Főmenü Termékeink
Blog

Isteni katicás almáspite zabpehelylisztből

Címkék: Receptek
Szerkesztő: Somogyi Rita

Egészséges Almás pite recept

Imádjuk a Natur Tanya® termékeket, ahogy az almás pitét is. Különösen nagy kedvenceink a saját márkás, Dr. Natur étkes lisztek, cukrok és a zabpehely is. Imádatunk tárgyait most összekombináltuk, amiből, ahogy az várható volt, csodás végeredmény született.

„Élj a természettel” – hirdeti a Natur Tanya®.

Bátran állíthatom, hogy ez a pite belülről és kívülről is teljesen természetesre sikerült. Még a katica is lemászott a logóból, hogy jobban szemügyre vehesse. 

almaspite-recept-egeszseges-zabpehelyliszt-naturtanya.jpg

Így készítsd!

Hozzávalók (28x30 cm-es tepsihez):

  • 3 dl tejföl , 12%-os
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 4 bögre zabpehelyliszt  (2,5 dl-es bögrével mérve)
  • 3 ek kókuszvirág cukor
  • 1,5 kg alma
  • 3 ek zabpehely
  • fahéj, ízlés szerint
  • 1 db tojás a kenéshez
  • citromlé az almához
almaspite-receptek-zabpehelybol.jpg

Elkészítés:

  1. Megpucolom, és lereszelem az almát, pici citrom levével meglocsolom, hogy ne barnuljon be.

  2. A zabpehelylisztbe belekeverem a sütőport, hozzáadok 1 ek kókuszvirág cukrot, majd összegyúrom a tejföllel és a vajjal.

  3. Három részre választom a tésztát: két nagyra és egy egészen kicsire. Az egyik nagyobb darabot kinyújtom, majd a kivajazott, kilisztezett tepsibe teszem, és meghintem zabpehellyel.

  4. A lereszelt almát jól kinyomkodom, és ráhalmozom a tésztára, majd meghintem  2 ek kókuszvirág cukorral és fahéjjal.

  5. Kinyújtom a tészta másik felét is, és ráborítom az alma tetejére.

  6. A maradék tészta felhasználásával katicát formázok, és ezt rányomkodom a sütemény tetejére. Merjünk kreatívak lenni, formázzunk virágot vagy nyuszit.

  7. Szétválasztom a tojást, majd a sárgájával megkenem a tésztát, és villával megszurkálom, hogy ki tudjon jönni az alma gőze. Így nem fog berepedni.

  8. Előmelegített sütőben, 180 C°-on, aranybarnára sütöm.
almaspite-naturtanya-nagykereskedes.jpg

Jó Étvágyat!

Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.