Főmenü Termékeink
Blog

Görög hegyi tea: a napfény teája

Címkék: Immunerősítők
Szerkesztő: Somogyi Rita

Görög hegyi tea: a napfény teája

Általában azokért a növényekért lelkesedem a legjobban, amelyek közvetlenül mesélnek a helyről, ahol nőttek, mintegy „átadják” a földrajzi, kémiai információt a testemnek.

Ez a Görög hegyi tea az illóolajos növényeket változatosan felvonultató Mediterráneum gyöngyszeme, ami nagy kedvencem lett egy krétai utazásom során. Azóta is minden reggel mosolyt csal az arcomra, mert ott van benne ez a mediterrán zsongás, a tűző nap érzete, az illóolajok, egyszóval minden, amiért úgy megszerettem.

0503-10-ora-16hetmcsoportkep-bea.jpg

Miért is nevezik „vasfegyvernek” a Görög Hegyi teát?

  • Páncélt állít az immunrendszer elé.

  • Hozzájárul a meghűléses panaszok megelőzéséhez.

  • Akut fertőzés esetén segít lerövidíteni a gyógyulási időt.

  • Nagyszerű szorongást oldó.

  • Görcsoldó és lazító hatásával támogatja a mozgásszervek és az emésztőrendszer egészségét.

  • Segíti az esetleges belső gyulladások csökkentését.

  • Általánosan javítja a mindennapi jó közérzetet.

  • Fájdalomcsillapítóként fejfájások ellen is bevethetjük kiegészítő megoldásként.

Hogyan fogyasszuk?

Egy maréknyi herbát (ennél a fajnál a föld feletti virágzó részt gyűjtik) felöntünk 100°C-os, lobogó vízzel, és lefedjük (nagyon fontos az illóolajok párolognak!). Az adagolásra nem kell pontosan figyelni, mert nem ronthatjuk el akkor sem, ha túl sokat rakunk bele (nem lesz keserű, mint a fekete tea), illetve nincs ismeretes mellékhatása.

sonnentor-hegyi-tea-webaruhaz.jpg

Ha 10-15 percig állt, leszűrhetjük. Tovább nem érdemes állni hagyni, mert az csak az illóolaj mennyiségét csökkenti. A tiszta tea élvezeti értéke kitűnő mindenféle ízesítés nélkül, de ha tovább fokoznánk az ízt (vagy a vírusölő hatást egy kis bio citromhéjjal), érdemes egy kis mézzel még forrón elkeverni, hozzáadni 1-2 szelet bio citromot héjastul, amit elrágunk a tea kortyolgatása közben, majd jöhetnek a jégkockák.

Én legalábbis így lestem el a görög kollégáktól… 

Hogyan ismertem meg ezt a csodás teát?

Egy idős kecskepásztor bácsi mutatta meg büszkén a lelőhelyet, ahonnan gyerekkora óta gyűjtötte: ez nem más, mint Kréta déli, a Líbiai-tenger felé néző oldala, a meredek, sziklás, csupa szúrós, és nagyon erős illatú növényekkel tűzdelt hegyoldal.

Itt az év túlnyomó részében szikrázó napsütés van, szinte alig vannak borult napok, a tél olyan enyhe, mint nálunk a tavasz. Ha a meredeken fekvő sziklák közt sétálunk, ahol fél évig egy csepp eső sem hullik, ott lelhetünk rá a Sármányvirágra, amiből ez a gyógytea készül. 

Kortyolj Te is gyógyhatásainak csokrából! 

Nézz körül a webáruházunkban
Ez a termék jelenleg nincs készleten. Érdeklődés
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.