A kosarad még üres.
Blog
Karácsonyi Recept - Vendégváró Hógolyó
Karácsonyi vendégváró Hógolyó
A karácsonyi bejgli és a klasszikus zserbó mellé hoztam egy finom kis apróságot, ami után csakúgy kapkodnak majd a vendégek az ünnepi asztalon. Itt beszerezheted hozzá a recept lelkét, a Csipkebogyómag-lisztet >>>
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- ½ dl tej
- 1 dkg friss élesztő
- 1 tojás
- 10 dkg marcipán
- 10 dkg szilvalekvár (cukormentes)
- 10 dkg vaníliás porcukor
Elkészítés:
- A két fajta lisztet egy nagy keverőtálba szitáljuk, a kockára vágott, hideg vajat belemorzsoljuk. Egy másik tálba beleöntjük a tejet, alaposan elkeverjük benne a porcukrot, beleütünk egy tojást és hozzáadjuk az elmorzsolt élesztőt.
- Miután összedolgoztuk ezeket a hozzávalókat mehetnek a vajas lisztes tálba és tésztát gyúrunk belőlük. Az elkészült tésztát lefóliázva tegyük be a hűtőbe 1 órára pihenni. Ha letelt az egy óra pihenőidő, gyúrjuk át újra a tésztát és vékonyan (1-2 mm vastagságban) nyújtsuk ki egy előlisztezett munkalapon.
- Vegyünk egy 5 cm-es pogácsaszaggatót és vágjunk ki vele köröket, majd a közepükbe tegyünk marcipánt vagy szilvalekvárt ízlés szerint. Formázzunk belőlük apró golyókat és sorakoztassuk fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsin. Előmelegített sütőben, 160°C-on kb. 13 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a kis golyókat még melegében hempergessük meg a vaníliás porcukorban.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés
Regisztráció
Kedves Szuchánek Klára!
A receptben található 30 dkg lisztet ízlés szerint 1/3 (csipkebogyómag liszt) - 2/3 (hagyományos vagy teljes kiőrlésű liszt) arányokban érdemes keverni, utóbbit ízlés szerint.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita