A kosarad még üres.
Blog
Isteni katicás almáspite zabpehelylisztből
Egészséges Almás pite recept
Imádjuk a Natur Tanya® termékeket, ahogy az almás pitét is. Különösen nagy kedvenceink a saját márkás, Dr. Natur étkes lisztek, cukrok és a zabpehely is. Imádatunk tárgyait most összekombináltuk, amiből, ahogy az várható volt, csodás végeredmény született.
„Élj a természettel” – hirdeti a Natur Tanya®.
Bátran állíthatom, hogy ez a pite belülről és kívülről is teljesen természetesre sikerült. Még a katica is lemászott a logóból, hogy jobban szemügyre vehesse.
Így készítsd!
Hozzávalók (28x30 cm-es tepsihez):
- 3 dl tejföl , 12%-os
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 4 bögre zabpehelyliszt (2,5 dl-es bögrével mérve)
- 3 ek kókuszvirág cukor
- 1,5 kg alma
- 3 ek zabpehely
- fahéj, ízlés szerint
- 1 db tojás a kenéshez
- citromlé az almához

Elkészítés:
- Megpucolom, és lereszelem az almát, pici citrom levével meglocsolom, hogy ne barnuljon be.
- A zabpehelylisztbe belekeverem a sütőport, hozzáadok 1 ek kókuszvirág cukrot, majd összegyúrom a tejföllel és a vajjal.
- Három részre választom a tésztát: két nagyra és egy egészen kicsire. Az egyik nagyobb darabot kinyújtom, majd a kivajazott, kilisztezett tepsibe teszem, és meghintem zabpehellyel.
- A lereszelt almát jól kinyomkodom, és ráhalmozom a tésztára, majd meghintem 2 ek kókuszvirág cukorral és fahéjjal.
- Kinyújtom a tészta másik felét is, és ráborítom az alma tetejére.
- A maradék tészta felhasználásával katicát formázok, és ezt rányomkodom a sütemény tetejére. Merjünk kreatívak lenni, formázzunk virágot vagy nyuszit.
- Szétválasztom a tojást, majd a sárgájával megkenem a tésztát, és villával megszurkálom, hogy ki tudjon jönni az alma gőze. Így nem fog berepedni.
- Előmelegített sütőben, 180 C°-on, aranybarnára sütöm.

Jó Étvágyat!
Nézz körül a webáruházunkban
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés
Regisztráció