Főmenü Termékeink
Blog

Herpesz kezelése házilag

Címkék: Immunerősítők
Szerkesztő: Somogyi Rita

Így végezz otthon a herpesz tüneteivel!

A különböző herpeszvírusok szinte mindenkiben megtalálhatók, ám mindaddig, amíg immunrendszerünk testi vagy lelki okok miatt meg nem rogy, nem tudnak aktiválódni. Ha viszont valamilyen okból, hirtelen legyengül szervezetünk, az addig lappangó vírusok elérkezettnek látják az időt, hogy a felszínre törve kínozzanak minket, idegtépő tüneteket okozva. Tarts velem, és tudd meg te is, hogyan lehet sikeres a herpesz kezelése házilag!

Így végezz házilag a herpesz tüneteivel!

A herpesz megjelenéséért több különböző Herpes simplex vírus a felelős. A Herpes labialis (HSV-1) okozta herpesz a testen bárhol megjelenhet, de főként a száj, az ajkak, az orr esetleg más testtájékokon okoz hólyagokat.

A Herpes genitalis (HSV-2) a nemi szerveken és környékükön megjelenő fekélyesedés okozója – de orális szex során akár a HSV-1 vírus is megfertőzheti a nemi szerveket. A Herpes zoster a bárányhimlőt kiváltó vírus, ami a himlő elmúlta után, ­– akár évtizedekkel később, – övsömörré alakulhat.

Sajnos jelenlegi tudásunk szerint a herpesz egyik változata sem gyógyítható véglegesen, azonban a herpesz kezelése házilag megoldható. Így legalább a herpesz tünetei enyhíthetők és az esetleg jelentkező szövődmények is nagyobb eséllyel kerülhetők el.

A herpesz kezelése házilag

Belső és külső kezelésre is szükség van, hogy a herpesz okozta tüneteket enyhítsük, és minél hamarabb visszaszorítsuk. Leggyakrabban a herpesz szájon, az ajkak körül jelenik meg, de legyen a herpesz a testen bárhol, nagyjából minden területen ugyanúgy zajlik a HSV-1 herpesz kezelése házilag. A herpesz belső kezelésről kicsit később lesz szó, most nézzük meg előbb azt, hogyan érdemes nekikezdeni a herpesz külső kezelésének!

A herpesz kezelése – külsőleg

Helyi ecsetelésre kiválóan alkalmazható a FitoTree csepp. Azért ajánlom herpesz kezelésére házilag, mert teafa, kakukkfű, grapefruitmag és rozmaring összetevőinek köszönhetően kiváló vírusölő és fertőtlenítenő tulajdonságokkal rendelkezik.

A herpesz általános kezelése – külsőleg

Így alkalmazd: a kipirult, hólyagos bőrfelület ápolásához 1 evőkanál hidegen sajtolt olajhoz adj 10 csepp FitoTree olajkoncentrátumot! 

Ezekbe a hidegen sajtolt olajokba nyugodtan belekeverheted, majd fürdés és törölközés után óvatosan masszírozd be a tiszta bőrbe. Fontos, hogy miután végeztél egy kezeléssel nagyon alaposan moss kezet, nehogy másik testtájékodat (vagy másvalakit) megfertőzz a herpeszvírussal.

Most nézzünk néhány speciális esetet, ahol kicsit érdemes lehet módosítani a fenti kezelési módszeren!

Herpesz az arcon

20 csepp FitoTree-t keverj el 50 ml gyulladásgátló és vírusölő Feketeköménymag olajba, majd ezt a keveréket – mint egy arckrémet, – vékonyan kend fel az arcodra az ujjaiddal. A legoptimálisabb, ha esti fürdés után használod, de mivel a feketeköménymagolaj segít enyhíteni a fájdalmakon, akár naponta többször is alkalmazhatod.

Herpesz a nyelven

30 csepp FitoTree olajkkoncentrátumot keverj el egy pohár vízben, és azzal gargalizálj, alaposan átöblögetve a szájüreged és a nyelved. De használhatod konkrétan fogkrémre vagy szájvízbe cseppentve is.

Herpesz az orrban

Itt az ecsetelést akár töményen is végezheted: márts bele egy fültisztító pálcikát a FitoTree csepp üvegcséjébe és azzal a mennyiséggel, amennyit felvesz, kend át alaposan a hólyagos, vagy a már varasodó területet.

Herpesz az orrban

Herpesz nemi szerven

A sós ülőfürdő a hüvely herpesz és a férfi nemi herpesz kezelése során egyaránt alkalmazható, – sőt ez a módszer akkor is működik, ha a herpesz a fenéken jelent meg.

Engedj egy kádba (annak híján egy nagyobb lavórba) kellemesen meleg vizet, cseppents bele 20 csepp FitoTree-t, mellé keverj 1 evőkanál Natur Tanya® Prémium Parajdi sót, és 15-20 percig áztasd magad a vízben.

Hüvely herpesz kezelésre öblögetve is használható a FitoTree olajkoncentrátum. Ehhez először egy teáskanálnyi zsírosabb tejbe vagy akár mézbe keverj bele 10 csepp FitoTree-t. Ez azért szükséges, mert, ha nem teszed meg, az olaj kicsapódik a víz tetején, és a már így is sérült hüvelyi nyálkahártyán további fájdalmas irritációt okozhat a koncentrátum.

Következő lépésként fogd ezt a feloldott olajkoncentrátumot, fél liter, előzőleg felforralt, majd kellemes langyos-melegre visszahűtött vízbe keverd el alaposan, és ezzel öblítsd át a hüvelyt és környékét.

Herpesz nemi szerven

A herpesz kezelése – belsőleg

A herpesz kényelmetlen tüneteinek külső kezelése ugyan elengedhetetlen, ám testünk egészségének erősítése hasznos tápanyagokkal éppen olyan fontos. Ha a herpesz kezelése házilag zajlik, a FitoTree kapszulával a külsőleg is használt grapefruitmag, kakukkfű, rozmaring és a teafa vírusellenes hatóanyagaival belsőleg is támogathatjuk szervezetünket. Miért hasznosak éppen ezek az összetevők? Azért, mert ezek a gyógynövények együtt még hatékonyabban tudják kifejteni saját meglévő mikrobaölő, antibakteriális és fertőtlenítő tulajdonságaikat.

4 Immunrendszer erősítő tápanyag

Szervezetünk immunerősítésre nagy gondot kell fordítanunk, hiszen a herpesz vírusok az immunrendszer gyengeségét kihasználva kezdenek el ártani nekünk.

  1. A C-vitamin, a legalapvetőbb immunerősítő antioxidáns. Herpesz kezeléséhez mindenképp a nagydózisú, nyújtott felszívódású Natur Tanya® Szerves C ULTRA 1500 mg Retard C-vitamint használd, hiszen ezt csipkebogyó kivonattal dúsították a jobb biohasznosulás eléréért.
  2. A herpesz vírussal való küzdelem során a bélflóránk építése és megerősítése is szükséges, hiszen immunrendszerünk 70 százalékát a beleinkben működő mikrobiom alkotja. Ehhez az építő és erősítő feladathoz a legmegfelelőbb a 7 milliárd élő baktériumot tartalmazó Ferzym® Bélflóra ampullát használni.
  3. A mikrobiom épülését, a hasznos fajok szaporodását, a kórokozó baktériumok pusztítását, a sörélesztőből kinyert béta-glükánok is segítik. A sörélesztőből kinyert a Natur Tanya® Fermentált Béta-Glükán is emellett az immunsejtek vírusokkal szemben aktivitását is fokozza a szervezetben. Nem csak a gyógyulásban, a megelőzésben is nagy segítség lehet rendszeres fogyasztása.
  4. A herpeszvírusok támadásának egyik szövődménye az idegek károsulása. Az idegsérülések megelőzése, az idegek védelme, és minél gyorsabb gyógyulásuk érdekében nélkülözhetetlen egy B-vitamin komplex fogyasztása is. 

Herpesz az orrban

Cselekvési terv herpesz vírus esetén

Érdemes hosszabb, 120 napos kúraidőre berendezkedni.

Ha a FitoTree cseppet azonnal, az első tünetek megjelenésekor alkalmazni kezded, és mellé még az előbb bemutatott immunerősítő tápanyagokat is fogyasztod, akkor nem csak egyszerűen megoldható lesz számodra a herpesz kezelése házilag, de gyors eredményeket is fog hozni. Jó egészséget, gyors gyógyulást kívánok neked!

Nézz körül a webáruházunkban
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.