Haladj lépésről-lépésre, és erősítsd az immunrendszered!

Alapigazság, hogy az egészséges immunrendszerért nekünk is tenni kell: kiegyensúlyozott életmóddal, és célzott, immuntámogató cselekedetekkel. Készítettünk is egy 5 pontos tervet a számodra, amiben a legfontosabb lépéseken vezetünk keresztül. Tarts velünk, megmutatjuk, hogyan építsd fel immuntámogató kúrádat!

Immuntámogató cselekvési terv 5 pontban!

Mire lesz szükséged az immuntámogatáshoz?

1. Kezdd az alapoknál! Erősítsd a bélflórádat!

TÉNY! A bélflóra egészsége az immunrendszer egészségének 70 %-át adja. Ehhez elengedhetetlen, hogy a mikrobiom részét képező probiotikumok legyenek túlsúlyban (80%). Ha megbomlik az egyensúly a patogének javára, az nemcsak olyan kellemetlen emésztési panaszokkal járhat együtt, mint a székrekedés, hasmenés vagy puffadás, hanem immunrendszerünk ellenállóképessége is jelentősen lecsökken.

Anatur Tipp! A szabadalommal is védett Ferzym® bélflóra ampulla 7 milliárd élő probiotikummal és prebiotikus rosttal járul hozzá bélflórád egészségéhez.

 2. Töltsd fel magad létfontosságú antioxidánsokkal!

Az antioxidánsok felveszik a harcot a sejteket öregítő (károsító) szabadgyökökkel szemben, és serkentik a fehérvérsejtek termelődését, melyek kulcsfontosságúak a szervezet védekező mechanizmusának kialakításában.

Anatur Tipp!  A gránátalma koncentrátum nagy mennyiségben tartalmaz olyan fontos antioxidánst, mint az ellagsav, hiszen nemcsak a gyümölcsmag leve került bele, hanem a gyümölcshúsé is.

3. Támaszkodj 5 alapvitaminra!

  • A C-vitamin egy létfontosságú antioxidáns, mely szervezetünk minden folyamatában részt vesz. Növeli a szervezet interferon szintjét, elképzelhetetlen az immunegészség nélküle.
  • A D3-vitamin hormonként viselkedik a szervezetben. Nemcsak a külső hatásokkal szemben teszi ellenállóbbá a szervezetet, de kiegyensúlyozza működését, az egyik legismertebb immunmoduláló tápanyag.
  • A K2-vitamin javítja az immunválaszokat, és a D3-vitaminnal együtt szinergiában működik, vagyis ez a két tápanyag fokozza egymás biohasznosulását.
  • A szelén immunmodulátorként működik, egyaránt segíti az alul – és a túlműködő immunrendszert is. Gátolja a vírusok lemásolódási képességét, továbbá segíti a fehérvérsejtek termelődését.
  • A cink immunmoduláló ásványi anyag, fokozza a fehérvérsejtek aktivitását.

Anatur Tipp!   A Natur Tanya® C+D3+K2 tabletta 3 alapvitamin nagy dózisú kombinációját kínálja az egészséges immunrendszerért, a napi adagban 1000 mg C-vitaminnal, 2000 NE D3-  vitaminnal és 60 mcg K2-vitaminnal.

A Natur Tanya® Szerves szelén tabletta a napi adagban 100 mcg L-szelenometionint (organikus szelént) tartalmaz. A Natur Tanya® Szelén extra tabletta BioPerine® fekete bors kivonattal is dúsított, így nemcsak jó felszívódás, hanem magas biohasznosulás is jellemzi. A biohasznosulás fejezi ki azt a tápanyag hányadot, ami felszívódás után hozzáférhető sejtszinten, és ezáltal valódi élettani hatást képes kifejteni.

A Natur Tanya® Szerves cink tabletta a napi adagban 25 mg cink-citrátot tartalmaz.

Mire lesz szükséged az immuntámogatáshoz?

4. Csökkentsd a gyulladásokat!

A gyulladások az immunrendszer működését jelzik, ugyanis így próbálja meg „legyőzni” a betolakodókat. Azonban, amikor ezek a gyulladások a szervezetben állandósulnak, azok az immunrendszer állandósult, felfokozott működésre ösztönzik, aminek a vége az lehet, hogy akár a saját sejtjei ellen fordul (autoimmun betegségek), és gyengíti az ellenállását a külső hatásokkal szemben. Ezért kulcsfontosságú, hogy csökkentsük a gyulladásokat és ezzel kiegyensúlyozzuk az immunrendszer működését.

Anatur Tipp!  A fokhagyma fermentálásával nemcsak a fokhagyma színe változik meg (fekete lesz), hanem allicin tartalma is átalakul, és erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő vegyületek jönnek létre, mint amilyen pl. a S-allil-cisztein vagy a 5-hidroximetil-furfurol.

A Natur Tanya® Fermentált fekete fokhagyma kapszulánként 400 mg fekete fokhagyma kivonatot és 400 mcg standardizált S-allil-ciszteint tartalmaz.

5. Aktivizáld az immunrendszered!

Például olyan gyógynövényekkel, mint az Echinacea (kasvirág), mely megkerülhetetlen, ha immunegészségről beszélünk. Az Echinaceának köszönhetően a sejtek természetes antivirális anyag ún. interferon termelését fokozzák. Támogatja a szervezet természetes védekező képességét, csökkenti a gyulladásokat és visszaszorítja az allergiás reakciókat, ráadásul ismert segítője a felső légúti betegségek és húgyúti fertőzések leküzdésének. 

Anatur Tipp!  A standardizált, nagy dózisú Echinaid® Echinacea kapszulákba kétféle Echinacea ( Echinacea purpurea és Echinacea angustifolia) egésze belekerült (virágzat, levél, szár, és gyökér).