Koffein vs. Bio koffein

Sok ember összezavarodik, amikor koffeintartalmú növényi termékekről hall. Sok ember hozzászokott ahhoz, hogy azt hallja, hogy a koffein milyen ártalmas és a koffein, amiről általában szó van, tényleg rossz vagy egészségtelen.

A kávéban és a gyógyszeripari szerekben lévő koffein nagyon egészségkárosító. Ugyanakkor a koffein, amit néhány gyógynövény természetesen tartalmaz, mint a Yerba Mate, a Guarana, a Kóladió és a Zöldtea, hogy néhányat említsünk, természetesen előforduló koffein, amit „bio-koffein” néven is ismernek, és nem okoz függést.

Bio koffein függőség nélkül

Ráadásul a koffeinen kívül más szerves anyagok is élénkítővé teszik ezeket a természetes gyógynövényteákat. A koffein nem az egyetlen élénkítő! Ezekben a gyógynövényekben természetesen előforduló élénkítőknek, mint a „matein” (a Yerba Matéban), vagy a guaranin (a Guaranában) hasonló hatásuk van a szervezetre, mint a kávé, kóla vagy energiaital koffeinnek, de egyáltalán nem okoznak függőséget.

Ugyanez a tudományos elv igazolja, hogy a „Lobélia” nevű gyógynövénynek miért van nikotinszerű hatása a szervezetre, anélkül, hogy káros vagy addiktív lenne, mint az ember által előállított nikotin.

Nézzük meg a bio koffein és a módosított koffein közötti különbséget. Mert van különbség!

JEGYZET: A dohányban természetesen előforduló nikotin nem okoz függőséget. Az észak-amerikai indiánok évszázadokig használták a dohányt és sosem váltak függővé. Az európaiak a dohány új törzseit teremtették meg géntechnológiával, olyan nikotintartalommal, ami a bio-nikotin hatásának tízszeresével bír. Ma a cigaretták a bennük lévő számos kémiai anyag miatt addiktívak, amiket azért adnak hozzájuk, hogy a dohányosok horogra akadjanak és biztosítsák a profitot a dohányiparnak.

A koffein, ami ma egészségtelen tulajdonságával a legtöbb kárt okozza az a koffein, amit az ember állít elő (a gyógyszeripar), a koffein, ami valójában sok gyógyszerben is megtalálható. Ez a koffein szintetikus és ezért káros. Függőséget tud okozni. De a bio-koffein nem képes és nem is fog függőséget okozni. Hány olyan embert ismersz, akik függővé váltak a Zöld teától vagy a Yerba Matétól? Lehet, hogy szeretik ezeket a teákat, de nem függenek tőlük.

Az étel egyáltalán nem addiktív. Az ételfüggő emberek csak a feldolgozott és finomított élelmiszerektől függenek, ami a szintetikus vagy ember által készített vegyi anyagok miatt van ezekben az úgynevezett ételekben. Nem találsz olyan embert, aki nyers ételektől lenne függő: gyümölcsöktől vagy zöldségektől.

Lehet, hogy nagyon szeretik őket, de nem függenek tőlük.
Hány olyan ételfüggő embert ismersz, akik cseresznyétől, banántól, görögdinnyétől, káposztától, retektől vagy almától függenek? Megint csak igaz, hogy szeretik ezeket az ételeket, de nem válnak függővé tőlük, ahogy az emberek függenek a szénsavas üdítőktől, jégkrémektől, sütiktől, CUKORTÓL, sótól, hústól, tejtermékektől (sajt) stb.

JEGYZET: A természetben a csokoládé nem tartalmaz koffeint. A koffeint hozzákeverik a csokihoz!
Csak vegyi anyagoktól válhatsz függővé –ember által előállított vegyi anyagoktól, és az emberek ezektől függenek- az ember által készített vegyi anyagoktól az élelmiszerekben és italokban, amiket fogyasztanak és fogyasztottak.

Élő koffein kontra halott koffein

A bio-koffeint tartalmazó gyógynövények 20 mg vagy kevesebb koffeint tartalmaznak, és emlékezz, ez a koffein, amit növényekben találunk aktív (élő), ami azt jelenti, hogy nem árt neked vagy tesz függővé. Kiegyensúlyozottak és így stabilak, nem úgy, mint a gyógyszerek.

A Fekete teának elég magas a koffeintartalma, egyszerűen fekete tea azért, mert feldolgozott. Igen, a Fekete tea a hétköznapi Zöld tea levelek feldolgozásával készül. A levelek oxidálódása teszi őket feketévé és így készül a Fekete tea. Feldolgozott!

Úgyhogy, ha legközelebb azt hallod valakitől, hogy aggódnak a Yerba Mate, Guarana, vagy Zöld tea koffeintartalmuk miatt, most már tudhatod, hogy nincs mitől félni vagy aggódni, mivel a koffeintartalom természetes és nem ember által hozzáadott, mint ahogy azt az ember teszi a kávéval és más dolgokkal, amit előállít, mint a csokoládé, presszókávé, aszpirin stb.

Ha a termék természetes, tehát növényi eredetű, akkor nincs miért aggódni. Ugyanakkor, ha a szervezetedet elöntötte a mesterséges koffein, és utána átváltasz természetes koffeinre gyógynövények formájában, a szervezetedben annyi méreganyag lehet az ember által készített koffeinből, hogy összezavarodik és egy darabig fizikai reakciót produkál. Ilyenkor a gyógynövények természetes tisztító hatása miatt átélheted a Gyógyulás Törvényét vagy gyógyulási válságot, és nem biztos, hogy tudatában vagy, mi történik és azt hiheted, hogy a gyógynövénytartalmú termék okoz neked gondot a koffeintartalma (bio-koffein) miatt.

A gyógynövények hasznosak és nemesek és nem okoznak neked gondokat. A szervezet felismeri őket, mivel szerves eredetűek.

Ha függővé váltál az ember által készített koffeintől (tehát a szénsavas üdítőtől, csokoládétól, presszókávétól, kommersz teáktól stb.), az lenne a legjobb, ha először méregtelenítenéd a szervezeted (vagyis Full Body Detox) mielőtt természetes koffeinforrásra állnál át. Ha az addiktív termék például a kávé, először méregtelenítsd a szervezeted és utána helyettesítsd a kávét Guaranával!

A szintetikus koffein káros, függő leszel tőle. De a bio-koffein soha nem is fog függőséget okozni.

JEGYZET: Az az állítás, hogy a koffeinmentes termékek sokkal jobbak a koffeineseknél, nem igazak, hiszen a koffeinmentesítés is egy feldolgozás. A koffeinmentesítés nem egy olyan folyamat, ami a Természetben megtalálható vagy előfordul!

Zárásképp, mindig emlékezz, hogy különbség van a „koffein” és a „bio-koffein” között. Mivel a bio azt jelenti „él” vagy „élő”, egyszerűen dedukálhatod vagy következtethetsz, hogy a hétköznapi koffein egyszerűen HALOTT koffein!

Végülis valahányszor megfőzöl vagy feldolgozol valamit, megölöd, és mindent, amit megöltek, halottnak tekintünk. Pont!

Köszönöm, hogy elolvastad!