső légúti betegség a torokgyulladás is, mely gyakran párosul köhögéssel. A kiváltó ok lehet: vírus, baktérium vagy gomba, olyan kísérő tünetekkel, mint a hőemelkedés, a fájdalmak, a levertség, rossz közérzet és gyengeség.  

Gyermekeknél a köhögést kiválthatja a légutakba került idegen, irritáló anyag, allergének, por, szőr, füst. Oka lehet valamilyen szervi betegség, például reflux, de akár pszichés alapon is megjelenhet.

A köhögés egy védekező reflex-mechanizmusa szervezetünknek, célja a tüdő és a légutak megtisztítása, tehát alapvetően a mi érdekünket szolgálja. Épp emiatt a kiváltó ok kezelése és megszüntetése a célunk, nem pedig a köhögés elnyomása, csillapítása. Arra inkább olyan esetekben van szükség, mint amikor például a folytonos köhögés már az alvás rovására megy.

Ha köhög a gyermek és fáj a torka

Mutatjuk azt a 3 legismertebb tápanyagot, melyeket akár egymással is kombinálhatunk annak érdekében, hogy csillapítsuk a köhögést és torokfájást, illetve felgyorsítsuk a gyermekek gyógyulási idejét.  

Az pedig már csak plusz bónusz, hogy ezek a természetes készítmények pont annyira finomak, mint amennyire hatékonyak.

1. Echinacea szirup

  • Ez a szirup kasvirág (Echinacea) kivonattal, gesztenyemézzel és balzsamozó gyógynövényekkel (fehérmályva, hársfa, ökörfarkkóró, szalmarózsa, törpefenyő, kakukkfű és édesköménymag) csökkenti a gyermekek torokfájását és köhögését.

A gyerek száraz köhögése esetén nyugtatja az irritált nyálkahártyát, hurutos köhögésnél pedig segít a váladék oldásában. Így a felköhögés is könnyebb, de a kiváltó okok ellen is fellép, hiszen az Echinacea szirup összetevői légúti panaszokat okozó kórokozó mikroorganizmusokat, vírusokat inaktiválnak vagy gátolnak.

Aktivizálják a kórokozókat bekebelező falósejteket, és szembe szállnak a légúti syncytial és rhinovírusokkal, illetve számos rezisztens törzzsel, melyek a gyermekek felsőlégúti fertőzéseinek leggyakoribb okozói óvodai és iskolai közösségekben is.

Kattints az Echinacea szirupért >>

Ezt a szirupot gyógynövényekkel dúsították

2. E.P.I.D. Propoliszos gumicukor

  • A propolisz a legtermészetesebb fertőtlenítő antibiotikus anyag, ami eszünkbe juthat, ha gyermekünk torokfájását és köhögését szeretnénk csökkenteni.

Az Echinacea gyógynövénnyel szinergikus propoliszos gumicukor, szabadalommal védett E.P.I.D.® propolisz kivonatot tartalmaz, aminek széles spektrumú mikrobaölő és gyulladáscsökkentő tulajdonsága van.

A propoliszt prebiotikus hatású, bélflóra tápláló citrus pektin és természetes gumiarábikum, továbbá, csipkebogyó, retek, alma és fekete ribizli koncentrátum egészíti ki, melyek serkentik az öngyógyító folyamatokat, javítják a gyermek közérzetét és felgyorsítják a gyógyulási időt. 

Kattints a Propolisz gumicukorért >>

Fincsi propoliszos gumicukor gyerekeknek

3. C-vitamin rágótabletta 

  • A C-vitamin a legismertebb tápanyag az immunrendszer egészségéhez. Segít   megfázás esetén, baktériális fertőzések vagy vírusos influenza megelőzésében, illetve a lábadozási idő csökkentésében.

A C-vitamin úgy segít a gyermekek köhögésének és torokfájásának csillapításában, hogy immunrendszerük akut fertőzés esetén képessé válik gyorsabban legyőzni a patogén vírusokat és baktériumokat.

Ez a C-vitamin rágótabletta ráadásul nagyon finom, igazi kis jutalom bonbon, tablettánkként 500mg C-vitaminnal. A C-vitamin tökéletes szinergiát alkot a növényi összetevőkkel, az Echinacea és propolisz hatóanyagaival.

Kattints a C-vitamin rágótablettáért >>

500mg C-vitamin egy tablettában

Prevenció - a gyerekek immuntámogatása

  • Egy gyermek egészséges immunrendszerének legfontosabb kulcsa a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozás. Nagyon sok gyermek azonban válogatós, vagy ételintolerenciájából adódóan kevesebb immuntámogató tápanyaghoz jut.

Például prebiotikus tápanyagokra és antioxidánsokra van szükség a bélflóra egyensúlyához, ahol az immunsejtek 80%-a található. A tápanyagok egy másik csoportját a vitaminok és ásványi anyagok jelentik a gyerekek immuntámogatásához.  

A gyerekek immunrendszerének tápanyagréseit pótolja a JUNOR MULTIVITAMIN, melynek összetevői hozzájárulnak a gyermekek egészséges immunitásához, növekedéséhez, fejlődéséhez és közérzetük javításához.

Kattints a természetes gyerekvitaminért >>

Természetes gyerek multivitamin, 3 éves kortól

Mit tehetünk még, ha torokfájós vagy köhög a gyerek?

ALVÁS

Rakjunk a gyermek feje alá nagyobb párnát, hogy megemeljük, mert ezzel csökken a köhögési inger és jobban alszik majd. A mély, pihentető alvás elengedhetetlen a gyógyulási idő csökkentéséhez.

FOLYADÉKPÓTLÁS

Figyeljünk arra, hogy a gyermek sok folyadékot fogyasszon. A folyadékpótlás nedvesen tartja a torkot, segíti, hogy felszakadjon a lerakódott váladék, míg, ha száraz a torok, az fokozza a köhögést.

SÓS VIZES GARGALIZÁLÁS

Csak nagyobb gyerekeknek, akik már tudnak gargalizálni. Oldjunk fel 2 deci langyos vízben egy teáskanál parajdi sót és gargalizáljunk vele. Ez csökkenti a gyulladásokat és nedvesíti az irritált nyálkahártyát.

SÓS PÁRÁSÍTÁS

A túl száraz a levegő, irritálja a gyerek torkát. A levegő párásításához keverjünk vízhez parajdi sót, majd rakjuk a radiátorra. A parajdi só ásványainak párolgása gyulladáscsökkentő, nyálkahártya nyugtató, vírus és baktérium ellenes.

AROMATERÁPIA

Rakjunk diffúzorba aromaterápiás teafa olajat. A teafa illóolajnak terápiás jelentősége van köhögés, torokfájás esetén, kiváló gyulladáscsökkentő, levegő- és torokfertőtlenítő.

Párologtatás közben fertőtleníthetünk is

Kapcsolódó tartalmak
Blog bejegyzések: D-vitamin gyerekeknek: mennyi a napi D-vitamin szükséglet, és melyek a legjobb készítmények?
Blog bejegyzések: D-vitamin gyerekeknek: mennyi a napi D-vitamin szükséglet, és melyek a legjobb készítmények?
Blog bejegyzések: Természetes immunerősítők gyerekeknek az óvodai és iskolai fertőzések elleni küzdelemben
Blog bejegyzések: Természetes immunerősítők gyerekeknek az óvodai és iskolai fertőzések elleni küzdelemben
Nézz körül a webáruházunkban
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.