Főmenü Termékeink
Blog

Kinek különösen hasznos a BioPerin®-nel dúsított szerves szelén?

Mikor javasolt a SZELÉN EXTRA?

A legjobb felszívódású szerves szelén forma (L-szelenometionin) és egy kilenc világszabadalommal rendelkező, biohasznosulást fokozó hatóanyag kombinációja, az élettani hatások maximalizálásáért. Nélkülözhetetlen a vírus elleni védelemhez, a jó immunválaszokhoz, a pajzsmirigynek, a szívnek, a belső gyulladások megfékezéséhez és még a hajunk egészségéhez is.

SZELÉN EXTRA - szerves szelén és BioPerin®

10 ok a szerves szelén mellett

 1. ÖREGEDÉSGÁTLÁS – Az öregedés felgyorsul, ha a szeneszcens sejtek működése csökken, hiszen ilyenkor nem osztódnak többé és nem termelődnek új, fiatal sejtek. Minél több az ilyen szeneszcens sejt idővel, úgy romlik a szövet és a szerv teljesítménye, ráadásul ezek a vegetáló beteg sejtek hatással lesznek a többi egészséges sejtre is. A szelén az antioxidáns glutation-peroxidáz enzim alkotóelemeként segít gátolni a folyamatot, védi a sejteket az oxidatív stressztől és csökkenti a DNS károsodást.
 2. PAJZSMIRIGY - a legnagyobb mennyiségű szelén itt található, katalizátor a pajzsmirigy hormonok termeléséhez, hiánya a szerv egyensúlyvesztését, betegségét okozza.
 3. SZÍV – az alacsony szelénszint bizonyítottan szívműködési diszfunkciókat okoz (a szelén státusz és szívbetegség közötti legmarkánsabb kapcsolat a Kína szelénhiányos területein előfordult Keshan-betegség), azzal is segít a szívnek, hogy emeli a vér HDL-szintjét és segít az elhízás elkerülésében.
 4. MÁJ – A máj és a vérplazma glutation peroxidáz (GSHPx) enzimjeinek aktivitása gyorsan esik a szelénhiány korai stádiumaiban.
 5. BELSŐ GYULLADÁSOK - Csökkenti a gyulladás markereit a szervezetben, bizonyítottan enyhíti az ízületi gyulladásokat és fontos tudni, hogy minden gyulladással járó betegség alacsonyabb szérumszelénszinttel jár együtt. 
  10 ok a szerves szelén mellett és BioPerin®
 6. IMMUNRENDSZER - A szelén a bélfal immunrendszerének része, vírusellenes tulajdonságú, de minden bakteriális és vírusfertőzés esetén drasztikusan csökken a szintje. Hiánya károsítja az immunsejtek működését és lassul az immunválasz, bizonyítottan támogatja az immunitást influenzában, tuberkulózisban és C-típusú hepatitisben.
 7. AUTOIMMUN PANASZOK – Az immunrendszer akkor működik a legjobban, ha a limfocita sejtekben kiegyensúlyozott a glutation szintje, a szelénfüggő glutation-peroxidáz fontos szerepet játszik az energiatranszferben, ami nélkülözhetetlen az egészséges immunválaszhoz.
 8. MENTÁLIS HANYATLÁS - A szelénstátusz és a szellemi hanyatlás között is szoros összefüggést találtak. A szelén segít megőrizni a jó gondolkodási képességet és javítani a memóriát, csökkentve a kimerültséget és szorongást.
 9. SZAPORODÁS – A szelén férfiaknál az egészséges tesztoszteron szintekért felel, nőknél progeszteront termel. Nagy mennyiségben található meg az ondóban és prosztatában, míg nőknél támogatja a petesejteket, segíti a tüszőfejlődést és védi a méhnyálkahártyát.
 10. HAJ, BŐR ÉS KÖRMÖK – a szelénfüggő enzimek gátolják a bőr korai öregedését, segítik a körmök egészségét, a hajnövekedés gyorsaságát, az új hajszálak növekedését, a hajhagymák erejét. Alacsony szintje hajhullás, hiánya korpásodás formájában is jelentkezhet, de a pajzsmirigy egészségén keresztül is befolyással van kültakarónkra.
10 ok a szerves szelén mellett és immunrendszer

Mi az a BioPerin®?

Egy biohasznosulát fokozó hatóanyag, ami standardizált piperint tartalmaz fekete borsból. Fokozza a tápanyagok (gyógynövény kivonatok, vitaminok, ásványok és aminosavak) gyomor-bélrendszeren keresztüli szállítását a célsejtekig. Biztonságos, klinikailag bizonyított és tudományosan igazolt fitonutriens.

Mi az a BioPerin®?

A felszívódás és a biohasznosulás nem ugyanaz

Az L-szelenometionin egy majdnem 100%-os felszívódási profillal rendelkező szelén forma.

A biohasznosulás (vagy biológiai hozzáférhetőség) azonban azt jelenti, hogy a felszívódott mennyiségből hány százalék éri el hatékonyan a célsejteket, hogy ott valódi élettani hatást tudjon kifejteni a hatóanyag.

Mit jelent ez a szelén esetében?

Az L-szelenometionin felszívódik, de, hogy mennyi alakul át szelenociszteinné (15 félét ismerünk) - azzá a formájává, mely bizonyos enzimekbe beépül, az már a biohasznosulás. A biohasznosulást fokozó BioPerine® a szérum szelénszintet átlagosan 30%-kal emeli, már 6 hét alatt!

Miért érdekes ez?

Mert a vér szelénkoncentrációja felszívódás után csökkent biohasznosulással jár akkor, ha emésztőrendszeri panaszaink vannak, belső gyulladásokkal és vércukor panaszokkal küzdünk vagy olyan betegségekkel, ahova nagyon kell a szelén, pl.: szív, pajzsmirigy, prosztata. A BioPerin® eljuttatja a szelént a célszervekhez, mellyel maximalizálja a szervezetben való hatékonyságot.

BioPerin® a felszívódás és a biohasznosulás nem ugyanaz

Kinek különösen hasznos a SZELÉN EXTRA?

A szelén egy erőteljes antioxidáns ásványi anyag, amit jól megismerhettünk a pandémia alatt, mint a vírusok fogamzásgátlóját, hiszen egyik tulajdonsága az, hogy gátolni képes a vírusok másolódási képességét. Földjeink szelénhiányosak, így táplálkozással is egyre kisebb mennyiségben jutunk ehhez az antioxidáns ásványhoz.

Évről-évre nő a gyomor és bélbetegségekkel élők száma is, ahol korlátozott a felszívódás. És 40 felett szinte minden második embernél jelentkeznek pajzsmirigyet, immunrendszert és szívet érintő panaszok és betegségek, ami csökkent szelén szinthez kapcsolódik.

A BioPerin kiegészítés megnöveli a szelén biohasznosulását és hatással van a gyulladáscsökkentésre, az emlékezetre és a kognícióra, a teljesítményre, a testsúlycsökkentésre és az általános pozitív hangulatra. 

Nézz körül a webáruházunkban
SZELÉN EXTRA - szerves szelén és világszabadalommal védett BioPerin® Natur Tanya® DUOPACK -10% kedvezménnyel Akció

SZELÉN EXTRA - szerves szelén és világszabadalommal védett BioPerin® Natur Tanya® DUOPACK -10% kedvezménnyel

4 420 Ft
3 978 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 3 978 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.