Nézd meg jól a címkét, mielőtt multivitamint vásárolnál!

Ha multivitaminra kerül a szó hatalmas a választék, ez nem vitatható. De vajon mit nézzünk meg a címkén, hogy lássuk a multivitamin kínálatból melyik lesz számunkra a legmegfelelőbb? Mutatjuk! 

Hogy válassz multivitamint? Mutatjuk az alábbi 4 pont segítségével!

4 fontos tényező, amire ügyelj multivitamin vásárlás előtt!

1.Minőségi alapanyagok egy multivitaminban

A biohasznosulás igen fontos kérdés minden összetevőnél. Minél magasabb a biohasznosulás, annál több vitamin és ásványi anyag éri el sejtjeinket.

Mindez az alapanyagok formájától függ, pl. ásványi anyagoknál; biszglicinát forma, más alapanyagoknál egy szabadalom, ahol kontrollált vizsgálatok garantálják a biohasznosulás feltételét.

Egy jó multivitamin magas biohasznosulású vitaminokban gazdag!

Erre jó példa a folát összetevő, melyeknek a legújabb 4. generációs változatát kevés multivitaminban találjuk meg, annak köszönhetően, hogy igen drága. Pedig a folát harmadik generációja volt az első, amely egyáltalán képes volt behatolni a test sejtjeibe további anyagcsere nélkül.

Az új 4. generációjú folát, nevezetesen Quatrefolic®, már hosszan tartó stabilitással és különösen magas vízoldhatósággal, valamint továbbfejlesztett biológiai hozzáférhetőséggel és jól megalapozott biztonsággal rendelkezik, átütő élettani tulajdonságok mellett!

Minőségi alapanyagok

2. Egyedi összetevők egy multivitaminban

Ma már a csak vitamin és ásványi anyag összetevőkkel rendelkező klasszikus multivitaminok ideje lejárt. Az újgenerációs multivitaminok már zöldség és gyümölcspor koncentrátumokkal dúsítottak, melyek fitovegyületeket rejtenek.

Egy jó multivitamin fermentált!

A még innovatívabb gyártók pedig már fermentált zöldség-, gyümölcs- és gyógynövény kivonatokat alkalmaznak. Hogy miért? Mert a fermentálás során nem csak koncentrálódnak a tápanyagok (vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak, stb), de új vegyületek (antioxidáns és bioaktív vegyületek) is létrejönnek, melyek táplálják a bélflóra ökoszisztémát, ezen keresztül az immunrendszer egészségét és élettani előnyöket jelentenek sejtjeink számára.

Egyedi összetevők

3. Innovatív gyártástechnológia egy multivitaminban

A legújabb technológiai fejlesztések megjelenése egy multivitaminban szintén költséges, ámde igencsak hasznos innováció.

Gondoljunk csak az előbb említett fermentálásra, mely megnöveli a zöldségek, gyümölcsök és gyógynövények tápanyagtartalmát és új vegyületekkel gazdagítja azokat.  Ráadásul, a tápanyagok biológiai hozzáférhetősége (biohasznosulás) is megnő a fermentálás folyamán, vagyis több lesz az a tápanyagmennyiség, ami valójában el is éri a sejtjeinket.

Egy jó multivitamin szinergikus összetevőkkel rendelkezik!

Egy innovatív multivitamin esetén alapkövetelmény az is, hogy vegyületei egymással szinergiában álljanak, vagyis megfelelő mennyiségben kerüljenek a vitaminba ahhoz, hogy egymás hatását kölcsönösen tudják támogatni. A bélflóra ökoszisztémáját aktivizáló, oxidatív stresszt és gyulladásokat csökkentő szinergikus összetevők hátterében sokszor több évtizedes tudományos kutatómunka áll!

  • És ma már teljesen természetesnek kellene lennie annak is, hogy egy újgenerációs multivitamin laktózmentes, gluténmentes és vegán minősítéssel is rendelkezik!

Innovatív gyártástechnológia

4. Társadalmi felelősségvállalás egy multivitaminnál

Ugye neked sem utolsó szempont, hogy az általad vásárolt multivitamin gyártója hozzájárul-e, vagy miként járul hozzá a környezetvédelemhez vagy klímavédelemhez? Arra bíztatunk, hogy válassz egyszerre innovatív multivitamint és olyan gyártót, aki számára fontos a Földbolygó fenntarthatósága is!

Egy jó multivitamin környezettudatos!

Fontos szempont, hogy a gyártó tartsa szem előtt, hogy a felhasznált alapanyagok minél kisebb hányada legyen állati eredetű alapanyag; hogy olyan alapanyag gyártókat keressen, akik maguk is hozzájárulnak a környezetvédelemhez (pl. a DSM Quali®, mint alapanyag gyártó is a biológia lábnyomuk csökkentésén fáradozik); és a gyártó maga is legyen elkötelezett a klímavédelem mellett, melynek például az egyik legfontosabb lépése az erdők biodiverzitásának helyreállítása és megőrzése!

MULTI 55 Fermentált multivitamin, 55-féle koncentrált hatóanyaggal

MULTI 55 Fermentált multivitamin

Mivel a MULTI 55 Fermentált multivitamin minden fenti feltételnek megfelel, ezért nyugodt szívvel tudjuk ajánlani az egész család számára, akár már 10 éves kortól. 36 különböző fermentált zöldség, gyümölcs és gyógynövény alkotja, mellettük pedig 19-féle vitamin és ásványi anyag található meg minden egyes tablettájában. Szerves összetevőinek köszönhetően a MULTI 55 Fermentált multivitamint szervezetünk megterhelés nélkül tudja eredményesen hasznosítani.