Főmenü Termékeink
Blog

Gabonadiéta

Lúgosító Gabonadiéta (anatur.hu)

*gluténérzékenyek is fogyaszthatják

Miért vagyok gabonadiéta rajongó? Mert ez az a diéta, ami 3 hét alatt látszik a külsőmön, érezhető változást hoz az emésztésem, közérzetem és bőröm szempontjából. Lehetőséget biztosít szervezetem teljes megújulására, szépségem kivirágoztatására, és egészségem őrzésére. Teljes értékű étrendet kínál;

  • olcsó, bőséges adagok jellemzik, ahol nincs éhezés
  • gyorsan elkészíthető és könnyűszerrel betartható,
  • hiszen ötvözése a makrobiotikus alapoknak és a magyar konyha íz világának.

Nagyon látványos, feltétlen próbáld ki! 
Kezdjük: Fontos, hogy van 5 alapszabály, amit össze kell hangolni az étrenddel.

Lúgosító Gabonadiéta (anatur.hu)

- 5 alapszabály, amit be kell tartani 

  1. Folyadékbevitel – igyál meg 20 kilogrammonként 1 liter vizet vagy gyógyteát (nincs gyümölcslé, nincs diétás üdítő, nincs gyümölcs- és fekete tea). Ha fokoznád az eredményeket, azt javasolom, hogy használd – „a folyadékbevitel”bekezdés alatt látható gyógynövény koncentrátumokat.
  2. Napi 5 étkezés – a napi ételadagodat 5 részletben fogyaszd el. Így sikeresen elkerülöd az inzulincsúcsokat, vagyis azt az állapotot, amikor a tested raktároz. Napi 5 étkezéssel tehermentesítjük a legnagyobb méregtelenítő szervet, a májat, és egyenletes vércukorszintről gondoskodunk, amikor a szervezet a zsírégető zónában dübörög.
  3. Rágás – Az alapos rágásnak óriási szerepe van abban, hogy a szervezetbe bevitt táplálékokat tökéletesen megemésszük. Ha megfeledkezünk arról, hogy az emésztés a szájban kezdődik a fogak őrlésével - melynek segítségével ellúgosítjuk az ételt -, akkor sok-sok órán keresztül tesszük ki magunkat erjedésnek és rothadásnak, ami savasítja a testfolyadékokat, és lassítja annak lehetőségét, hogy gyorsabban érjünk célba. 
  4. Testmozgás – Mozgás nélkül nincs egészség, mozgás nélkül nincs lúgosítás. Hetente legalább 3x1 órát szánjunk testmozgásra, kezdetben az ütemes séta is megteszi. A mozgás átmasszírozza a belső szerveket, a közben létrejövő hasi légzés oxigénhez juttatja sejtjeinket és lúgosítja a testfolyadékokat, hiszen szén-dioxidot lélegzünk ki. A rendszeres testmozgás növeli az akaraterőt, és nagymértékben hozzájárul a mindennapi életminőség javításához.
  5. Lelki - szellemi egyensúly – Mosolyogni tessék! A pozitív életszemlélet, az optimizmus fél egészség. Sokan talán nem is tudják, hogy miközben például a szomszéddal vitatkoznak, az biokémiai folyamatok százait indítja el szervezetükben. Ha tartósan fennáll a stressz (szeretetlenség, önértékelési zavar, düh, félelem, idegesség, szorongás, pánik…), akkor sajnos az megváltoztatja a testfolyadékok pH-értékeit, az állapot salakanyag többlettel jár, és megjelennek a tünetek, amiket ha figyelmen kívül hagyunk betegséggé formálódhatnak.
    Vedd észre az élet szépségeit! Fordíts saját magadra, hobbidra minden héten, legalább 3 órát.

 A lúgosító, fiatalító gabonadiéta 5 alapszabálya. 

Lúgosító Gabonadiéta (anatur.hu)

- folyadékbevitel

Minden méregtelenítő kúránál kulcsfontosságú a folyadékbevitel. Általánosan napi 2-3 liter folyadékot kellene elfogyasztanunk, de tisztító kúrák ideje alatt különösen fontos, hogy ez a mennyiség elérje a 20 kilogrammonkénti 1 litert. Természetesen a folyadékok milyensége sem mindegy. Célzott folyadékbevitellel ugyanis olyan mankót kapunk a hónunk alá, ami nem csak gyorsabban juttat a célba, de tartósabbá is teszi az eredményeket. 

1. Lipo+® béltisztító-bélflóra építő koncentrátum;

A béltisztítás nagyon fontos része egy méregtelenítő programnak. Ebben segítenek a:
1.) Prebiotikumok; a bélflórában élő hasznos bélbaktériumok és a rövid szénláncú zsírsavak mennyiségét növelik meg. A hasznos bélbaktériumok kolonizálásával, tökéletes bakteriális lebontást és tápanyag-felszívódást érünk el. A baktériumok biomasszájának mennyisége a bélsár mennyiségét is növeli, visszaszorítva a fekál toxinokat. A rövid szénláncú zsírsavak (SCFA) termelésével táplálják a GALT immunsejtjeit és az elhízás ellen hatnak. Szabályozzák a vércukorszintet.
2.) Bélfal tisztító gyógynövények; melyek lazítják a megkövesedett bélsárt (ami egy átlag életet élő 35 éves ember esetében is 1,5 kg!), így a zsírsejtekben raktározott salakanyagokat – mert a zsírsejtek a szervezet szeméttárolói - ki tudjuk vezetni és ezáltal zsugorítani őket.

2. Puridren® méregtelenítő-lúgosító főzet;

Ez a fejlesztés egy olyan gyógynövényeket és szerves klorofillt magába záró koncentrátum, ami szabályozza, kiegyensúlyozza a testfolyadékok pH-értékeit, lúgosítja-méregteleníti az összes kiválasztó szervet és szövetet. A benne található 12 gyógynövény mindegyike felelős egy-egy kiválasztó szerv méregtelenítéséért, ami a szervrendszerek fokozott munkáját eredményezi. A gyógynövények adta szerves klorofill pedig megköti a savakat és kivezeti azokat a szervezetből, mielőtt még elraktározná a test. Látványos tisztítómunkája napokon belül érezhető a kötőszöveten, ami feszesebb, tónusosabb lesz, illetve tapasztalható a vizeleteden, melynek színesebb, szagosabb és vastagabb állagot kölcsönöz.

Nézzük meg, hogy kell fogyasztani a folyadékokat!

Lúgosító Gabonadiéta - folyadékbevitel

Lúgosító Gabonadiéta (anatur.hu)

- az első 3 hét

Az első 3 hét, tulajdonképpen egy monodiéta, ami csak gabonákon és csírákon alapul. 
Célja az emésztőrendszer tehermentesítése, és ezáltal a salaktalanítási folyamatok felgyorsítása.

Ezt könnyen emészthető, ugyanakkor magas tápanyagtartalmú élelmekkel érjük el. A csírák létfontosságú enzimeket, a gabonák rostokat szolgáltatnak, és mindketten bőséges forrásai a minőségi ásványoknak, teljes értékű fehérjékkel és vitaminokkal. A tápanyagok, melyek nélkül egy test sem üzemelhet - olyan ez mint autónk benzinje –, segítik a zsírsejtekben és kötőszövetben raktározott salakanyagok kivezetését is.  A könnyű emészthetőség megsokszorozza a méregtelenítésre fordított időt, hiszen az emésztés vonja el a legtöbb energiát a testtől. 

- Bevásárló lista:    

köles,
hajdina,
barnarizs,
quinoa,
bio csíráztatni való magok, himalája vagy parajdi só, kókuszzsír, növényi vegeta, és szárított kombu alga.

Szóba jöhet még az amarant, a vörös lencse és a gluténmentes zab is, de ezek nélkül is elvégezhető a kúra.
**Ha nem vagy gluténérzékeny akkor árpa, kuszkusz és bulgur is szerepelhet a repertoárban.



A gabonadiéta hozzávalói:gabonák,bio csíráztatni való magok,himalájai só,alga,kókuszzsír,növényi vegeta.
Mintaétrend:
Válassz minden napra egy gabonát, amiből 25 dkg mennyiséget főzz meg (ebből hatalmas mennyiség lesz, ne félj, nem maradsz éhes!), majd ezt a mennyiséget az ételdobozodba való behelyezés után csíkozd fel 5 egyenlő részre. Köretként minden egyes részhez adj hozzá legalább 1 evőkanál friss csírát!
Hogyan készítjük el őket? –lásd lejjebb
Reggeli:  5 dkg barnarizs + 1 evőkanál Bio lencse csíra
Tízórai:  5 dkg barnarizs + 1 evőkanál Bio zsázsa csíra
Ebéd:  5 dkg barnarizs +1 evőkanál Bio csicseriborsó csíra
Uzsonna: 5 dkg barnarizs + 1 evőkanál Bio zsázsa csíra
Vacsora: 5 dkg barnarizs + 1 evőkanál Bio lencse csíra
Na és persze az 5 alapszabály, amit mindig be kell tartani!


 A gabonakásához mindig adj hozzá 1 evőkanál friss bio csírát!

Lúgosító Gabonadiéta (anatur.hu)

- 4. – 5. hét

A monodiéta véget ért. A 4-5.héten  a salaktalanítás továbbra is folytatódik, de színesítjük a tápanyagok palettáját, melyeket az első 3 hét alatt „kipucolt” testünk, hatékonyan épít be sejtszinten. 
A napi gabona adagot 15dkg-ra, a csíra mennyiségét 1 evőkanálra vesszük vissza, melyek 3 étkezést biztosítanak, így 2 étkezést az újonnan felvett élelmiszerekkel helyettesítünk;

  • Hidegen sajtolt olajok az omega zsírsavak miatt (napi 2 evőkanál, pl.: szőlőmagolaj, lenmagolaj, mandulaolaj). - a terméknevekre kattintva tovább tudsz olvasni. :-) 

  • Natur joghurt a probiotikumok miatt (napi 125gr, kefír nem!).

  • Saláták (napi 15-25 dkg) a klorofill tartalom miatt.

  • Nyers és párolt zöldségek (napi 10dkg)

  • Puffasztott gabonák (puffasztott amarant mag, puffasztott quinoa, puffasztott köles), illetve

  • Kukorica- köles- vagy durumlisztből készült tészták a változatos rostanyagok okán (napi 10dkg)

A felvett, új élelmiszereket naponta változtassuk, pl: első nap reggelire és vacsorára saláta, hidegen sajtolt olajjal leöntve és puffasztott gabonával megszórva reggelire, majd napközben főzött gabonák 3 részletben. Másnap a reggeli 2 evőkanál zabpehely natur joghurtba keverve, majd a nap további részében, főzött gabonák 3 részletben, párolt zöldségekkel, napraforgó csírával, vacsorára saláta szőlőmagolajjal nyakon öntve. 

Mintaétrend: választott gabonánk a quinoa vagy más néven indiánköles, amit brokkolival készítünk el, választott csíránk a pikáns póréhagyma csíra
Reggeli:  Durumbúza tészta, ami kiváló salátaalap, ízesítsd fűszeres joghurtos öntettel, párolt zöldségekkel
Tízórai:  Párolt zöldséges quinoa 
Ebéd:  Párolt zöldséges quinoa 
Uzsonna: ugyanaz ami a reggeli
Vacsora: Párolt zöldséges quinoa 
Na és persze az 5 alapszabály, amit mindig be kell tartani!

Lúgosító Gabonadiéta (anatur.hu)

- 6. – 7. hét

A 6. héttől folytatódik a sejtek táplálása, elkezdjük felkészíteni testünket arra, hogy visszatérjünk a vegyes, de kiegyensúlyozott és legfőképpen mértékletes új életünkhöz. Jöhetnek a gyümölcsök és a húsok is (elsősorban az apró bogyós gyümölcsök és alma, húsok közül a szárnyasok és a tenger gyümölcsei). Párolva! Nem rántunk, felesleges az a bunda, csak arra jó, hogy savasítson és csökkentse az Omega3 zsírsavak arányát! Gyümölcsöt 15 óra után ne fogyassz, kivétel ez alól az alma, különösen, ha azt erjedést gátló fahéjjal vagy amarant pehellyelszórod meg.

Mintaétrend: választott gabonánk a köles, amit algával készítünk el, választott csíránk az ízes mustármag csíra
A napi gabona adag továbbra is 15dkg-ra, a csíra mennyisége 1 evőkanál, melyek 3 étkezést biztosítanak, így 2 étkezést az újonnan felvett élelmiszerekkel helyettesítünk;
Reggeli: natur joghurt, 2 evőkanál quinoa pehellyel
Tízórai: Algás köleskása
Ebéd: Fűszeres párolt csirkemell, algás köleskásával és mustármag csírával
Uzsonna: 2 fél alma, amarant pehellyel és fahéjjal megszórva
Vacsora: Algás köleskása
Na és persze az 5 alapszabály, amit mindig be kell tartani!

Lúgosító Gabonadiéta (anatur.hu)

- 8. hét

A 8. héttől nincs más teendőnk, mint szinten tartani az elért eredményeket. Innentől kezdve a mértékletesség és az arany középút betartására ügyelj! Azaz mindent ehetsz, csak mértékkel. Törekedni kell arra, hogy a silány, feldolgozott, finomított élelmiszerek helyett, továbbra is tápanyagokban gazdag, minőségi alapanyagokon alapuló táplálkozást folytassunk. Javaslom, hogy a gabonakásák képezzék részét továbbra is étrendednek és az 5 technikai szabályról se feledkezz meg, hiszen csak annak betartása önmagában fél egészség.

Lúgosító Gabonadiéta (anatur.hu)

- kásakészítés

A gabonák finomak, sokféleképpen elkészíthetők, és a fűszerek variálásával változatos ízeket hozhatunk ki belőlük. Én most alaprecepteket szemléltetek, melyek elkészítési ideje maximum 20 perc, így az nem lehet kifogás, hogy nincs rá időd!  Ne felejtsd: evés és táplálkozás között különbség van!

Hogyan készítsük el őket?
1., barnarizs, vadrizs, zab, árpa; előző este be kell áztatni, majd másnap 2-szeres mennyiségű vízben, növényi vegeta hozzáadásával puhára főzzük.

2., köles, quinoa, amarant, hajdina, vörös lencse; vékony olajon egy fej hagymát megpirítunk, csipet himalájai sóval és zöld fűszerekkel meghintjük (szárított algákat is tördelhetünk bele), majd rádobjuk az alapra a kiválasztott gabonát és alaposan összekeverjük, hogy az ízek elegyedjenek, kétszeres mennyiségű vízzel (kivéve quinoa és amarant, mert azokhoz egyszeres víz elegendő) felöntjük és 12-15 perc alatt kész is a fiatalító kása.

 A gabonakásák elkészítése a lúgosító, fiatalító diétához.

Lúgosító Gabonadiéta (anatur.hu)

- csíráztatás

A csíráknál gazdagabb, természetesebb és komplex tápanyagforrást nem találsz a Földön!
Ezek a parányi élő tápanyagok erőteljes lúgosítók, élő ételek, amik enzimbombát jelentenek a szervezetednek. A csírák a csíráztatás első fázisában (2.- 4. nap) a leggazdagabbak tápanyagokban (enzimek, ásványok, fitovegyületek, vitaminok, aminosavak, fehérjék) ezért mindig friss, fiatal zsenge csírákat fogyassz és az anyamaggal együtt edd meg. A csíráztatás rendkívül egyszerű feladat, ha van csíráztató tálad.

Nézzük meg, hogy kell csíráztatni!

A csíráztatás menete, bio csíráztatni való magokból.

 

Nézz körül a webáruházunkban
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Somogyi Rita

Kedves Era!

A kiválaszott kiegészítők tökéletesek, és inkább a Vegán bélradír pluszt javaslom, mint a Cotifibrát. A Vegán bélradír háromféle prebiotikus rostot is kombinál, míg a Cotifibrában csak egy van, és sokkal kíméletesebb is a gyomorhoz.

Sok sikert kívánok a kúrádhoz!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Hegoczki Erika
Kedves Rita!
Ezt a diétát szeretném kipróbálni candida fertőzés miatt, és a következő kiegészítőket gondoltam mellé:
Puridren, Flórabiotikum, Fitotree, olajfalevél kapszula és vegán bélradír. De most olvastam a cikket a Cotifibráról és elbizonytalanodtam, hogy melyik lenne a megfelelőbb készítmény.
Tudnál kérlek segíteni a választásban?

Köszönöm

H. Era
Somogyi Rita
Kedves Bolla Hajnal!

A 6 hetes gabonadiétához amire szükséged lesz, természetesen a gabonákon kívül:
- 60 napos Puridren kúracsomag (5999565081249)
- 60 napos Lipo+ kúracsomag (5999565081256)
- 9 üveg Bio nyírfanedv (mivel egy üveg 5 napra elegendő, 6420610341012)

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Bolla Hajnal
ezt a diétát szeretném elvégezni, kérdezem, jól értem-e mit kell rendelnem hozzá 6 hétre első körben........a termékek cikkszámának utolsó 4 számát írom:
1012 - 6 db
5674 - 3 db
1249 - 1 db akciós (3 db)
5544 - 3 db
ágota
Ilyen is van? Nahát...
Ki fogom próbálni én is.
méryke
Köszönöm a cikket, végig csináltam, nem volt nehéz. Lejött a hatására majdnem 5 kiló de többnek látszik. A munkahelyemen most mindenki irigykedik hehe ;-)
Tóth Szilvia
Ez nagyon tetszik!! csak azt nem értem miért nem láttam ezt hamarébb?
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.