Terhes vagy? – kérdeztem a barátnőmtől.

Á dehogy, csak felszaladt rám egy pár kiló – és persze, hova máshova, az összes a hasamra, és a csípőmre. Magyarázkodott egy kedves barátnőm, amikor találkoztunk.

Mind a kettőnknek kellemetlen volt a félreértés, de valóban nem volt kövér, csak a hasára szedett fel…

Nem álltam meg, hogy ajánljak neki egy béltisztító terméket, hiszen tudom, hogy a hasi körtérfogat és a vastagbelek salakanyag tartalma között szoros az összefüggés.A Cotifibra bélradír hatékony villámtakarítást végez a belekben, és segít a fogyásban.

Mindjárt le is írom, milyen szép eredményeket ért el vele.

A Cotifibra nem csak egyszerűen egy fogyáshoz való béltisztító, hanem a haspuffadás, székrekedés, hasmenés, aranyér, IBS, bélgyulladás enyhítését is szolgálja.

Nem csak a nők járhatnak így: a szervezetben zajló anyagcsere folyamatok 35 éves kor után mindenképp lassulni kezdenek, így nehezebben szabadulunk a salakanyagoktól.

Sőt, a probléma nem csupán esztétikai kérdéseket feszeget, hiszen a belek flórája adja az immunrendszerük 70%-át. A beleinkben lerakódott bélsár mennyisége, még egy átlag életet élő 35 éves ember esetében is 1,5 kg!

Ez a letapadt bélsár állandóan visszamérgezi a testet, ami gyengíti az immunrendszert, különböző bélbetegségek melegágya és bizony hasi elhízást és úszógumikat eredményez. Ha elvégzünk egy béltisztítást, és megfelelően kiürülnek a belekből a salakanyagok, az egészségügyileg, esztétikailag és a valódi fogyásban is rengeteget jelent.

Rendhagyó „receptcsere”

Más esetben biztosan elcsevegünk mindenféléről, de ez a találkozás már másról szólt, nem a divatról és az ételreceptekről. Ömlött belőle a panaszáradat. Bármennyire is igyekezett, nem ért el semmit a diétázással, a fogyókúra-programokkal, a futással, a felülésekkel.

Testben és lélekben is belefáradt a diétázással járó küzdelmekbe. Miközben sorolta a tüneteit (haspuffadás, székrekedés vagy épp hasmenés, érzékeny, begyulladt belek, rendszeresen kiújuló aranyér), én már sejtettem, miért ilyen nehéz meccs ez az egész neki! Pontosan egy olyan alapos „nagytakarítás” hiányzott, mint amit a lakásunkban is szokás tenni negyedévente.

Biztos voltam benne, hogy eddig kihagyott egy fontos lépést a fogyókúrázásban: a diéta előtt kell egy béltisztítás, azaz egy bélradír-kúra is! Mi mást is ajánlhattam volna neki, mint egy olyan prebiotikus rostokban dúskáló kiegészítőt, aminek jótékony hatását, évekkel ezelőtt már jómagam is megtapasztaltam. Ez pedig a Cotifibra névre hallgató bélradír volt.

Azt hittem, csak udvariasságból hallgatja végig az instrukcióimat arról, hogy mit kell tennie, ha meg akar szabadulni a pocakjától. De nem! Pontosan beszedte, pontosabban megitta a „felírt” béltisztítót, és betartotta azt az 6 alapszabályt, amivel a leggyorsabban lehet célba érni, ha hasi és csípőtájéki hurkák csúfítják az embert.

Aztán két hónap múlva, amikor újra láttuk egymást, újra olyan karcsú volt, mint rég. - leesett az állam! Nem csak az alakja változott a béltisztítással. Azzal, hogy helyre jött az emésztése megszépült az arcbőre, kivirult, megváltozott az egész kisugárzása. Ragyogva hálálkodott, és sorolta: már pár nap elteltével érezte, hogy jót tesz neki a kúra. Elsőként a haspuffadása múlt el, majd sorban elfeledte a többi tünetet is.

Bizony!

Az aranyér, székrekedés, haspuffadás, és bélgyulladás is mind elmúlt, és most már beindult a fogyókúra is! Összesen 4,5 kg-tól szabadította meg a diéta, de többnek hatott. Hiszen lényegesen laposabb lett a hasa, és formásabb a derékvonala. Nagyon örültem a sikerének! :)

Radírozz Te is, ha a hasadra és csípődre hízol!

Cotifibra bélradír: kellemes ízű, béltisztító ivótasakokat tartalmaz, ami helyreállítja a bélflóra egyensúlyát és leradírozza a belek falát.

  • Igyál meg minden reggel éhgyomorra egy tasak, 7000 mg prebiotikus rostot tartalmazó Cotifibrá-t, hogy beinduljon a béltisztítás. Ez a rész a legkönnyebb! (Barátnőm kimondottan kedvelte, hogy ezzel a kellemesen édes ízű itallal kell kezdenie a reggelt, bűntudat nélkül. :))

…és tarts be 6 alapszabályt, feltéve, ha a legrövidebb időn belül szeretnél eredményeket látni:

  • 1. Egyél naponta 5-6 alkalommal, de kicsi adagokat, azaz egyszerre soha ne többet, mint az ökölbe szorított kezed.

  • 2. Minden egyes falatot rágj pépessé lenyelés előtt, hiszen az emésztés a szájban kezdődik. Rágással lúgosítod el az ételt! 

  • 3. Növeld meg a napi folyadékbevitelt – gyógynövénytea és szénsavmentes víz - minimum 2,5-3 literre.

  • 4. Keresd a tápanyagokban gazdag, friss és könnyen emészthető ételeket. Kerüld a cukor, a finomított liszt és a tej fogyasztását.

  • 5. Találd meg azt a módszert, mellyel le tudod vezetni a téged érő mindennapi stresszt. Ez lehet jóga, meditáció, vagy thai-chi is.

  • 6. Mozogj legalább heti 3 alkalommal. Kezdetben az ütemes séta is megteszi!

Ne packázz a pocakoddal!

A kiálló hasfal sokféle bélprobléma "melegágya". A zsírelosztásnak fontos szerepe van az elhízáshoz kapcsolódó betegségek szempontjából, ahogy önmagának a testsúlytöbbletnek is. A körte típusú elhízás a combokat, a feneket és a csípőt érinti.

Szerencse, hogy ennél az elhízásnál kevesebb az élettani rizikófaktor, mint az alma típusúnál. Az alma formájú elhízásnál ugyanis a zsírszövet elsősorban a hason helyezkedik el. A hasi típusú elhízás a kortikoszteroid hormon túltermelésével függ össze, amit a folyamatosan stresszben élő ember termel extrém mennyiségben. Erre az elhízás típusra a csípő és a derék hányados növekedése a jellemző.

Ha alma típus vagy, akkor a belső szervek elzsírosodása miatt idővel anyagcsere betegségek jelentkeznek nálad. A hasi elhízás egyaránt érinti a férfiakat és a nőket, és elsősorban magas vérnyomáshoz, zsír- és cukoranyagcsere-zavarhoz, végső soron pedig súlyos szív- és érrendszeri károsodásokhoz vezethet. A kiálló hasfal sok esetben párosul olyan bélbetegségekkel, mint az IBS, a diverticulosis, a haspuffadás, a bélgyulladás vagy olyan szélsőséges emésztési zavarhoz, mint a székrekedés és a hasmenés.

A kiálló hasfal arányos a vastagbélben visszamaradt bélsárral, torzítja a test formáját, haspuffadást okoz, és mágnesként vonzza a bélbetegségeket.

Mi is van a hordóhasban?

Semmi jó. Külsőleg nem szép, belülről még úgy sem: a kiálló hasfal, a has és csípő mérete egyenes arányban van a vastagbélben visszamaradt fekália mennyiségével.

Ez a mérgező, nagy súlyú méreganyag halmaz, olyan, mint egy időzített bomba. Nyomja a szerveket, gátolja a tápanyag felszívódást, gyengíti az immunrendszert, torzítja a test formáját, haspuffadást, székrekedést vagy hasmenést és bélgyulladásokat okoz. A hasi úszógumik felszámolásának épp ezért egyetlen útja a vastagbél megtisztítása.

Légy kritikus magaddal!

Az elhízás egy folyamat, ami pedig azzal jár, hogy a mindennapokban észre sem vesszük a hízást, sőt, sokáig a közvetlen környezetünknek sem tűnik fel a dolog.

Egy darabig a ruhák is velünk „tágulnak”, ám elérkezik a pillanat, amikor ráébrednünk, derékban már minden szűk. És sokan még akkor sem tesznek magukért semmit.

Nem mindenkinek van olyan barátnője, aki a szemébe mondja a másiknak az igazat, ezért azt javaslom, légy a saját kritikusod és ne hagyd el magad: időről időre végezz béltisztítást, és ehhez használd bátran mankóként a

Cotifibra bélradírt!  - mert nyugodtan támaszkodhatsz rá!