Főmenü Termékeink
Blog

Haskúra – dobd le magadról a hasitasit!

10 szabály, hogy megszabadulj a hasi zsíroktól

Miért a derék körül tárolja a zsírt a szervezetem – és másoknak miért nem? A zsigeri zsírok csökkentése nem egyszerű feladat, a hason és a derékon található zsírpárna a végsőkig ellenáll. Ha szeretnél megszabadulni a makacs úszógumiktól, elmondom, miért pont erre a részre tartalékol a tested, és mit tehetsz a zsigeri zsírok eltüntetése érdekében.

10 szabály, hogy megszabadulj a hasi zsíroktól

A hasüregi, azaz zsigeri zsír (más néven vaszkuláris zsír) másképp viselkedik, mint a bőr alatti zsír. Eredeti célja, hogy védje a szívet, a májat, a veséket és a hasnyálmirigyet a külső behatások ellen. A hasi zsírnak a hasüregben a helye, az viszont már egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora „vastagságban” nyújt védőburkot számodra. Az alma típusú alkatnak is nevezett elhízás nem csak esztétikai probléma! A hasüregi zsírok olyan molekulákat bocsátanak ki (stresszhormon, gyulladási faktorok), amelyek nagyban megnövelik a szív- és érrendszeri betegség, diabétesz, depresszió, demencia vagy daganatok kockázatát, éppen ezért a zsigeri zsír csökkentése megkerülhetetlen feladat!

Ha valóban elhatároztad magad a zsigeri zsír eltüntetése mellett, akkor jól figyelj! Segítek, hogy ez minél könnyebb legyen Neked. Ahhoz, hogy felvedd a kesztyűt a zsigeri zsír ellen, meg kell tudnod azt is, minek a hatására keletkeznek. Egyrészt, ezzel megérted, hogy miért fontos kikerülnöd ezeket a tényezőket. Másrészt, pontról pontra haladva megismertetlek azokkal a tápanyagokkal, amelyek segítenek kihúzni a slamasztikából.

Itt a 10 szabály, amit be kell tartanod a hasi zsír eltüntetéséhez:

1. Életmódváltás, étkezési szokások megváltoztatása  
2. Stresszoldás
3. Telített zsírok csökkentése
4. Semmi tej és zsíros hús
5. Számolj le a cukorral!

6. Egyél sok rostot
7. Iktasd ki a finomított szénhidrátokat
8. Méregtelenítés!
9. Folyadékbevitel
10. Béltisztítás és a szervezet lúgosítása,
      méregtelenítése

És most jöjjenek a megoldások egyenként!

1. Segítséget nyújtok az életmódváltáshoz, több mozgáshoz!

A zsigeri zsír ellen nincs gyógyszer, viszont egy kis odafigyeléssel, életmódbeli változtatásokkal nagyon gyorsan megszabadulhatsz tőlük - sokkal gyorsabban, mint a bőr alatti zsírtól. A viszcelláris zsíroknak ugyanis aktívabb a keringésük, jobban reagálnak főleg a könnyű, aerob mozgásokra, mint a futás, úszás, kerékpározás. A táplálkozással hasonlóképp gyorsan csökkenthető a zsigeri zsír szint, ahogy arról a későbbi pontokban olvashatsz is.

Segítséget nyújtok az életmódváltáshoz, több mozgáshoz!

Természetes megoldás:
Hogyan teljesíts, ha mozdulni sincs erőd? Itt a segítség! 

  • a 15 chili paprika kapszaicin tartalmát egyesítő Chili tabletta a fogyásod mellett, Téged is felpörget! Javítja az energiaszintedet, ami nemcsak az edzések során jön jól, hanem a mindennapokban is.
  • a sötétlila Acai koncentrátum  természetes mély színét annak köszönheti, hogy a gyümölcs héjában rejtőző egyedülálló hatóanyagok is az italba kerültek, ami a tabletták, más italok esetében közel sincs így!

2. Megerősítelek a stresszel szemben!

Ha a hasra hízás megszüntetése a cél, akkor fogadd meg ezt a tanácsot: aludj eleget és csökkentsd a stresszt. A túl sok stressz, az ülőmunka, az alvás- és mozgáshiány mind olyan stressz-faktorok a szervezetünk számára, amelyek kedveznek a hasi zsírpárnák kialakulásának. Lehet, hogy fiatalon még következmények nélkül éjszakázhattál, bulizhattál, de idő elteltével a szervezet hasi elhízással, zsigeri zsír szint növekedésével nyújtja be a számlát.

Megerősítelek a stresszel szemben!

Természetes megoldás:
Stress Control-R Ez a kapszula olyan gyógynövények szinergikus keverékét tartalmazza, amelyek segítenek alkalmazkodni a mindennapi stresszhez, miközben szellemileg, fizikailag is megerősítenek. Szemben a gyógyszerekkel, ő nem szedál le, mégis kiegyensúlyozottá tesz. A lehető legtermészetesebb antidepresszáns: panax ginsenggel, rózsagyökérrel, ashwaghanda-val, astragalus-szal és maca-val!

3. Megoldom a fehérjékből eredő problémád!

Zárd ki a teje, bánj óvatosan a sajtokkal is, mert magas a zsírtartalmuk, a zsíros vöröshús helyett keresd a sovány fehér húsokat, szárnyasokat, és halat. Helyezz nagyobb hangsúlyt a növényi fehérjékre! A kendermagból készült vegán fehérjeporral könnyen felszívódó, komplex fehérjéhez juthatsz, ami nem okoz puffadást és egyéb emésztési problémákat, könnyen beleilleszthető a diétába. 

Megoldom a fehérjékből eredő problémád!

Természetes megoldás:
Ha pedig hús, illetve húsfehérjék, akkor induljon az enzimterápia! Mindenképp ügyelned kell a fehérjéket, (proteineket) bontó enzimek jelenlétére, ellenkező esetben jön a rothadás, a lassú emésztés és a stagnálás, ami a növeli a hasi zsírpárnákat. A Te terméked egy 3 szabadalommal védett zsírROBBANTÓ termék, a bromelain enzimforrás - Ananász kapszula

4. Megszabadítalak a telített zsíroktól!

A zsírokat kémiai szerkezetük, a bennük lévő fő alkotórészek, a zsírsavak szerkezete alapján több csoportba oszthatjuk. Az ártalmas zsírsavak csoportjába soroljuk a telített- és a transzzsírokat (ezek felelnek a magas koleszterinszintért, az érelmeszesedésért és a daganatos betegségek kialakulásáért). Az élettanilag hasznosak csoportjába az egyszeresen és a többszörösen telítetlen zsírsavakat ítéljük.

Az ember szervezete két zsírsavat (eszenciális zsírsavakat) nem képes előállítani, a linolénsavat (LA), amely egy omega-6 zsírsav, illetve az alfa-linolénsavat (ALA), mely egy omega-3 zsírsav. Rendkívül fontos mind a kettő: hormonokhoz hasonló vegyületekké prosztaglandinokká alakulnak a szervezetben, ezek minden sejtre, szervre hatással vannak! A két zsírsav bevitelének megfelelő mennyisége és aránya teremti meg azt az egyensúlyt, ami a szervezet megfelelő működését garantálja. Bővebben: >>> 

Megszabadítalak a telített zsíroktól!

Természetes megoldás:
A hasi zsír eltüntetése érdekében az ételekhez ne állati eredetű zsírt, pláne ne finomított olajat, margarint használj, hanem kókuszzsírt. Ő egy olyan növényi zsiradék, amely kifogástalan eljárással készült a kókuszdió húsából (nem a koprából), és a világon mindenféle recepthez, ételhez használhatod ugyanúgy mint a régi zsiradékot, de jóval egészségesebb. Teljesen másképp bánik vele az anyagcseréd, nemhogy hizlal, de még diétázhatsz is vele, és nem keletkeznek benne káros transzzsírok a sütés során. ismerd meg, hogyan illesztheted be a kókuszzsírt az életedbe nonstop, 0-24 órán át!

5. Megszabadítalak a cukorfüggőségtől!

A hasi hízás megszüntetése nem lehetséges akkor, ha sok cukrot eszel, vagy óriási adag egyszerű szénhidrátot eszel. Ez ugyanis felhalmozódik, zsírrá alakul, raktározódik és növeli a hasi térfogatod. A hasi Egyáltalán, vagy csak minimálisat fogyassz belőle! Tudtad? A Glikémiás index (GI) azt méri, hogy egyes élelmiszerek milyen gyorsan emelik meg a vércukorszintet. Egy 1-100-ig terjedő skálát alkalmaznak, ahol a glükóz a 100-as értékű, vagyis a vércukorszintet a legmagasabb szintre emelő tápanyag. A skálán az 50 alatti egységeket nevezik alacsony glikémiás indexű táplálékoknak, az 50 felettieket pedig magasnak.

Megszabadítalak a cukorfüggőségtől!

Természetes megoldás:
Finomabbnál finomabb cukorhelyettesítőim vannak, amelyekkel nem kell szakítanod az édes ízekkel, és diéta alatt is fogyaszthatod őket. Ha rád tör a cukoréhség, velük büntetlen lecsendesítheted a cukorhullámokat.

  • Eritrit (Eritritol): 0 kalóriás cukorpótló, diétás, fogbarát, Paleo >>>
  • Gyümölcscukor (100 % Fruktóz): természetes, diétás, sütéshez-főzéshez >>>
  • Kókuszvirág cukor: finomítatlan, természetes cukorhelyettesítő >>>
  • Stevia tabletta: mellékíz-mentes édesítő, édesfű, jázminpakóca. Ha tabletta formában keresed >>>
  • Stevia por: mellékíz-mentes, növényi édesítő, belsőleg és külsőleg is! Ha a porcukorfinomság, fehérség a fő szempontod >>>
  • Stevia csepp: mellékíz-mentes, növényi édesítő. Dr. Natur étkek. Prémium Stevia csepp. Mellékíz-mentes, növényi édesítő – ha cseppengént adagolnád! >>

6. Velem gyerekjáték a rostpótlás és béltisztítás!

Ha meg akarsz szabadulni a zsigeri zsíroktól, alapszabály: kerüld a gyorsan felszívódó, finomított szénhidrátokat, a túl sok zsírt, és jelentősen növeld meg a rostbevitelt. A rostok hatására ugyanis egyenletesen szívódnak fel a tápanyagok, így nem raktározzuk el őket zsírok formájában. A zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék természetes rostjai elég jól kipucolják a beleket, és segítenek kiüríteni a zsigeri zsírok által termelt káros anyagokat, ami fontos lépés a hasi hízás megszüntetéséhez. Ám ha nagy az egyensúlyvesztés, önmagában ennyi már nem elég.

Velem gyerekjáték a rostpótlás és béltisztítás!

Természetes megoldásom:
A Vegán Gyomorbarát Rost: Szabadalommal védett PREBIOTIKUS rost, megszünteti a bosszantó puffadást és gázosodást, az olyan esetekben is, mint az IBS vagy SIBO. Csökkenti a hasi zsírszövetet és az étvágyat. A gyomorbarát rost támogatja az optimális tranzitidőt, segít, hogy az élelmiszer ne túl gyorsan és ne túl lassan menjen keresztül a beleken. Ezért szabályzó rostnak is hívják, amivel enyhíti mind a székrekedést, mind a hasmenést. Hashajtókkal élőknél a hashajtók mennyiségének csökkentésére is alkalmas, és ez már 4 hét alatt, akár 50%-ot is elérhet.

7. Új utat mutatok a fehér liszt helyett!

Felejtsd el a fehér lisztből készült ételeket, ők ugyanis nagyon gyorsan felszívódnak, és egyszerűen nincs ideje a szervezetnek felhasználni a bevitt óriási többletenergiát és zsírként kezd raktározni belőle. A teljes kiőrlésű tészták, pékáruk valamivel jobbak, de kalóriában ugyanúgy nagy dózist jelentenek, nézd meg csak, mennyi mindenből süthetsz-főzhetsz ha gabonákat, vagy ezeket a liszteket használod diéta alatt: >>> 

Új utat mutatok a fehér liszt helyett!

Természetes megoldásom:
Ha eluralkodnak rajtad a régi szokások, és össze-vissza eszel, nincs rendszer az életedben,könnyen becsúszik egy kis pizza, nasi, ha nem tudsz lemondani a magyaros ételekről, ennél fogva nem megy úgy a diéta, mint szeretnéd, akkor: Kalory Emergency® tabletta! Klinikailag tesztelt, igazolt hatásai 4-féle mankót nyújtanak a szervezeted számára:

  1. Egyenletes vércukorszint egész nap, amely folyamatosan a zsírégető zónában tart.
  2. Csökkenti az együtt elfogyasztott ételek GI-értékét.
  3. Étvágycsökkentő hatás.
  4. Az elfogyasztott zsírokat felszívódás nélkül kivezeti az emésztőrendszerből, s ezzel is csökkenti az elfogyasztott kalóriák mennyiségét.

8. Megszabadítalak a téged károsító mérgektől és savaktól!

A salaktalanító teakeverékek szépen karbantartják, tisztítják a vért, és segítenek kiüríteni a zsigeri zsírok által termelt káros anyagokat. Milyen gyógynövényből és mennyit kell meginnod? Sokból, és sokat – bár a gyógynövények csodálatosak, sosem lehetsz biztos benne, hogy mikor mennyi hatóanyagot sikerült kifőznöd belőle.
Megszabadítalak a téged károsító mérgektől és savaktól!

Természetes megoldásom:
A Puridren® Koncentrátumban az a bámulatos, hogy koncentráltan tartalmazza a benne található 12 gyógynövény hatóanyagait. Ha egy kupakkal beleöntesz belőle egy másfél literes vízhez (ezt kell egész nap meginni egyenlően elosztva) 10-12-szer sűrűbb hatóanyag-tartalmú főzetet nyersz, mintha egyenként lefőzöd a 12-féle gyógynövényt. Méregtelenítő-lúgosító hatását minden belső elválasztású mirigy hálásan fogadja – részemről évente kétszer is tartok vele kúrát. Bővebben: >>>

9. Két legyet egy csapásra: folyadékbevitel és lapos has kúra!

Igyál meg naponta legalább másfél liter vizet, hogy segítsd a szervezeted méregtelenítését. Ezt a szabályt nem mindenkinek könnyű betartani, pláne, ha rossz vízivóvá váltál az évek során. Márcsak ezért is örülsz majd ennek a természetes, úszógumi-pukkasztó lapos has kúrának!

Két legyet egy csapásra: folyadékbevitel és lapos has kúra!

Természetes megoldásom:
Lipo+ Koncentrátum®.  Elkészítéséhez 12-féle gyógynövényt válogattunk össze, amelyeket koncentráltunk és az egészet feldúsítottuk olyan prebiotikummal, amely egyszerre takarítja meg a beleket és építi fel a hasznos bélbaktériumokból álló bélflórát. Megszünteti a gázosodást, puffadást és az emiatt kialakult mindent elraktározok a gazdámnak anyagcserét.

10. Bélradír: beíratlak a béltisztítás magasiskolájába!

Egy pici hasat könnyedén el lehet tüntetni egy jó szabású ruhával, senki nem fogja észrevenni. Még a mérleg és a testtömeg-index (BMI) sem ad információt róla. Mi az, amiben megbízhatsz, és biztosan nem hazudik? A centiszalag! Kapj elő egy centit, tekerd a derekad, köldököd köré, és mérd meg a térfogatod! Nők esetében a 80 cm-t, férfiak esetében a 94 cm-t, nem haladhatja meg a végeredmény. Jelentősen fokozott kockázatról beszélünk akkor, ha a végeredmények túlmutatnak a férfiaknál 102 cm, nőknél 88 cm határokon.

Bélradír: beíratlak a béltisztítás magasiskolájába!

Természetes megoldásom:
Tehermentesítsd a bélrendszered egy igazi nagyágyúval, a Cotifibra Bélradírral. Minden egyes kiporciózott ivótasakjában 7000 mg! prebiotikumot (rövid láncú Fructo oligoszacharid, röviden FOS) tartalmaz, kivi rostokkal, kivi pektinnel, kivi enzimmel és C-vitaminnal. Az íze kimondottan finom, 100%-osan természetes hatóanyagokat tartalmaz, mesterséges színezék nélkül. A hatása nem csak a lapos has felé vezető úton jelent rengeteget, hanem mert összetevői enyhítik a belek túlérzékenységét is, különösen Chron, IBS és diverticulosis elleni terápiák esetén.

Fogyókúrázol, de nem vált be az, ami másról lerobbantotta a kilókat? Van egy nagyon jó ötletem! Nézd át az alábbi termékválasztót, mert ebből személyre szabottan (a saját diétás és étkezési szokásaidra alapozva) megtudhatod, hogy valójában milyen természetes tápanyag lesz a Te legütősebb társad a fogyásban.

Fogyókúrás termékválasztó: ez segít! >>>

Nézz körül a webáruházunkban
Natur Tanya® Puridren 60 napos Tisztító Program - sav-bázis egyensúly és salaktalanító ivókúra 3*500ml Akció
Lipo+ folyékony koncentrátum 60 napos kúracsomag - 12 féle gyógynövény kivonat és FOS (fruktooligoszacharid) Natur Tanya® Akció
Zsírégető Chili Csomag - Natur Tanya® Chili tabletta és Chili gél Akció
Vegán Fehérjepor Natur Tanya® - Nyers, növényi protein, jól szívódó fehérje komplex 250g Akció

Vegán Fehérjepor Natur Tanya® - Nyers, növényi protein, jól szívódó fehérje komplex 250g

1 290 Ft
880 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 880 Ft
Zsírégető Chili tabletta – Védjegyzett, mikrobiom-barát testsúlycsökkentő Natur Tanya® Akció
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Somogyi Rita
Kedves Balogh Valéria!

A Cotifibra bélradír és a Lipo+ Lapos has kúra párhuzamos fogyasztása nem szükséges, ugyanis a két termék nagyon hasonló egymáshoz, hiszen mindkettő alapját prebiotikus rost adja.

A Cotifibra bélradírban a prebiotikus rost tartalom jelentősen nagyobb, 7000mg/tasak, ami a napi adag. Ezt a terméket elsősorban azoknak javasoljuk, akiket bélbetegségekkel diagnosztizáltak, ételallergiások vagy tüneteik több mint egy éve fennállnak.

Ha alakformálás a cél, illetve tüneteink, mint puffadás, szélsőséges emésztési zavarok… egy éven belüliek, akkor elegendő a Lipo+ koncentrátum is. Válaszd ki a számodra megfelelőt, és támogasd meg kúrádat a Puridren® sav-bázis egyensúly ivókúrával. Érdemes odafigyelned a kúraszerű alkalmazásra, ami minimum 60, maximum 120 nap. És a kúrák között legalább 30 napos szünetet érdemes tartani.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Balogh Valéria
Cotifibra bélradirt lehet egyszerre a lipo+lapos has kúrával használni??
Mama
Nagyon jó lenne már ledobni :( Lipot vettem, amióta használom már nem érzem puffadtnak a hasam.
siposdetty
Mindegyik jó. A Cotifibrát mi most már az IBS-es gyermekeimnek is adom. Először magunkon tesztelem le!
Szabóné Julcsi
és választottam is, Puridren és Lipo+ kombináció. 2+ Akcióban !!!!

Juhhu :)
Szabóné Julcsi
de jó, majd este visszajövök és jobban átolvasom :)
Szűcs Kinga
A lipo + -al nagyon megvagyok elégedve. ajánlom
Cserne
A lipot meg a purit nagyon ajánlom!! Csináltam már egy kúrát vele és bevált
Szűcs Kinga
a hasitasi már nem menő, főleg nyáron :)

imádom ezt a webáruházat, kezdődjék a bevásárlás! :)
Eszter2
hasznos volt, köszi!
jutka11
Osztom!
Horváth Katalin
köszönm szépen az eddig kapott értékes információkat
Fiorino Doktor
Ezt a cotifibriát már kerülgetem egy ideje, azt hiszem itt az ideje, hogy a tettek mezejére lépjek.
Massimo-né
a sztresz control kapszula tényleg működik , úgy nyugtat , hogy közben nem lesz az ember zombie tőlle!
András Mihályné
Végre egy oldal,ahol konkrétumokat is lehet olvasni nem csak a nagy általános hablatyot!!
r_andi
Nagyon szépen köszönöm az ötleteket, megpróbálom betartani mindet! :)
Hegyesi Kriszti
közben megtaláltam, a neve - Diurerbe (ha beírod a keresőbe, hogy vízhajtó, akkor az első.
Eszter2
köszönöm a választ :)
Hegyesi Kriszti
szia Eszter. nekem is a lipo és puridren vált be. Amit ezek közül próbáltam az a cotifibra, azt is ajánlom. a másik, amit használok az egy vízhajtó (nem jut eszembe a neve) de valahol fent van az oldalon
Eszter2
a lipo pluszt nagyon ajánlom mindenkinek.. most próbálom kia puridernnel.
valakinek van tapasztalata a cikkben megjelenő többi termékkel kapcsolatban?
xy
Köszönöm a cukorpótló ötleteket!
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.